Kotlin για εισαγωγή εφαρμογών για Android

Συγγραφέας: John Stephens
Ημερομηνία Δημιουργίας: 24 Ιανουάριος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 4 Ιούλιος 2024
Anonim
Χρήση χαρτών Google - Ανάπτυξη εφαρμογών Android - Μάθημα Kotlin 12
Βίντεο: Χρήση χαρτών Google - Ανάπτυξη εφαρμογών Android - Μάθημα Kotlin 12

Περιεχόμενο


Το Kotlin είναι μια στατικώς πληκτρολογημένη γλώσσα προγραμματισμού από το JetBrains. Είναι πλήρως «διαλειτουργικό» με την Java (που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαίσια Java και ακόμη και να συνδυάσετε εντολές από τον κώδικα σας) και δεν συνοδεύεται από περιορισμούς. Οι προγραμματιστές Android έχουν χρησιμοποιήσει την Kotlin εδώ και αρκετό καιρό ήδη μέσω ενός plugin και κάποιες δημοφιλείς εφαρμογές στο Play Store (όπως το Basecamp) κατασκευάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιώντας μόνο τη γλώσσα αυτή. Τώρα, όμως, από το Android Studio 3.0, θα είναι ενσωματωμένο και υποστηρίζεται από το κουτί.

Ο Kotlin μας επιτρέπει να αφαιρέσουμε σημαντικές ποσότητες λειαντικών

Γιατί λοιπόν θα προτιμούσατε να χρησιμοποιήσετε το Kotlin για εφαρμογές Android αντί για Java; Ο κύριος λόγος είναι ότι μπορεί να κάνει τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη σε πολλές περιπτώσεις.

Ο Kotlin εξαλείφει για παράδειγμα παραδείγματα null και δεν έχει ελέγξει εξαιρέσεις - και οι δύο μπορούν να εξοικονομήσουν κάποιους πονοκεφάλους. Όπως θα δείτε, τα διάφορα χαρακτηριστικά του Kotlin για Android μας επιτρέπουν επίσης να αφαιρέσουμε σημαντικά ποσά κωδικού boilerplate πάρα πολύ, με αποτέλεσμα πιο ευέλικτα, πιο αναγνώσιμα προγράμματα. Γενικά, αυτή είναι μια πιο σύγχρονη γλώσσα και αν δεν είστε ήδη βαθιά εδραιωμένοι στην Java ή επιθυμείτε να κολλήσετε με την «πιο επίσημη» μέθοδο, τότε ίσως αξίζει να εξεταστεί. Για όσους μόλις ξεκινήσουν, ο Κοτλίν μπορεί να αντιπροσωπεύει μια πιο χαλαρή καμπύλη μάθησης.


Διαβάστε παρακάτω:Kotlin vs Java: βασικές διαφορές μεταξύ των επίσημα υποστηριζόμενων γλωσσών του Android

Έτσι, για όσους ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν τον Kotlin στη δουλειά τους, πώς μπορεί κανείς να πάει για να κολλήσει μέσα;

Ρύθμιση

Τα καλά νέα είναι ότι βλέποντας το Kotlin να είναι συσκευασμένο με το Android Studio 3.0 και παραπάνω, δεν θα χρειαστεί να κατεβάσετε τίποτα νέο και μόνο ελάχιστη οργάνωση. Καλώς ήλθατε στο μέλλον! Αν έχετε το Android Studio 3.0, τότε όταν δημιουργείτε ένα νέο έργο θα σας δοθεί η επιλογή να συμπεριλάβετε την υποστήριξη Kotlin. Εάν επιλέξετε αυτό το πλαίσιο, τότε δεν θα χρειαστεί να διαμορφώσετε αργότερα το έργο σας.

Προηγουμένως, οι προγραμματιστές χρειάστηκαν να μετατρέψουν με μη αυτόματο τρόπο τα αρχεία τους στο Kotlin μέσω του μενού, αλλά τώρα αυτό γίνεται για εσάς από προεπιλογή.


Ανοίξτε το MainActivity.kt (kt είναι η επέκταση Kotlin) και θα πρέπει να δείτε αμέσως ότι υπάρχουν κάποιες βασικές διαφορές στον τρόπο με τον οποίο γράφονται και ορίζονται τα πράγματα.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να αναπτύσσεστε με το Kotlin για το Android!

