Είναι το 2019 και το USB-C είναι ακόμα ένα χάος

Συγγραφέας: Monica Porter
Ημερομηνία Δημιουργίας: 21 Μάρτιος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 1 Ιούλιος 2024
Anonim
Best iPad Accessories for iPad, iPad Air 3 & iPad mini 5 (2019)
Βίντεο: Best iPad Accessories for iPad, iPad Air 3 & iPad mini 5 (2019)

Περιεχόμενο

25 Απριλίου 2019


25 Απριλίου 2019

Είναι το 2019 και το USB-C είναι ακόμα ένα χάος

Η υποστήριξη για τις προδιαγραφές παροχής ενέργειας USB και γρήγορης φόρτισης έχει βελτιωθεί με πιο πρόσφατα smartphones - ένα πολύ ελπιδοφόρο σημάδι. Αυτό θα μπορούσε εν μέρει να οφείλεται στη συμβατότητα του Quick Charge 4 με την παράδοση ενέργειας. Ωστόσο, η μικτή τσάντα των αποτελεσμάτων αναδεικνύει τέλεια το ευρύτερο ζήτημα. Τα smartphones συχνά αποκρύπτουν την υποστήριξη αυτών των προτύπων σε ένα πίνακα προδιαγραφών κάπου και ακόμη και τότε δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι καταναλωτές γνωρίζουν τι σημαίνουν αυτά τα πρότυπα. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις ταχύτητες φόρτισης σε αυτές τις συσκευές. Ακόμη και αν ένα τηλέφωνο υποστηρίζει και τα δύο πρότυπα τρίτων, ενδέχεται να χρεώνουν πολύ πιο αργά από ό, τι κατά τη χρήση του φορτιστή.

Ναι, υπάρχουν ετικέτες καλωδίων και μετασχηματιστών ρεύματος, αλλά πολύ λίγοι καταναλωτές ελέγχουν για αυτά, ακόμα και όταν εμφανίζονται σωστά. Τελικά υπάρχει ελάχιστη συνοχή ως προς τον τύπο χρέωσης που είναι διαθέσιμος. Αυτό γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο όταν τα προϊόντα αρχίζουν να χρησιμοποιούν αμφίδρομες δυνατότητες φόρτισης, όπως η φόρτιση του τηλεφώνου σας από τη θύρα USB του φορητού σας υπολογιστή.


Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να διαπιστωθεί εάν ένα καλώδιο USB-C / A υποστηρίζει υψηλή φόρτιση ρεύματος ή ταχύτητες δεδομένων 3.1 ακριβώς κοιτάζοντας το.

Περισσότερο από απλή φόρτιση: Ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων

Είναι η ίδια κατάσταση όταν εξετάζετε τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Οι προσαρμογείς USB-C υποστηρίζουν ταχύτητες 2.x, 3.x και Thunderbolt για ορισμένες θύρες, ωστόσο τα καλώδια πρέπει επίσης να σχεδιάζονται ειδικά για να ικανοποιούν υψηλότερες απαιτήσεις ταχύτητας.

Η εισαγωγή του USB 3.2 και της γελοίας μάρκας Gen1 και Gen 2 έριξε ένα άλλο εμπόδιο για όσους προσπαθούν να πάρουν το κεφάλι τους γύρω από το όλο και πιο περίπλοκο σύστημα ονομασίας. Μόλις λίγες μέρες αργότερα, η ανακοίνωση USB 4, ουσιαστικά μια απαλλαγμένη από δικαιώματα royalty Thunderbolt 3 rebrand, αποστράφηκε τυχόν εναπομένουσα κατανόηση από τους καταναλωτές και τους κατασκευαστές όσο. Ενώ οι μεγαλύτεροι αριθμοί γενικά υποδηλώνουν γρηγορότερες ταχύτητες, υπάρχει ένας μικρός τρόπος για τους καταναλωτές να καταλάβουν τι χρειάζονται χωρίς να ξεπερνούν αυτό το μπάρμπεκιου.


Το σύστημα ονομασίας δεδομένων USD είναι αναμφισβήτητα ένα χάος. Αυτός ο παρακάτω πίνακας ελπίζουμε να σας βοηθήσει να διαλέξετε τι σας προσφέρει κάθε προδιαγραφή.

