Ο έλεγχος του καιρού θα μπορούσε να είναι δουλειά σας για το μέλλον!

Συγγραφέας: Randy Alexander
Ημερομηνία Δημιουργίας: 28 Απρίλιος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 1 Ιούλιος 2024
Anonim
Η Θολή Διαθεσιμότητα (Και Πώς Μπορεί Να Σε Τρελάνει!!!) | Men of Style
Βίντεο: Η Θολή Διαθεσιμότητα (Και Πώς Μπορεί Να Σε Τρελάνει!!!) | Men of Style

Περιεχόμενο


Ο κόσμος αλλάζει, και με αυτό είναι και τα είδη των θέσεων εργασίας που μπορούμε να αναμένουμε να επιτελέσουμε τα επόμενα χρόνια. Τίποτα δεν αποτελεί παράδειγμα αυτού του ελέγχου περισσότερο από τον καιρό, που δεν θα μπορούσε να ακούγεται περισσότερο επιστημονική φαντασία!

Αυτό είναι σωστό, τώρα είναι δυνατό να αποκτήσετε μια δουλειά σε καιρικές συνθήκες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώσετε για να αλλάξετε τον καιρό με τη χρήση της τεχνολογίας. Και ενώ περισσότερες θέσεις εργασίας ανοίγουν σε αυτόν τον τομέα από ποτέ άλλοτε, αυτό που μπορεί να σας εκπλήξει είναι ότι αυτή είναι μια πρακτική που είναι στην πραγματικότητα εδώ και αρκετό καιρό.

Θα πληρωθείτε για να αλλάξετε τον καιρό με τη χρήση της τεχνολογίας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ποιο έλεγχο του καιρού περιλαμβάνει, πώς σχετίζεται με την κλιματική μηχανική και αν μπορεί να αποτελέσει μια επιλογή καριέρας για εσάς την επόμενη δεκαετία ή δύο.

Τι είναι ο έλεγχος καιρού;

Ο έλεγχος του καιρού είναι επίσης γνωστός ως αλλαγή του καιρού. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή είναι η πράξη του χειρισμού του καιρού. είτε προκαλώντας γεγονότα όπως βροχή, είτε προσπαθώντας να τα αποτρέψετε. Αυτό είναι χρήσιμο για διάφορους λόγους.


Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα αλλαγής του καιρού για να δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό.

Αναρρόφηση νεφών

Ένα κοινό παράδειγμα τεχνικής ελέγχου του καιρού είναι η σπορά του νέφους, η οποία ανακαλύφθηκε από τον Dr Vincent Schaefer το 1946. Στην πραγματικότητα, η σπορά των νεφών έχει χρησιμοποιηθεί πραγματικά στα Rocky Mountains και τη Σιέρα Νεβάδα από τη δεκαετία του 1950!

Αυτή η μέθοδος έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την κατακρήμνιση (κάνει βροχή) μέσω της χρήσης σωματιδίων ενώσεων όπως το ιωδιούχο άργυρο ψεκασμένο στα σύννεφα. Αυτά τα σωματίδια επιτρέπουν στα σωματίδια παγωμένου νερού να συμπυκνώνονται και συνεπώς να πέφτουν ως βροχή.

Η σπορά του ουρανού απέχει πολύ από την ακριβή επιστήμη. Δεν μπορεί να δημιουργήσει σύννεφα, αλλά απλώς στοχεύει να αυξήσει την πιθανότητα βροχής από τα υπάρχοντα σύννεφα. Στην πραγματικότητα, μια έκθεση αμερικανών ερευνητών από το 2003 έφτασε στο σημείο να υποδηλώνει ότι η σπορά στην πραγματικότητα είχε ελάχιστη επίδραση στη βροχή!


Πιο ελπιδοφόρα ήταν μια αναφορά από το πρόγραμμα The Wyoming Weather Modification που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σπορά θα μπορούσε να αυξήσει τις βροχοπτώσεις κατά 5-15%. Το Υπουργείο Άδειας και Κανονισμού του Τέξας ανέφερε ότι η σπορά μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια των καταιγίδων βροχής κατά 20 λεπτά.

Η σπορά θα μπορούσε να επεκτείνει τη διάρκεια των καταιγίδων βροχής κατά 20 λεπτά.

