Όροι φωτογραφίας: ISO, διάφραγμα, ταχύτητα κλείστρου, περισσότερα

Συγγραφέας: Louise Ward
Ημερομηνία Δημιουργίας: 8 Φεβρουάριος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 1 Ιούλιος 2024
Anonim
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ | Shutter Speed - Aperture - ISO
Βίντεο: ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ | Shutter Speed - Aperture - ISO

Περιεχόμενο

29 Αυγούστου 2019


Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθετε αν θέλετε να βουτήξετε στον κόσμο της σοβαρής φωτογραφίας. Το τρίγωνο έκθεσης αποτελείται από 3 ρυθμίσεις που πρέπει να ελέγξετε ώστε να εκθέσετε σωστά μια εικόνα. Αυτά είναι το διάφραγμα, η ταχύτητα κλείστρου και το ISO. Ας αγγίξουμε λίγο το καθένα από αυτά.

Το τρίγωνο έκθεσης είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθετε όταν γίνεστε σοβαροί με τη φωτογραφία.

Ο Edgar Cervantes

Ανοιγμα

Το άνοιγμα ορίζεται από το μέγεθος του ανοίγματος με το οποίο μπορεί να εισέλθει φως στην κάμερα. Το άνοιγμα μετράται σε στάσεις f, το οποίο είναι λόγος εστιακού μήκους διαιρούμενο με το μέγεθος ανοίγματος. Όσο μικρότερο είναι το f-stop τόσο ευρύτερο το άνοιγμα. Ένα άνοιγμα f / 1,8 είναι ευρύτερο από το f / 2,8, για παράδειγμα.

Το Aperture έχει ένα κύριο αποτέλεσμα στις φωτογραφίες, το οποίο είναι το βάθος του πεδίου. Χρησιμοποιώντας ένα ευρύτερο άνοιγμα όπως το f / 1.8 θα δημιουργηθεί μικρότερο βάθος πεδίου. Αυτό θα ενισχύσει το bokeh, το οποίο είναι το δημοφιλές αποτέλεσμα θολώματος φόντου στις φωτογραφίες. Η σύσφιξη του ανοίγματος θα παραμείνει περισσότερο εστιασμένη.


Ταχύτητα κλείστρου

Για να τραβήξετε μια φωτογραφία, μια φωτογραφική μηχανή πρέπει να αφήσει φωτισμό στον αισθητήρα. Η κάμερα διαθέτει ένα κλείστρο, το οποίο σταματά να φτάνει το φως στον αισθητήρα μέχρι να ενεργοποιηθεί. Όταν ένα στιγμιότυπο πυροδοτηθεί, το κλείστρο θα ανοίξει και θα εκθέσει τον αισθητήρα στην είσοδο. Ο χρόνος που το κλείστρο παραμένει ανοικτό αναφέρεται ως ταχύτητα κλείστρου.

Η θαμπάδα κινήσεων δεν είναι πάντα κακό!

Ο Edgar Cervantes

Η ταχύτητα κλείστρου μετράται συνήθως σε δευτερόλεπτα και κλάσματα του δευτερολέπτου. Η ταχύτητα κλείστρου 1/100 θα εκθέσει τον αισθητήρα για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου. Ομοίως, η ταχύτητα κλείστρου 1/2 θα διαρκέσει μισό δευτερόλεπτο. Μπορείτε επίσης να αφήσετε το κλείστρο ανοιχτό για πολλά δευτερόλεπτα, το οποίο συνήθως αναφέρεται ως φωτογραφικό πλάνο μεγάλης έκθεσης.


Μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου παγώνει καλύτερα τη σκηνή. Η επιμήκυνση της ταχύτητας κλείστρου θα φωτίζει μια εικόνα, αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει θόλωση της κίνησης (η οποία δεν είναι πάντα κακή).