Οι συσκευές και τα καλώδια είναι εξίσου προβληματικές όταν πρόκειται για υποστήριξη για "εναλλακτικές λειτουργίες" και άλλα πρωτόκολλα. Αυτά εμπίπτουν στην προδιαγραφή USB-C και όχι στις προδιαγραφές ταχύτητας δεδομένων του λιμένα. Αυτά περιλαμβάνουν το DisplayPort, MHL, HDMI, Ethernet και λειτουργίες ήχου που παρέχονται μέσω του συνδέσμου, τα οποία βασίζονται στις συνδεδεμένες συσκευές και τα καλώδια για να τα υποστηρίξουν. Αυτά δεν αποτελούν υποχρεωτικό μέρος των προδιαγραφών, καθώς οι δυνατότητες και οι ανάγκες διαφέρουν σαφώς από συσκευή σε συσκευή. Για παράδειγμα, μια μπαταρία USB δεν χρειάζεται να υποστηρίζει HDMI.

Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι ορισμένες λειτουργίες που ένας χρήστης μπορεί να περιμένει σε ένα προϊόν δεν παρέχεται απαραιτήτως. Οι καταναλωτές ενδέχεται να υποθέσουν ότι το HDMI ή το Ethernet υποστηρίζονται σε μια θύρα USB-C εάν ένας φορητός υπολογιστής λείπει από τις κανονικές θύρες, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ακόμη πιο απογοητευτικό, η λειτουργικότητα μπορεί να περιορίζεται μόνο σε ορισμένες θύρες τύπου C της συσκευής, επομένως μπορεί να έχετε 3 θύρες αλλά μόνο μία που προσφέρει τις λειτουργίες που θέλετε.

Το USB-C είναι συμβατό με πολλές λειτουργίες, αλλά δεν υποστηρίζει όλα τα ports.

Το USB-C καθιστά τη λειτουργικότητα πιο αδιαφανή, όχι λιγότερο. Ισχυρίζεται ότι κάνει τα πάντα, αλλά ακόμα δεν υπάρχει εγγύηση ότι ένα προϊόν θα λειτουργήσει πραγματικά με κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά. Τα φύλλα προδιαγραφών προϊόντος μπορούν να βοηθήσουν από αυτή την άποψη, αλλά τα χαρακτηριστικά USB παραλείπονται συχνά εκτός από τον τύπο θύρας.Ακόμη και όταν υπάρχουν πιο λεπτομερείς πληροφορίες και οι θύρες είναι σωστά επισημασμένες με την κατάλληλη μάρκα, κάνοντας κεφάλια και ουρές των διαφόρων τρόπων και ορολογία μπορεί να είναι πολλές πληροφορίες για κάποιον που χωνεύει όταν το μόνο που θέλει είναι κάτι που λειτουργεί.

Οι ελλείψεις λιμένων είναι ένα πρόβλημα

Αυτό μας φέρνει ωραία στο μεγαλύτερο πρόβλημα με την αναστρέψιμη θύρα USB, τουλάχιστον με τα smartphones: υπάρχει έλλειψη σε συσκευές. Μια ενιαία θύρα για ήχο και ισχύ ήδη αποδεικνύεται προβληματική στο χώρο της συσκευής, με τους καταναλωτές να φτάνουν για dongles και κόμβους για να διορθώσουν το πρόβλημα στην ταλαιπωρία τους. Ωστόσο, αυτό ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο προβλημάτων συμβατότητας, όπως το αν το διανομέα ή το dongle σας υποστηρίζει την ίδια μέθοδο φόρτισης ή πρότυπο για αμφίδρομη ισχύ ή εάν τα δεδομένα μπορούν ακόμα να περάσουν σε άλλη συσκευή.

Είναι μια παρόμοια κατάσταση με ορισμένους από τους τελευταίους φορητούς υπολογιστές στην αγορά. Η απόσπαση της υποδοχής ρεύματος για το USB-C μειώνει άμεσα την περιφερική μέτρηση κατά την ενεργοποίηση της συσκευής, πράγμα που είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό, δεδομένου ότι οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν μόνο μερικές διαθέσιμες θύρες. Οι χρήστες αναγκάζονται ολοένα και περισσότερο να βρουν dongles για να συνδεθούν με τα λιμάνια παλαιού τύπου που εξακολουθούν να είναι πανταχού παρόν σε άλλες αγορές.

