Τι είναι το εστιακό μήκος στη φωτογραφία;

Συγγραφέας: Laura McKinney
Ημερομηνία Δημιουργίας: 5 Απρίλιος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 1 Ιούλιος 2024
Anonim
Τι είναι το εστιακό μήκος στη φωτογραφία; - Τεχνολογίες
Τι είναι το εστιακό μήκος στη φωτογραφία; - Τεχνολογίες

Περιεχόμενο


Η φωτογραφία είναι γεμάτη φανταχτερά όρια και περίπλοκη επιστήμη, αλλά είμαστε εδώ για να σας εξηγήσουμε όλα σε απλούστερους όρους. Σήμερα εστιάζουμε στο εστιακό μήκος. Αυτός ο όρος ρίχνεται συχνά, ειδικά όταν κοιτάζετε φακούς, οπότε είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με αυτό.

Μη χάσετε:Τι είναι το ISO στη φωτογραφία; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι το εστιακό μήκος;

Το εστιακό μήκος είναι η απόσταση μεταξύ ενός αισθητήρα κάμερας και ενός σημείου σύγκλισης φακού.

Ο Edgar Cervantes

Με απλά λόγια, το εστιακό μήκος είναι η απόσταση μεταξύ ενός αισθητήρα κάμερας (ή φιλμ) και ενός σημείου σύγκλισης ενός φακού.

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η κατανόηση του τι είναι το σημείο σύγκλισης (γνωστό και ως οπτικό κέντρο). Όταν οι ακτίνες φωτός μπαίνουν σε φακό, ταξιδεύουν μέσα από γυαλί και κάμπτονται για να συγκλίνουν σε ένα μόνο σημείο. Αυτό το σημείο είναι όπου τα δεδομένα φωτός συλλέγονται για να σχηματίσουν μια ευκρινή εικόνα για την εγγραφή του αισθητήρα. Οι κατασκευαστές μετρούν το εστιακό μήκος που επικεντρώνεται στο άπειρο, για να διατηρήσει ένα πρότυπο.


Το εστιακό μήκος μετράται σε χιλιοστά. Ένας φακός 50mm θα έχει σημείο σύγκλισης που είναι 50mm (ή 5cm) από τον αισθητήρα.

Στο παρακάτω γράφημα, το σημείο σύγκλισης σημειώνεται με "F", ενώ το εστιακό μήκος σημειώνεται "ƒ".

Πώς να επιλέξετε το σωστό εστιακό μήκος

Μπορούμε να καθίσουμε εδώ και να εξηγήσουμε τα διάφορα στοιχεία ενός φακού και της όλης επιστήμης πίσω από το γυαλί, αλλά τελικά αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο το εστιακό μήκος επηρεάζει την ικανότητά σας να πυροβολείτε μια εικόνα. Το εστιακό μήκος είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν προσπαθείτε να επιλέξετε ποιο φακό θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή να αγοράσετε.

Το εστιακό μήκος καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο έχετε "μεγεθύνει".

Ο Edgar Cervantes

Μια χαμηλότερη εστιακή απόσταση θα κάνει το θέμα σας μικρότερο, ενώ το υψηλότερο θα το μεγεθύνει. Επιπλέον, ένα χαμηλότερο εστιακό μήκος έχει ένα μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, το οποίο καθορίζει το μέγεθος μιας περιοχής που μπορείτε να φωτογραφίσετε. Με απλούστερους όρους, το εστιακό μήκος καθορίζει πόσο "μεγεθύνετε" εσείς. Θα πρέπει να επιλέξετε μικρότερη εστιακή απόσταση για να τραβήξετε μια φωτογραφία τοπίου και μια μακρύτερη για να εστιάσετε σε ένα δέντρο σε απόσταση.


Τύποι φακών:

  • Εξαιρετικά ευρεία γωνία: 24mm και κάτω
  • Ευρεία γωνία: 24-35mm
  • Πρότυπο: 35-85mm
  • Τηλεφακό: 85mm και άνω

Η σχέση εστιακού μήκους με bokeh

Έχετε δει αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες με το θέμα σε εστίαση και θολή φόντο. Αυτό το θολές αποτέλεσμα είναι γνωστό ως bokeh, και προκαλείται από το μικρό βάθος πεδίου. Οι περισσότεροι άνθρωποι ευχαριστούν το διάφραγμα για αυτό, αλλά μια μεγαλύτερη εστιακή απόσταση θα μειώσει επίσης το βάθος πεδίου και θα απομονώσει το θέμα σας με το πανέμορφο bokeh.

Περισσότερο ευχαριστώ διάφραγμα για bokeh, αλλά το εστιακό μήκος είναι εξίσου σημαντικό.

Ο Edgar Cervantes

Ο ισοδύναμος αισθητήρας καλλιέργειας

Σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό, το εστιακό μήκος παραμένει το ίδιο ανεξάρτητα από το μέγεθος του αισθητήρα. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος εμφάνισης της εικόνας.

Ένας αισθητήρας πλήρους πλαισίου μετρά 35 χιλιοστά, ένα πρότυπο το οποίο λήφθηκε από το μέγεθος της ταινίας. Οτιδήποτε κάτω από 35mm θεωρείται "αισθητήρας καλλιέργειας". Ένας μικρότερος αισθητήρας θα καταγράψει μια μικρότερη εικόνα, η οποία ουσιαστικά κάνει μια φωτογραφία να φαίνεται πιο ζουμ.

Οι περισσότεροι περικομμένοι αισθητήρες πλαισίου έχουν συντελεστή καλλιέργειας περίπου 1,6 φορές. Αυτό σημαίνει ότι ένας φακός των 50mm σε μια κάμερα αισθητήρα καλλιέργειας θα μοιάζει με φακό 80mm σε φωτογραφική μηχανή πλήρους καρέ.

Για να υπολογίσετε ισοδύναμα εστιακού μήκους, πρέπει πρώτα να υπολογίσετε τον συντελεστή καλλιέργειας του αισθητήρα σας. Αυτό γίνεται διαιρώντας το μήκος διαγωνίου του αισθητήρα πλήρους πλαισίου (43.27) από το μήκος διαγωνίου του αισθητήρα σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον συντελεστή καλλιέργειας με το εστιακό μήκος ώστε να είναι ισοδύναμος ο αισθητήρας καλλιέργειας.

Η κατανόηση του εστιακού μήκους και των επιπτώσεών του στις φωτογραφίες θα είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της φωτογραφίας σας. Αυτή η ανάρτηση θα πρέπει να είναι αρκετή για να ξεκινήσετε, αλλά να θυμάστε ότι η φωτογραφία είναι για να πάρεις τα χέρια. Πηγαίνετε στο πείραμα με εστιακά μήκη και δείτε τι μπορείτε να συλλάβετε!

Η κετογόνος διατροφή (ή απλά η διατροφή κέτο) παίρνει ατμό. Οι άνθρωποι δημοσιεύουν θετικά αποτελέσματα σε όλη τη χώρα. Βασικά, είναι μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων που προάγει την κέτωση. Μια σωστά...

Η premium martphone αγορά αυξήθηκε κατά 18% πέρυσι σε σύγκριση με την προηγούμενη.Η εξαιρετικά premium αγορά martphone κυριαρχείται από την Apple με μερίδιο 80 τοις εκατό.Αυτά τα δεδομένα δείχνουν ότι...

Περισσότερες Λεπτομέρειες