Παρά την αβεβαιότητα, η τεχνολογία συνεχίζει να βελτιώνεται και σήμερα η σπορά χρησιμοποιείται συνήθως σε χώρες που επιρρεπίζουν στην ξηρασία, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσική Ομοσπονδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόληψη θύελλας

Πολλές προσπάθειες έχουν χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο και την πρόληψη των καταιγίδων. Αυτό μπορεί με τη σειρά του να αποτρέψει ζημιές ιδιοκτησίας, πλημμύρες και τραυματισμούς. Έχουν υπάρξει πολυάριθμες προσπάθειες και στρατηγικές για την πρόληψη των καταιγίδων, ξαναστέλλοντας την δεκαετία του 1950. Ένα παράδειγμα ήταν το Project Stormfury, το οποίο αποσκοπούσε στην αποδυνάμωση των τροπικών κυκλώνων με την πτήση αεροσκαφών κατευθείαν μέσα τους και την σπορά του οπτικού τοιχώματος χρησιμοποιώντας το ίδιο ιωδιούχο άργυρο. Γενικά, τα αποτελέσματα αυτών των τεχνικών θεωρήθηκαν ασαφή.

Το έργο Stormfury αποσκοπούσε στην αποδυνάμωση των τροπικών κυκλώνων με την πτήση αεροσκαφών απευθείας σε αυτά.

Πιο επιτυχημένη ήταν μια προσπάθεια κατά τη δεκαετία του 2000 με τη χρήση ενός κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πολυμερούς που ονομάζεται Dyn-O-Gel. 9.000 λίβρες αυτής της ουσίας είχαν πέσει σε μια καταιγίδα από την Ανατολή της Φλώριδας χρησιμοποιώντας ένα B-57bomber, επιτυχώς το σταμάτησε. Ωστόσο, το πρόγραμμα αυτό έκλεισε το 2003.

Η Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NOAA) πρότεινε πολλά περισσότερα μέσα για τον έλεγχο των καταιγίδων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης λέιζερ για την εκτόνωση κεραυνού. Η αιθάλη προτάθηκε να απορροφήσει το ηλιακό φως και να μεταβάλει τη θερμοκρασία του αέρα. Μια άλλη επιλογή είναι να χύσετε υγρό άζωτο στη θάλασσα για να μειώσετε τη θερμική ενέργεια από τους τυφώνες.

Ο έλεγχος του καιρού έχει μια προφανή στρατιωτική εφαρμογή.

Οι αγρότες έχουν χρησιμοποιήσει από καιρό «κανόνια χαλάζι» και «πυραύλους χαλαζόπτωσης» που δημιουργούν γιγαντιαία κύματα σοκ σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το χαλάζι, αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι αυτή η τεχνική είναι αποτελεσματική.

Καιρός πολέμου

Η σπορά του νέφους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκραγεί ένα ατομικό όπλο.

Ο έλεγχος του καιρού έχει μια προφανή στρατιωτική εφαρμογή, αν και η Σύμβαση Περιβαλλοντικής Τροποποίησης (ENMOD) που υπογράφηκε στη Γενεύη το 1977 δυνητικά περιορίζει αυτή την πρακτική.

Πριν από τη συμφωνία, ένα παράδειγμα του πολεμικού πολέμου ήταν η "Επιχείρηση Popeye". Το έργο αυτό φέρεται ότι είδε το αμερικανικό στρατιωτικό σπέρμα να αυξάνει τις βροχοπτώσεις πάνω από το μονοπάτι του Ho Chi Minh κατά 30% μεταξύ του 1967 και του 1968. από παρόμοια πειράματα που αναφέρονται ως "Project Cumulus" μεταξύ 1949 και 1952.

Μία βρετανική συνάντηση του υπουργείου αέρα που διεξήχθη το 1953 συζήτησε αν η σπορά σύννεφων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να «εκραγεί ένα ατομικό όπλο».

Παρά το ENMOD, πολλές χώρες συνεχίζουν να διεξάγουν έρευνες για τον έλεγχο καιρού για στρατιωτικούς σκοπούς.

Εμπορικές εφαρμογές για έλεγχο του καιρού

Υπάρχει προφανής εφαρμογή για έλεγχο του καιρού στην εμπορική αγορά. Μια εταιρεία, η οποία ονομάζεται Oliver's Travels, ισχυρίζεται ότι μπορεί να εγγυηθεί τον τέλειο καιρό την ημέρα του γάμου σας χρησιμοποιώντας σπόρους σύννεφο για να "σκάσει" σύννεφα.