ISO

Το ISO αναφέρεται σε ευαισθησία αισθητήρα (ή φιλμ) στο φως. Ένα χαμηλότερο ISO καθιστά τον αισθητήρα λιγότερο ευαίσθητο στο φως, που σημαίνει είτε χρειάζεται περισσότερο φωτισμό είτε μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου για να εκθέσει σωστά μια εικόνα. Η αύξηση του ISO καθιστά τον αισθητήρα πιο ευαίσθητο στο φως, επιτρέποντάς σας να φωτογραφίζετε σε πιο σκούρα περιβάλλοντα, με αυστηρότερα ανοίγματα και / ή χρησιμοποιώντας ταχύτερες ταχύτητες κλείστρου.

Η αύξηση του ISO δημιουργεί περισσότερους κόκκους ή θόρυβο.

Ο Edgar Cervantes

Το ISO μετράται σε αριθμούς. Ενώ οι κατασκευαστές χρησιμοποιούσαν τα ISO 100, 200, 400, 800, 1600 και ούτω καθεξής (διπλασιασμός σε αξία), τα πράγματα άλλαξαν με πιο πρόσφατες κάμερες. Μικρότερες προσαυξήσεις έχουν εισαχθεί για καλύτερη τελειοποίηση, αλλά η ιδέα είναι η ίδια. Το ISO 100 είναι μισό τόσο ευαίσθητο όσο το ISO 200, το οποίο είναι επίσης μισό τόσο ευαίσθητο όσο το ISO 400.

Τα αποτελέσματα του ISO είναι απλά κατανοητά. Ένα υψηλότερο ISO θα κάνει έναν αισθητήρα πιο ευαίσθητο και, επομένως, θα κάνει μια εικόνα πιο φωτεινή. Ταυτόχρονα, η αύξηση του ISO δημιουργεί περισσότερους κόκκους ή θόρυβο.

Αντιστάθμιση έκθεσης

Αν έχετε δει ποτέ ένα κουμπί της κάμερας με σήματα "+" και "-" σε αυτό, αυτό θα ήταν ο έλεγχος αντιστάθμισης έκθεσης, γνωστός και ως τιμή έκθεσης (EV). Αυτό θα βοηθήσει κατά τη λήψη σε οποιαδήποτε από τις λειτουργίες αυτόματης ή ημι-αυτόματης λειτουργίας (προτεραιότητα διαφράγματος, προτεραιότητα κλείστρου κ.λπ.).

Οι κάμερες προσπαθούν να αποκτήσουν τη σωστή έκθεση με τη μέτρηση του φωτός, αλλά δεν παίρνουν πάντα αυτό που σκοπεύατε να συλλάβετε. Μπορεί να μην θέλετε ακόμη και μια καλά εκτεθειμένη εικόνα. Μερικές φορές θέλετε τα πράγματα να φαίνονται λίγο πιο σκούρα για να προσθέσετε διάθεση, για παράδειγμα. Με την αντιστάθμιση έκθεσης μπορείτε να πείτε στην κάμερα ότι συλλαμβάνει εσφαλμένα την έκθεση και θα το αντισταθμίσει ρυθμίζοντας άλλες ρυθμίσεις (συνήθως ISO).

Η αντιστάθμιση έκθεσης μετριέται συνήθως με στάσεις f όπως: -1,0, -0,7, -0,3, 0,0, +0,3, +0,7, +1,0. Σε αυτή την περίπτωση, το -1,0 θα είναι ένα στάση λιγότερο, ενώ το +1 είναι ένα σταμάτημα υψηλότερο.

Δυναμικό εύρος

Το Λεξικό της Οξφόρδης ορίζει τη δυναμική περιοχή ως "την αναλογία της μεγαλύτερης προς τη μικρότερη ένταση του ήχου που μπορεί να μεταδοθεί ή να αναπαραχθεί αξιόπιστα από ένα συγκεκριμένο ηχητικό σύστημα". Ο ορισμός αυτός αναφέρεται στον ήχο, αλλά η ιδέα είναι παρόμοια στη φωτογραφία. Η δυναμική εμβέλεια σχετίζεται με το πόσα δεδομένα μπορεί να τραβήξει μια φωτογραφική μηχανή στα άκρα της έκθεσης σε μια σκηνή, από τα πιο σκοτεινά έως τα ελαφρύτερα μέρη μιας σκηνής.