Μέρος αυτού του γεγονότος οφείλεται στο γεγονός ότι παρόλο που το USB-C έχει κάνει το δρόμο του σε φορητούς υπολογιστές, εξακολουθεί να λείπει από τις mainstream οθόνες και τα κοινά αξεσουάρ. Όλο το νέο λιμάνι έχει κάνει είναι να μετακινήσετε μερικά εξαρτήματα έξω από το φορητό υπολογιστή και στο άλλο άκρο του καλωδίου. Δεν είναι ακριβώς μια φιλική προς τους καταναλωτές κίνηση, δεδομένου ότι οι τιμές συχνά χρεώνονται απλώς για να ανακτήσουν τη λειτουργικότητα των παλαιότερων προϊόντων.

Η δοκιμή και ο σφάλμα είναι συχνά ο μόνος τρόπος να καταλάβουμε τι υποστηρίζει μια θύρα USB-C.

Γιατί τα προβλήματα συμβατότητας;

Η συμβατότητα των καλωδίων, αναμφισβήτητα το πιο απογοητευτικό των προβλημάτων του USB-C, προέρχεται από την υποστήριξη παλαιότερων συσκευών και από την εισαγωγή περιπτώσεων χρήσης υψηλότερης ταχύτητας, όπως τα δεδομένα βίντεο. Το USB 2.0 διαθέτει μόνο τέσσερις ακροδέκτες για δεδομένα και ισχύ, ενώ τα 3,0 καλώδια αυξάνουν αυτό σε οκτώ. Έτσι τα καλώδια USB-C to A, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για τη φόρτιση, μπορούν να έρθουν σε ποικιλίες 2.0, 3.0 και 3.1, οι οποίες επηρεάζουν την ποσότητα δεδομένων και ισχύος που μπορούν να χειριστούν. Η παροχή ισχύος USB είναι συμβατή με το παρελθόν και είναι η καλύτερη επιλογή για τη φόρτιση συσκευών χρησιμοποιώντας παλαιότερους τύπους καλωδίων και ταχύτητες, αλλά η επικράτηση των αποκλειστικών προτύπων σημαίνει ότι οι καταναλωτές σπάνια γνωρίζουν πραγματικά τι παίρνουν.

Η ποιότητα, η βαθμολογία και το μήκος των καλωδίων επηρεάζουν τις λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στη θύρα USB-C.

Η ποιότητα των καλωδίων έρχεται και εδώ, καθώς ορισμένα πρότυπα φόρτισης θα εντοπίσουν πόση δύναμη μπορεί να διαχειριστεί ένα καλώδιο και να ρυθμίσει την κατάλληλη ταχύτητα φόρτισης. Στο παλαιότερο μας παράδειγμα, η τεχνολογία της Huawei απαιτεί μια βαθμολογία 5Α να φορτίζει με πλήρη ταχύτητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικά μακρύτερα καλώδια από τρίτους δεν θα προσφέρουν τις ίδιες ταχύτητες με τις μικρότερες που περιλαμβάνονται στο τηλέφωνό σας.

Εάν αυτό δεν ήταν αρκετά περίπλοκο, η εισαγωγή δεδομένων υψηλής ταχύτητας και η μεταφορά βίντεο σε πραγματικό χρόνο εισήγαγε νέα προβλήματα. Τα πολύ γρήγορα σήματα υποφέρουν από εξασθένιση και θόρυβο ρολογιού όταν μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα μπορούν να χαθούν στην πορεία. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, τα καλώδια μπορούν επίσης να έρθουν σε παθητικές ή ενεργές ποικιλίες. Τα ενεργά καλώδια περιλαμβάνουν επαναρυθμίσεις για την αποκατάσταση του εύρους σήματος και την αποφυγή απώλειας της ποιότητας του σήματος σε μεγάλες αποστάσεις. Έτσι, τα μεγάλα καλώδια που χρησιμοποιούνται για πολύ υψηλές ταχύτητες δεδομένων (όπως η αποστολή βίντεο 4K 60fps ή δεδομένων μέσω Thunderbolt) απαιτούν ενεργά εξαρτήματα σε αυτά, ενώ η βασική φόρτιση και μεταφορά δεδομένων μπορεί να ξεφύγει με ένα τυπικό παθητικό καλώδιο μήκους μικρότερου από δύο μέτρα.