Η εταιρεία βασίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο (αυτή ονομάζεται στρατηγική "πηγαίνετε στην αγορά" - βγαίνει πάντα στο Ηνωμένο Βασίλειο!) Και χρεώνει £ 100.000 για την υπηρεσία της.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της εταιρείας είναι περιορισμένοι. Μια φωτιστική θέση στο Ο Ατλαντικός λέει ο Bruce Boe, αντιπρόεδρος της τροποποίησης στην Weather Modification, Inc., αναφέροντας ότι καμία εταιρεία δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να "εγγυηθεί" σαφείς ουρανούς.

"Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας τρόπος για την αποφυγή αξιόπιστων βροχοπτώσεων", είπε. "Είμαστε λίγο έκπληκτοι που κάποιος άλλος πιστεύει ότι μπορούν."

Το μέλλον του ελέγχου του καιρού

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, ποιο είναι το μέλλον του ελέγχου του καιρού;

Παρά την αβεβαιότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών των τεχνικών, οι χώρες συνεχίζουν να επενδύουν μεγάλα ποσά στην υποδομή ελέγχου καιρού, κυρίως για σπορά.

Πέρυσι, η Κίνα ξεκίνησε τη μεγαλύτερη μηχανή ελέγχου καιρού στον κόσμο.

Το 2016, 56 χώρες ήταν γνωστό ότι χρησιμοποιούν σπόρους σύννεφο. Πέρυσι, η Κίνα ξεκίνησε τη μεγαλύτερη μηχανή ελέγχου του καιρού στον κόσμο, ικανή να χειριστεί τον καιρό σε μια περιοχή τόσο μεγάλη όσο η Αλάσκα. Ο στόχος είναι να αυξηθεί η βροχόπτωση στο οροπέδιο του Θιβέτ.

Η κλίμακα αυτού του έργου έχει προκαλέσει κάποια ανησυχία, με ανησυχίες ότι αποτελεί γεωμηχανική.

Η γεωμηχανική, γνωστή και ως κλιματολογική μηχανική, πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα ​​από τον έλεγχο του καιρού, επιδιώκοντας να προκαλέσει μακροπρόθεσμη αλλαγή στο κλίμα. Αυτό εγείρει πολλά δεοντολογικά ζητήματα, για να μην αναφερθώ σε ανησυχίες σχετικά με απρόβλεπτες συνέπειες και επιπτώσεις.

Αυτά τα ζητήματα υπάρχουν ακόμη και με τοπικές τεχνικές ελέγχου καιρού. Το 1947, ένας τυφώνας των Η.Π.Α. σπάρθηκε με 102 κιλά ξηρού πάγου. Αντί να σταματήσει τον τυφώνα στις διαδρομές του, αυτό στην πραγματικότητα οδήγησε σε πιο σοβαρές ζημίες όταν προσγειώθηκε στη Γεωργία. Η αρμόδια εταιρεία της General Electric κατηγορήθηκε για αποζημίωση.

Το 2009, η Κίνα χρησιμοποίησε σπόρους για να σταματήσει την ξηρασία αλλά προκάλεσε κατά λάθος σοβαρή πτώση της θερμοκρασίας που οδήγησε σε πολλά κλεισίματα.

Η Κίνα χρησιμοποίησε σπορά για να σταματήσει την ξηρασία, αλλά κατά λάθος προκάλεσε σοβαρή πτώση της θερμοκρασίας.

Η ανησυχία είναι ότι οι μόνιμες εγκαταστάσεις που επηρεάζουν μια περιοχή τόσο μεγάλη όσο το Θιβετιανό οροπέδιο (περίπου το μέγεθος της Ισπανίας) θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μόνιμος κλιματικές αλλαγές που μπορεί να είναι αδύνατον να προβλεφθούν. Ο καιρός είναι ένα πολύ σύνθετο και αλληλεξαρτώμενο σύστημα, βασισμένο σε περισσότερους παράγοντες από όσο μπορούμε να προβλέψουμε με αξιοπιστία, πόσο μάλλον τον έλεγχο.

Η γεωμηχανική και η υπερθέρμανση του πλανήτη

Τούτου λεχθέντος, με την επικείμενη απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η γεωμηχανική μπορεί να είναι το πραγματικό μέλλον του ελέγχου του καιρού. Μέθοδοι όπως η ηλιακή μηχανική, η οποία περιλαμβάνει τη διάδοση θείου στην ατμόσφαιρα της Γης ώστε να αντικατοπτρίζει το φως του ήλιου, θα μπορούσε να παράσχει κάποιες πολύ απαιτούμενες επιδράσεις ψύξης Αυτό μιμείται αποτελεσματικά την επίδραση μιας ηφαιστειακής έκρηξης.