Η δυναμική περιοχή μετράται σε στάσεις, όπου κάθε στάση ισούται με το διπλάσιο ή το μισό της ποσότητας του φωτός. Η αύξηση της έκθεσης με μία στάση σημαίνει διπλασιασμό του φωτός. Εάν φωτογραφίζατε με ταχύτητα κλείστρου 1/100, ένα φωτεινότερο φως θα ήταν 1/50, ενώ το ένα σκούρο θα ήταν 1/200.

Εστιακό μήκος

Με απλά λόγια, το εστιακό μήκος είναι η απόσταση μεταξύ ενός αισθητήρα κάμερας (ή ενός φιλμ) και ενός σημείου σύγκλισης ενός φακού.

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να κατανοήσετε ποιο είναι το σημείο σύγκλισης (γνωστό και ως οπτικό κέντρο). Όταν οι ακτίνες φωτός μπαίνουν σε φακό, ταξιδεύουν μέσα από γυαλί και κάμπτονται για να συγκλίνουν σε ένα μόνο σημείο. Αυτό το σημείο είναι όπου τα δεδομένα φωτός συλλέγονται για να σχηματίσουν μια ευκρινή εικόνα για την εγγραφή του αισθητήρα. Οι κατασκευαστές μετρούν το εστιακό μήκος που επικεντρώνεται στο άπειρο, για να διατηρήσει ένα πρότυπο.

Το εστιακό μήκος μετράται σε χιλιοστά. Ένας φακός 50mm θα έχει σημείο σύγκλισης που είναι 50mm (ή 5cm) από τον αισθητήρα. Το εστιακό μήκος επίσης καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο "εστιάσατε", αλλάζετε την προοπτική και επηρεάζετε το βάθος του πεδίου.

Τύποι ζουμ: Οπτικό, ψηφιακό και υβριδικό

Στη φωτογραφία, το ζουμ της φωτογραφικής μηχανής αναφέρεται στην εμφάνιση ενός θέματος πιο κοντά ή πιο μακριά σε μια εικόνα. Η μεγέθυνση σας δίνει μια πιο προσεκτική ματιά στα αντικείμενα, ενώ η σμίκρυνση θα σας επιτρέψει να καταγράψετε ένα ευρύτερο χώρο. Οι κάμερες χρησιμοποιούν τρεις τύπους τεχνολογίας ζουμ: οπτικό, ψηφιακό και υβριδικό.

Το οπτικό ζουμ επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μια σειρά στοιχείων φακού. Το γυαλί μπορεί να κινηθεί μέσα από το φακό για μεγέθυνση ή σμίκρυνση. Το ψηφιακό ζουμ έχει παρόμοιο αποτέλεσμα χωρίς μηχανική εργασία ή γυάλινα στοιχεία. Θα αποκόψει ουσιαστικά περιοχές γύρω από τη σκηνή σας για να φανεί σαν να είστε πιο κοντά στο θέμα. Το ψηφιακό ζουμ τεχνικά περικοπεί. Το υβριδικό ζουμ είναι μια εντελώς νέα ιδέα. Παίρνει πλεονεκτήματα από το οπτικό ζουμ, το ψηφιακό ζουμ και το λογισμικό για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα κατά τη μεγέθυνση σε σχέση με τις φυσικές δυνατότητες του φακού.

