#ThrowbackThursday: Μια ματιά πίσω στο Android Market στα 11α γενέθλιά του

Συγγραφέας: Randy Alexander
Ημερομηνία Δημιουργίας: 24 Απρίλιος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 1 Ιούλιος 2024
Anonim
#ThrowbackThursday: Μια ματιά πίσω στο Android Market στα 11α γενέθλιά του - Τεχνολογίες
#ThrowbackThursday: Μια ματιά πίσω στο Android Market στα 11α γενέθλιά του - Τεχνολογίες

Περιεχόμενο


Ήταν 11 χρόνια πριν αυτή την εβδομάδα ότι το τότε καινούργιο λειτουργικό σύστημα Android πρόσθεσε το πρώτο επίσημο κατάστημα εφαρμογών. Ονομάστηκε Android Market και παραλείπει σε σύγκριση με αυτό που έχουμε συνηθίσει σήμερα με το Google Play Store. Αυτή την εβδομάδα για Throwback την Πέμπτη, αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά στο πρώτο κατάστημα εφαρμογών Android με γυμνά κόκαλα.

Το παραπάνω βίντεο ήταν το πρώτο επίσημο βλέμμα της Google από το Android Market τον Οκτώβριο του 2008. Καθώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τον εαυτό σας, το πρώτο κατάστημα εφαρμογών Android είχε μια αρκετά χρήσιμη διεπαφή χρήστη. Σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με τις οθόνες αφής πρώτης γενιάς. Το κύριο μενού είχε μια λίστα με κύλιση των εικονιδίων που παριστάνουν τις εμφανιζόμενες εφαρμογές που θα μπορούσατε να μεταφορτώσετε. Κάτω από αυτό, μπορείτε να πατήσετε στις επιλογές μενού για λίστες εφαρμογών, με ξεχωριστή κατηγορία μόνο για παιχνίδια.


Η επιλογή αναζήτησης έδωσε την ευκαιρία στους πρώτους χρήστες του Android να πληκτρολογήσουν τις συμβολοσειρές αναζήτησης για να βρουν τις εφαρμογές ή τα παιχνίδια που ήθελαν να κατεβάσουν. Τέλος, στην κύρια σελίδα υπάρχει μια ενότητα "Οι λήψεις μου", όπου μπορείτε να δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο τηλέφωνό σας.

Αφού διαλέξατε μια εφαρμογή για λήψη, το Android Market παρουσίασε μια σύντομη περιγραφή και το κουμπί "Εγκατάσταση". Το κατάστημα δεν έδωσε στους δημιουργούς λογισμικού τη δυνατότητα να μεταφορτώσουν στιγμιότυπα οθόνης ή βίντεο που δείχνουν την εφαρμογή ή το παιχνίδι σε δράση. Το κατάστημα έδειξε τι δικαιώματα τηλεφώνου χρειάζονταν για να χρησιμοποιηθεί από την εφαρμογή που επιλέξατε. Τότε κάνατε την τελική απόφαση να το εγκαταστήσετε.


Μόλις εγκαταστήσετε μια εφαρμογή, το Android Market επέτρεψε στους χρήστες να γράψουν σχόλια σχετικά με αυτό. Είχε επίσης ένα σύστημα αξιολόγησης πέντε αστέρων. Το κατάστημα εφαρμογών επέτρεψε επίσης στους χρήστες να επισημαίνουν εφαρμογές για ακατάλληλο περιεχόμενο και να στέλνουν τις πληροφορίες αυτές στην Google.

Γρήγορη εξέλιξη

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για την Google να κάνει αλλαγές στο Android Market. Το 2009, με την κυκλοφορία του Android 1.6, έκανε επίσης πολλές αλλαγές στο κατάστημα εφαρμογών. Προστέθηκε υποστήριξη για τους κατασκευαστές λογισμικού για την αποστολή στιγμιότυπων οθόνης για τις καταχωρίσεις εφαρμογών τους. Για τους ιδιοκτήτες smartphone, το κατάστημα προσέθεσε επίσης εφαρμογές επί πληρωμή, μαζί με επιλογές για την εμφάνιση εφαρμογών από τις κατηγορίες "top paid" ή "top free". Επιπλέον, προστέθηκε μια επιλογή "Ακριβώς αυτό" για να μην εμφανίζονται μόνο οι πιο πρόσφατες εφαρμογές.

Από το Android Market στο Google Play Store

Καθώς τα smartphones Android έγιναν πιο δημοφιλή, έγιναν περισσότερες αλλαγές και αλλαγές στο περιβάλλον χρήστη στο Android Market. Το 2011, πρόσθεσε υποστήριξη για την αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων και για την ενοικίαση ταινιών. Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω βίντεο, το UI γίνεται σιγά-σιγά πιο φιλικό στη χρήση, με πιο γραφική εμφάνιση.

Ωστόσο, το Μάρτιο του 2012, η ​​Google έκανε τη μεγαλύτερη της συνολική για το κατάστημα Android. Αποσυνδέθηκε το branding και το UI του Android Market υπέρ του νέου ονόματος του Google Play. Το κατάστημα υποστήριξε τη λήψη εφαρμογών, παιχνιδιών, ηλεκτρονικών βιβλίων και ταινιών και πρόσθεσε την αγορά τηλεοπτικών εκπομπών και περιοδικών.

Το εμπορικό σήμα του Google Play έχει κολλήσει μέχρι σήμερα, ως η κύρια πηγή για τους κατόχους συσκευών Android για την αγορά ψηφιακού περιεχομένου. Το UI έχει σίγουρα αλλάξει τα τελευταία χρόνια, με το storefront να προσθέτει περισσότερες κατηγορίες εφαρμογών και να γίνεται πιο φιλικό προς το χρήστη με εικονίδια που τραβούν την προσοχή. Έχει επίσης προσθέσει περισσότερες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης εκτόξευσης του Google Play Pass. Επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν λήψη εκατοντάδων εφαρμογών και παιχνιδιών με πληρωμή για μία χαμηλή μηνιαία συνδρομή.

Ως πλούσιο σε χαρακτηριστικά, όπως το Google Play πρόκειται να χρησιμοποιήσει τώρα, είναι πάντα ενδιαφέρον να κοιτάξουμε πίσω στο ιστορικό του. Το Android Market μπορεί να φαίνεται και να παίζει ντεμοντέ σε σύγκριση με το Google Play, αλλά ήταν ένα από τα πρώτα βήματα στον κόσμο του τεράστιου ψηφιακού περιεχομένου στον οποίο ζούμε σήμερα.

Ακούγοντας μουσική, παίζοντας παιχνίδια, παρακολουθώντας ταινίες, φωτογραφίζοντας, κοιτάζοντας κοινωνικά μέσα και πολλά άλλα - μπορούμε να τα κάνουμε όλα στα martphone μας. Μια πτυχή που δυστυχώς δεν ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Nintendo λέει στους συνεργαζόμενους προγραμματιστές των παιχνιδιών για κινητά να περιορίσουν τις αγορές στο παιχνίδι.Η Nintendo μπορεί να έχει αυτές τις συζητήσεις για να δια...

Τελευταίες Δημοσιεύσεις