Τα DisplayPort, MHL, HMDI και Thunderbolt υποστηρίζονται μέσω παθητικών καλωδίων USB Type-C σε απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα αν φέρουν το "τριπλό" λογότυπο SuperSpeed ​​USB ή λιγότερο από ένα μέτρο για καλώδια με σήμανση SuperSpeed ​​+. Τα ενεργά καλώδια θα απαιτούνται για περισσότερες αποστάσεις και θα πρέπει να προσέξετε το λογότυπο Thunderbolt εάν θέλετε ταχύτητες 40Gbps. Τα παθητικά καλώδια προσαρμογέα σε άλλους τύπους USB δεν υποστηρίζουν καμία από αυτές τις λειτουργίες.

Αυτός ο πίνακας δείχνει ποια πρωτόκολλα εναλλακτικής λειτουργίας υποστηρίζονται από τους τύπους καλωδίων.

Τα θέματα συμβατότητας λειτουργιών περιλαμβάνουν επίσης την εν λόγω θύρα και συσκευή, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί για μια ευρεία επιλογή ταχυτήτων φόρτισης, πρότυπα παλαιού τύπου και εναλλακτικές λειτουργίες. Το USB-C είναι μια πιο σύνθετη θύρα από τους προκατόχους του, απαιτώντας ουσιαστικά περισσότερη είσοδο λογισμικού και υλικού για να λειτουργούν σωστά τα πράγματα.

Το σημείο εκκίνησης για προϊόντα USB-C είναι το πρωτόκολλο παροχής ενέργειας. Δεν πρόκειται μόνο για τη φόρτιση, αλλά και για το πώς η θύρα επικοινωνεί με την υποστήριξη πρόσθετων λειτουργιών όπως HDMI και DisplayPort χρησιμοποιώντας τις πρόσθετες ακίδες σύνδεσης. Όλες οι εναλλακτικές λειτουργίες χρησιμοποιούν τον καθορισμένο προμηθευτή δομημένης παροχής ενέργειας (VDM) για την ανίχνευση, τη διαμόρφωση, την εισαγωγή ή την έξοδο από αυτές τις λειτουργίες. Η κατώτατη γραμμή είναι ότι εάν η συσκευή σας δεν υποστηρίζει παράδοση ενέργειας, δεν θα υποστηρίζει καμία από αυτές τις άλλες λειτουργίες. Δυστυχώς, τα κυκλώματα παροχής ισχύος είναι πιο περίπλοκα και ακριβότερα από τα κυκλώματα barebones και η πολυπλοκότητα κλιμακώνεται με τον αριθμό των θυρών.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε θύρα ή συσκευή παράδοσης ενέργειας θα υποστηρίξει κάθε λειτουργία. Εναπόκειται στους κατασκευαστές συσκευών να συμπεριλάβουν τους απαραίτητους πολυπλέκτες και άλλα ολοκληρωμένα στοιχεία ταυτόχρονα με τα στοιχεία παράδοσης ισχύος και τις κανονικές θύρες για να υποστηρίξουν το Ethernet, την οθόνη και άλλες εναλλακτικές λειτουργίες. Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει μόνο μερικά από τα διαφορετικά τμήματα στοιχείων που απαιτούνται για την κλιμάκωση του συνόλου χαρακτηριστικών μόνο μιας θύρας USB-C.

Απλά μία από τις πολλές πιθανές διαμορφώσεις που υποστηρίζουν ορισμένες προηγμένες λειτουργίες USB-C.

Το κύκλωμα θύρας γίνεται πιο περίπλοκο όταν τα προϊόντα θέλουν να δρομολογήσουν και να διαχειριστούν πολλαπλά σήματα, όπως βίντεο ή ήχο, σε πολλαπλές θύρες USB. Η δρομολόγηση του σήματος καθίσταται όλο και πιο πολύπλοκη και δαπανηρή, επομένως οι κατασκευαστές περιορίζουν τη λειτουργικότητα μόνο σε μία ή δύο θύρες.

Ακόμη και η παροχή ισχύος απαιτεί περίπλοκο κύκλωμα με USB-C, προκειμένου να συμπεριληφθεί ο τύπος αναστρέψιμου συνδετήρα, το εύρος επιλογών παροχής ενέργειας και η επιλογή μεταξύ θύρας φόρτισης προς τα πάνω, προς τα κάτω και αμφίδρομης θύρας φόρτισης και δεδομένων. Για να μειώσετε το κόστος και την πολυπλοκότητα, θα δείτε συχνά συσκευές πολλαπλών θυρών να προσφέρουν μόνο μία θύρα τροφοδοσίας ισχύος αποκλειστικά για τη φόρτιση της συσκευής.