ισορροπία του λευκού χρώματος

Η ισορροπία λευκού αναφέρεται στις επιδράσεις της θερμοκρασίας χρώματος και της απόχρωσης στις φωτογραφίες. Διαφορετικές πηγές φωτός εκπέμπουν διάφορες θερμοκρασίες χρώματος, κυμαινόμενες σε ένα φάσμα μεταξύ πορτοκαλί και μπλε. Ομοίως, το φως έρχεται με απόχρωση, η οποία κυμαίνεται μεταξύ πράσινου και ματζέντα. Η αλλαγή των ρυθμίσεων ισορροπίας λευκού θα σας βοηθήσει να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ αυτών των χρωμάτων και να επιτύχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Η θερμοκρασία χρώματος μετράται σε kelvins (K). Στη φωτογραφία έχουμε ορισμένες επιλογές ισορροπίας λευκού για να βοηθήσουμε να υπολογίσουμε τα σωστά επίπεδα kelvin που πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

  • Φως κεριών: 1.000-2.000Κ
  • Λαμπτήρας βολφραμίου: 2.500-3.500Κ
  • Ανατολή / δύση: 3.000-4.000Κ
  • Φως φθορισμού: 4.000-5.000Κ
  • Φλας / άμεσο ηλιακό φως: 5.000-6.500Κ
  • Συννεφιασμένος ουρανός: 6.500-8.000Κ
  • Βαρύ σύννεφο: 9.000-10.000Κ

Megapixel (MP)

Ένα megapixel σημαίνει απλά ένα εκατομμύριο pixels. Αυτός ο όρος χρησιμεύει ως μέθοδος μέτρησης ορισμού σε οποιονδήποτε αισθητήρα εικόνας. Εάν μια φωτογραφική μηχανή έπρεπε να έχει αισθητήρα 12MP, σημαίνει ότι οι εικόνες που παίρνει σχηματίζονται από δώδεκα εκατομμύρια pixel. Αυτό θα ήταν ίσο με ψήφισμα 4.000 × 3.000.

RAW εναντίον JPEG

Μια εικόνα RAW είναι γνωστή ως μη συμπιεσμένο, μη επεξεργασμένο αρχείο εικόνας.Διατηρεί όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από τον αισθητήρα, καθιστώντας το ένα πολύ μεγαλύτερο αρχείο, αλλά χωρίς απώλεια ποιότητας και περισσότερη δύναμη επεξεργασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα δεδομένα RAW από μόνο του δεν είναι πολλά να εξετάσουμε.

Τα αρχεία RAW θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο αν σκοπεύετε να επιστρέψετε για να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας.

Ο Edgar Cervantes

Τα αρχεία RAW θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο αν σκοπεύετε να επιστρέψετε για να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας. Τα μεγέθη αρχείων είναι πολύ μεγαλύτερα, αλλά αυτό σας επιτρέπει να τροποποιήσετε τις πλήρεις ρυθμίσεις έκθεσης και χρώματος των φωτογραφιών σας, παρακάμπτοντας την προεπιλεγμένη επεξεργασία της φωτογραφικής μηχανής.

Ενώ αποθηκεύετε μια εικόνα σε JPEG, τσακίζει τα δεδομένα εικόνας και συμπιέζει την εικόνα, αυτό είναι εντάξει αν σχεδιάζετε να ανεβάσετε μια φωτογραφία στο Facebook ή να κάνετε γρήγορη αποτύπωση για την γκαλερί σας.

Σταθεροποίηση εικόνας

OIS

Το OIS αντισταθμίζει τις μικρές κινήσεις της κάμερας κατά την έκθεση. Σε γενικές γραμμές χρησιμοποιεί ένα πλωτό φακό, γυροσκόπια και μικρούς κινητήρες. Τα στοιχεία ελέγχονται από έναν μικροελεγκτή ο οποίος κινεί τον φακό πολύ ελαφρώς για να αντισταθμίσει την ανακίνηση της κάμερας - αν η κάμερα μετακινηθεί προς τα δεξιά, ο φακός μετακινείται προς τα αριστερά.

Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή λόγω του γεγονότος ότι όλη η σταθεροποίηση γίνεται μηχανικά και όχι μέσω του λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι δεν χάνεται ποιότητα στη διαδικασία.

EIS

Η ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας λειτουργεί μέσω του λογισμικού. Ουσιαστικά, αυτό που κάνει το EIS είναι η διάλυση του βίντεο σε κομμάτια και το συγκρίνει με τα προηγούμενα πλαίσια. Στη συνέχεια, καθορίζει εάν η κίνηση στο πλαίσιο ήταν φυσικό ή ανεπιθύμητο κούνημα, και το διορθώνει.

Το EIS συνήθως υποβαθμίζει την ποιότητα, καθώς χρειάζεται χώρο από τις άκρες του περιεχομένου για να εφαρμόσει διορθώσεις. Ωστόσο, έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Το EIS Smartphone εκμεταλλεύεται συνήθως το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο, καθιστώντας τον πιο ακριβή και μειώνοντας την απώλεια ποιότητας.

Αυτόματη εστίαση

Οι κάμερες smartphone χρησιμοποιούν γενικά τρεις τύπους συστημάτων αυτόματης εστίασης: ανίχνευση φάσης διπλού εικονοστοιχείου, ανίχνευσης φάσεων και ανίχνευσης αντίθεσης. Θα σας το πούμε γι 'αυτούς, από το χειρότερο μέχρι το καλύτερο.

Αυτόματη εστίαση ανίχνευσης αντίθεσης

Αυτό είναι το παλαιότερο από τα τρία, και λειτουργεί με τη μέτρηση της αντίθεση μεταξύ των περιοχών. Η ιδέα είναι μια εστιασμένη περιοχή θα έχει μια υψηλότερη αντίθεση, καθώς τα άκρα θα είναι πιο έντονα. Όταν μια περιοχή φτάσει σε μια συγκεκριμένη αντίθεση, η κάμερα θα το θεωρήσει εστιάζοντας.

Αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης

"Φάση" σημαίνει ότι οι ακτίνες φωτός που προέρχονται από ένα συγκεκριμένο σημείο χτυπούν τις αντίθετες πλευρές ενός φακού με την ίδια ένταση - με άλλα λόγια είναι "σε φάση." Η αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης χρησιμοποιεί φωτοδιόδους σε όλο τον αισθητήρα για να μετρήσει τις διαφορές στη φάση. Στη συνέχεια μετακινεί το στοιχείο εστίασης στο φακό για να εστιάσει την εικόνα.

Αυτόματη εστίαση διπλού εικονοστοιχείου

Αυτό είναι εύκολα μεταξύ των καλύτερων διαθέσιμων τεχνολογιών αυτόματης εστίασης. Η αυτόματη εστίαση διπλού εικονοστοιχείου είναι σαν ανίχνευση φάσης, αλλά χρησιμοποιεί μεγαλύτερο αριθμό σημείων εστίασης στον αισθητήρα. Αντί της εστίασης σε ειδικά εικονοστοιχεία, κάθε εικονοστοιχείο αποτελείται από δύο φωτοδίοδοι που μπορούν να συγκρίνουν τις λεπτές διαφορές φάσης προκειμένου να υπολογίσουν πού να μετακινήσουν τον φακό.

HDR

Κανονική λήψη HDR χειροκίνητη

Η HDR επιτυγχάνει ισορροπημένη έκθεση σε όλο το πλαίσιο. Αυτό γίνεται με τη λήψη πολλών εικόνων σε διαφορετικές ταχύτητες κλείστρου. Η ιδέα είναι ότι κάθε φωτογραφία θα εκθέσει για διαφορετικά επίπεδα φωτός. Αυτό το σύμπλεγμα εικόνων συγχωνεύεται και γίνεται μια ενιαία φωτογραφία με πολύ περισσότερες πληροφορίες τόσο στα φωτεινά όσο και στα σκοτεινά τμήματα.