Άλλες επιλογές γεω-μηχανικής περιλαμβάνουν την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα ή την αλλαγή της φύσης των νεφών στη στρατόσφαιρα.

Αυτό μιμείται αποτελεσματικά την επίδραση μιας ηφαιστειακής έκρηξης.

Ενώ οι περισσότεροι ειδικοί συμβουλεύουν την εξάρτηση από τη γεωμηχανική για την επίλυση των κλιματικών ζητημάτων λόγω απρόβλεπτων επιπτώσεων, το γεγονός είναι ότι αυτή η επιλογή είναι πιθανό να παραμείνει στο τραπέζι. Ομοίως, οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα θέλουν σχεδόν σίγουρα να επενδύσουν στην έρευνα στον τομέα αυτό.

Εργασίες ελέγχου καιρού

Έτσι, μπορείτε να πάρετε μια δουλειά στον έλεγχο καιρού;

Είναι πιθανό να έχετε ένα σε 20 χρόνια;

Για εκείνους που βρίσκουν την ιδέα του ελέγχου του καιρού συναρπαστικό, υπάρχουν μερικές θέσεις εργασίας που είναι ήδη διαθέσιμες. Πολλές από αυτές τις θέσεις εργασίας είναι για πιλότους, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για τη σπορά των νεφών. Weathermodification.com έχει πολλά τέτοια ανοίγματα θέσεων εργασίας.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στον έλεγχο καιρού στο μέλλον, τότε η πιθανότητα να γίνετε πιλότος μπορεί να είναι μια επιλογή. Μια άλλη μπορεί να είναι η μελέτη της μετεωρολογίας (επιστήμη καιρού), η μάθηση για την πρόβλεψη και η καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο εμφανίζονται τα καιρικά φαινόμενα. Θα μπορούσατε επίσης να εργαστείτε ως ερευνητής, να προσπαθήσετε να αναπτύξετε νέα μέσα ελέγχου του καιρού.

Καθώς οι τεχνολογίες βελτιώνονται και περισσότερες εταιρείες βλέπουν την πιθανή αγορά για υπηρεσίες ελέγχου καιρού, η ζήτηση για τέτοιου είδους εργασίες είναι πιθανό να αυξηθεί.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να μελετήσετε την κλιματολογία, τη μελέτη του κλίματος. Ένας κλιματολόγος μπορεί επίσης να βρει εργασία μέσα σε οργανισμούς, βοηθώντας τους να ελαχιστοποιήσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω εάν αυτό είναι κάτι που θα θέλατε να ακούσετε περισσότερα για το μέλλον.

Οποιοσδήποτε και αν είναι ο ρόλος του ελέγχου του καιρού, το μεταβαλλόμενο κλίμα θα γίνει μόνο πιό πιεστικό ζήτημα - καθιστώντας οποιαδήποτε σχετική μελέτη μια έξυπνη απόφαση που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μελλοντική σας καριέρα. Επιπλέον, είναι ότι μελετώντας τη γεωμηχανική, ίσως απλά να βοηθήσετε να σώσετε τον πλανήτη. Αυτό είναι πολύ δροσερό. Τούτου λεχθέντος, η εργασία στην επιστήμη των δεδομένων (η οποία θα διαδραματίσει επίσης κάποιο ρόλο) ή ως προγραμματιστής είναι μάλλον ακόμη ασφαλέστερα στοιχήματα!

Τι νομίζετε; Σας ενδιαφέρει ο έλεγχος του καιρού; Συμφωνείτε με την ιδέα; Πιστεύετε ότι η κλιματολογία θα μας βοηθήσει να λύσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη; Απενεργοποιήστε το κάτω!

Ενημέρωση, 11 Ιανουαρίου 2019 (3:42 μ.μ. ET): Σε μια δήλωση που στάλθηκε στοAndroid Central, Ο δικηγόρος του Andy Rubin δήλωσε ότι η αγωγή «αποδίδει λάθος» στην αναχώρηση του Rubin από την G...

Το πρώτο προσφέρει μια χούφτα πεδίων για να βελτιώσετε τις λέξεις αναζήτησης - όπως την ακριβή λέξη, τον αποκλεισμό λέξεων και τις σειρές αριθμών - χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογείτε συντομεύσεις. ...

Δημοσιεύσεις