Το USB-C θα παραμείνει ένα χάος

Η πολυπλοκότητα του USB-C είναι αναμφίβολα η αναίρεση του. Παρόλο που η ιδέα ενός καλωδίου που υποστηρίζει τα πάντα ακούγεται πολύ χρήσιμη, η πραγματικότητα έχει γίνει σύντομα ένας περίπλοκος συνδυασμός προϊόντων με ιδιόκτητα προϊόντα έναντι ειδικών προδιαγραφών, διαφορετικές ιδιότητες καλωδίων και δυνατότητες και αδιαφανής υποστήριξη χαρακτηριστικών. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρότυπο που φαίνεται απλό στη χρήση, αλλά οδηγεί γρήγορα στην απογοήτευση των καταναλωτών, καθώς δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το γιατί ορισμένα καλώδια και λειτουργίες δεν λειτουργούν σε όλες τις συσκευές.

Ταυτόχρονα, οι προγραμματιστές προϊόντων αντιμετωπίζουν μια παρόμοια κατάσταση απογοήτευσης. Υποστηρίζοντας το πλήρες φάσμα των προηγμένων λειτουργιών USB-C είναι ένα πολύπλοκο τεχνικό κατόρθωμα, πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες γενιές USB. Επιπλέον, ο αυξανόμενος αριθμός εξαρτημάτων και συνδετήρων αυξάνει το κόστος ανάπτυξης και το χρόνο ανάπτυξης. Παρόλο που τώρα υπάρχουν πιο ολοκληρωμένα ολοκληρωμένα ολοκληρωμένα κυκλώματα για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη, το ευρύ φάσμα επιλογών και χαρακτηριστικών των τελευταίων προδιαγραφών καθιστά την εφαρμογή δαπανηρή και χρονοβόρα.

Δεν είναι όλες οι θύρες ή τα καλώδια USB-C ίσες. Εκτός από το θέμα αυτό, οι καταναλωτές θα βιώσουν πονοκεφάλους.

Οι υπεύθυνοι ανάπτυξης προϊόντων και το Φόρουμ υλοποίησης USB χρειάζονται να ξεπεράσουν αυτήν την κατάσταση και να προωθήσουν το πρότυπο σε φιλικότερη για τον καταναλωτή κατεύθυνση. Η καλύτερη επισήμανση θα μπορούσε να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν ποια καλώδια και προϊόντα υποστηρίζουν ποια χαρακτηριστικά - μέχρι στιγμής τα συστήματα ονομασίας και τα λογότυπα ήταν μάλλον ανεπιθύμητα για περιστασιακές ματιές. Το υποχρεωτικό χρωματισμό καλωδίων και θυρών, όπως συνέβη με τις θύρες USB 3.0, θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά αυτό το είδος των κερκίδων ολόκληρο το σκοπό αυτού του μεγέθους ταιριάζει σε όλες τις λύσεις. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ένα αυστηρά επιβαλλόμενο πρότυπο για να βοηθήσει τους καταναλωτές να πάρουν το κεφάλι τους γύρω από τη συμβατότητα θα βοηθήσει.

Ειλικρινά, δεν βλέπω εύκολη διέξοδο από το χάος στο οποίο βρίσκεται το πρότυπο. Η πιο πρόσφατη εισαγωγή των USB 3.2 και USB 4 καθιστά το πρότυπο πιο περίπλοκο και λιγότερο φιλικό προς το χρήστη. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το USB-D πριν λύσει αυτή την κατάσταση.

Διαβάστε παρακάτω: Καλύτερα καλώδια USB-C

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι ελαφρώς μικροαλλαγές πώς εμφανίζεται η Αναζήτηση Google, τουλάχιστον σε κινητές συσκευές. Η εταιρεία ελπίζει ότι ο νέος σχεδιασμός θα διευκολύνει τον γρήγορο προσδιορισμ...

Ζούμε σε μια εποχή όπου η Google και το διαδίκτυο είναι εύκολα προσβάσιμα σε φορτία ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μέσω των martphone τους. Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα χέρια μας μέσα σε λίγα δευτερ...

Συναρπασίως