Βελτιστοποίηση pixel

Η διαδικασία "pixel-binning" είναι μια διαδικασία που βλέπει δεδομένα από τέσσερα εικονοστοιχεία σε μία. Επομένως, ένας αισθητήρας κάμερας με μικροσκοπικά εικονοστοιχεία 0,9 μικρών θα παράγει αποτελέσματα ισοδύναμα με εικονοστοιχεία 1,8 μικρομέτρων κατά τη λήψη στιγμιότυπου με εικονοστοιχεία. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται κυρίως σε smartphones, τα οποία αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μικρότερους αισθητήρες λόγω περιορισμών μεγέθους.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι το ψήφισμα σας χωρίζεται αποτελεσματικά από τέσσερα όταν παίρνετε ένα pixel-binned shot. Αυτό σημαίνει ότι ένα binned shot σε μια φωτογραφική μηχανή 48MP είναι στην πραγματικότητα 12MP, ενώ ένα binned shot σε μια φωτογραφική μηχανή 16MP είναι μόνο τέσσερα megapixels.

Λειτουργία πορτρέτου στη φωτογραφία smartphone

Η λειτουργία πορτρέτου είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή του τεχνητού bokeh (BOH-kay) που παράγεται από τα smartphones. Το Bokeh είναι ένα φαινόμενο φωτογραφίας στο οποίο το θέμα της φωτογραφίας διατηρείται στο επίκεντρο, ενώ το φόντο υποχωρεί. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία πορτραίτου για να δημιουργήσετε ένα εφέ bokeh, μπορείτε να τραβήξετε δυναμικές φωτογραφίες που φαίνονται πιο επαγγελματικές.

Νυχτερινή λειτουργία

Η νυχτερινή λειτουργία (Σκοτεινή νύχτα, Nightscape ή ό, τι ο κατασκευαστής μπορεί να την ονομάσει) χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει τη σκηνή που προσπαθείτε να φωτογραφίσετε. Το τηλέφωνο θα λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες, όπως το φως, την κίνηση του τηλεφώνου και την κίνηση αντικειμένων που συλλαμβάνονται. Η συσκευή θα τραβήξει στη συνέχεια μια σειρά εικόνων σε διαφορετικά επίπεδα έκθεσης, θα χρησιμοποιήσει το bracketing για να τα βάλει μαζί και θα βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες σε μία εικόνα.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά περισσότερα που συμβαίνουν πίσω από τις σκηνές. Το τηλέφωνο πρέπει επίσης να μετρά την ισορροπία λευκού, τα χρώματα και άλλα στοιχεία, τα οποία συνήθως πραγματοποιούνται με φανταχτερους αλγορίθμους οι περισσότεροι από εμάς δεν καταλαβαίνουν πλήρως.

Σούπερ Ανάλυση

Η υψηλή ανάλυση είναι η πρακτική δημιουργίας εικόνας υψηλότερης ανάλυσης με λήψη και επεξεργασία πολλαπλών λήψεων χαμηλότερης ανάλυσης. Με τη λήψη πολλαπλών λήψεων χαμηλότερης ανάλυσης και τη σύγκριση αυτών των σημείων σε κάθε εικόνα, έχετε τις βάσεις για μια σταθερή εικόνα υψηλότερης ανάλυσης. Αυτό που συμβαίνει ουσιαστικά είναι ότι υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ αυτών των σημείων και οι αλγόριθμοι ή οι τεχνικές μηχανικής μάθησης είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αυτές τις διαφορές για να γεμίσουν τα κενά και να δημιουργήσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπολογιστική Φωτογραφία

Το μέγεθος έχει σημασία στη φωτογραφία. Επειδή οι αισθητήρες και οι φακοί smartphone δεν γίνονται πολύ μεγαλύτεροι, οι κατασκευαστές smartphone πρέπει να βρουν τρόπους να κερδίσουν περισσότερα από λιγότερα. Εισάγετε την εποχή της Υπολογιστικής Φωτογραφίας.

Με απλά λόγια, αυτό αναφέρεται σε βελτιώσεις εικόνας με τη βοήθεια λογισμικού και πολύπλοκων αλγορίθμων. Μερικά παραδείγματα της Υπολογιστικής Φωτογραφίας είναι βελτιώσεις AI, λειτουργία νύχτας, binning pixel, λειτουργία πορτρέτου, HDR και άλλα.

Μπόνους: Δείτε περισσότερες φωτογραφίες!

Έχουμε περισσότερο περιεχόμενο φωτογραφίας για εσάς! Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις εμφανιζόμενες θέσεις και τα σεμινάρια μας για να συνεχίσετε να βελτιώνετε τις ικανότητές σας.

  • Αυτό που ένας επαγγελματίας φωτογράφος μπορεί να κάνει με μια φτηνή μηχανή τηλεφώνου Android - με τόλμησε να πάρω μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες προ-επιπέδου χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο $ 130. Εδώ είναι τα αποτελέσματά μου!
  • Συμβουλές για τη φωτογραφία: Κανόνας τρίτων, άποψη, πλαισιώνοντας, θεωρία χρωμάτων και άλλα - Είστε παλιά τα βασικά της φωτογραφίας; Εδώ είναι μερικές πιο προηγμένες έννοιες για να μελετήσετε.
  • Συμβουλές για τη φωτογραφία Smartphone: 16 εύχρηστα τεχνάσματα που πρέπει να ξέρετε - Μην αισθάνεστε περιορισμένος εάν η κύρια κάμερά σας είναι ένα smartphone. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε εκπληκτικές εικόνες!
  • Πώς να χρησιμοποιήσετε τη χειροκίνητη λειτουργία στην κάμερα smartphone σας - Η χειροκίνητη λειτουργία μπορεί να είναι εκφοβιστική, έτσι είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε μέσω της καμπύλης μάθησης.
  • 10 καλύτερες κάμερες DSLR που μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή - Εκείνοι που είναι έτοιμοι να κάνουν το άλμα σε ένα DSLR θα χρειαστούν κάποια βοήθεια. Υπάρχει μια θάλασσα από επιλογές εκεί έξω!
  • Τα καλύτερα τηλέφωνα με κάμερα Android - Ίσως το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό τηλέφωνο με κάμερα! Ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες.
  • 10 καλύτερες εφαρμογές φωτογραφίας για Android - Θα χρειαστεί να ρίξετε κάποιες εφαρμογές σε αυτό το τηλέφωνο!

Αυτός είναι για την ματιά μας στους όρους φωτογραφίας, είχε αρκετό; Δεν έχουμε! Η μάθηση δεν σταματά ποτέ με τη φωτογραφία, ούτε και η τεχνολογία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σελιδοδείκτη αυτή τη σελίδα για να δείτε τυχόν μελλοντικές ενημερώσεις και προσθήκες. Είναι επίσης έξυπνο να επανέλθει και να ανανεώσει τη μνήμη σας από καιρό σε καιρό.

Το Xiaomi Mi 9 μοιάζει με ένα από τα πιο προσιτά martphone της χρονιάς, προσφέροντας το προηγμένο chipet napdragon 855 και πολλά άλλα προνόμια. Αλλά η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ένα πιο προσιτό martpho...

Το Xiaomi Mi 9 E είναι η δευτεροβάθμια συσκευή E της εταιρείας, προσφέροντας άφθονα χαρακτηριστικά μεσαίας εμβέλειας. Σίγουρα, το τηλέφωνο φαίνεται έτοιμο να το βγάλει από τις συσκευές της Huawei και ...

Βεβαιωθείτε Ότι Έχετε Διαβάσει