Σημειώστε ότι είναι συνήθως καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα νέο κατάλογο για τα αρχεία σας Kotlin ή να αντικαταστήσετε το φάκελο java εξ ολοκλήρου αν χρησιμοποιείτε καθαρά Kotlin από εδώ μέσα. Μπορείτε να δημιουργήσετε νέα αρχεία Kotlin κάνοντας δεξί κλικ στον κατάλογο προορισμού και κατόπιν επιλέγοντας Νέα> Δραστηριότητα Kotlin.

Γεια σας Kotlin για το Android: μερικές βασικές συνταγές και διαφορές

Εντάξει, ας ρίξουμε μια ματιά στον κώδικα που έχουμε ήδη. Πρώτον, μπορεί να παρατηρήσετε ότι δηλώνετε κατηγορίες χρησιμοποιώντας τάξη όπως θα κάνατε και στην Java. Η διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει δημόσιο λέξη-κλειδί, η οποία είναι επειδή όλα τάξεις στο Kotlin είναι δημόσιες και τελικές. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι δεν χρησιμοποιούμε επεκτείνω είτε. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιούμε ένα παχύ έντερο το οποίο κάνει το ίδιο πράγμα.

Τι λες γι αυτόδιασκεδαστικο εντολή? Αυτό είναι πραγματικά σύντομο για «λειτουργία» (όχι τόσο διασκεδαστικό), οπότε αντί να γράφετε δημόσιο κενό θα γράψετε τώρα διασκεδαστικο. Αυτό έπειτα προσδίδει στην τάξη μας μια δημόσια λειτουργία που μπορούμε να καλέσουμε από άλλες τάξεις. Τα επιχειρήματα καθορίζονται σε παρενθέσεις ακολουθώντας το όνομα της λειτουργίας. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ξέρετε πώς να ορίσετε μεταβλητές, κάτι που είναι λίγο διαφορετικό. Για να δημιουργήσετε μια συμβολοσειρά, μπορείτε να γράψετε:

var κείμενο: String = "Hello"

Αν και στην πραγματικότητα, ο Kotlin είναι συνήθως αρκετά έξυπνος για να αναγνωρίσει τον τύπο ενός μεταβλητού μόνο του, όπως ακριβώς και η Python, έτσι ώστε να γράφετε γενικά μόνο:

var text = "Γεια σας"

Για να δημιουργήσετε μια συμβολοσειρά ή:

αριθμός var = 3

Για να δημιουργήσετε έναν ακέραιο αριθμό. Έτσι θα δημιουργήσετε μια μεταβλητή (μεταβλητή) μεταβλητή. val χρησιμοποιείται για τη δημιουργία σταθερών. Έτσι, όταν δημιουργείτε λειτουργίες με επιχειρήματα, αυτό θα δείτε στις αγκύλες. Και αυτές οι μεταβλητές μπορούν να έχουν προεπιλεγμένες τιμές, οι οποίες είναι επίσης εύχρηστες. Έτσι μπορεί να δείτε κάτι σαν αυτό:

διασκέδαση SayHello (var userName: String = "Χρήστης") {textView.setText ("Hello, $ userName!")}

Υπάρχει ακόμα μια μεγάλη διαφορά που ίσως έχετε εντοπίσει και τώρα ... χωρίς ερωτηματικά! Είστε ελεύθεροι να τους συμπεριλάβετε αν θέλετε, αλλά δεν υπάρχει πλέον υποχρέωση και δεν θα τιμωρείτε αν χάσετε ένα. Εάν είστε κάποιος πουακόμηπάντα ξεχνάει κάπου κάπου, τότε αυτό μπορεί να έρθει σαν καλά νέα!

Θα παρατηρήσετε πολλές άλλες μικρές διαφορές στη σύνταξη καθώς πηγαίνετε και βεβαίως είναι πέρα ​​από το πεδίο αυτής της ανάρτησης να καταγραφούν όλοι τους εδώ. Ωστόσο, η δομή εξακολουθεί να είναι αρκετά παρόμοια, οπότε σε γενικές γραμμές θα πρέπει να μπορείτε να συνάγετε τι κάνει τα πάντα από το πλαίσιο και ίσως με λίγη δοκιμή και λάθος. Θα βρείτε μια μεγάλη εισαγωγή εδώ.

Η αληθινή δύναμη του Kotlin: βοηθώντας να πληκτρολογείτε λιγότερο

Πολλές φορές, ο κώδικας θα φαίνεται αρκετά πιο απλός και μικρότερος στο Kotlin για το Android σε σύγκριση με την Java. Εξετάστε το ακόλουθο παράδειγμα προσθήκης ενός onClickListener σε ένα FAB. Εδώ είναι πώς θα το κάνατε στην Java:

FloatingActionButton fab = (FloatingActionButton) findViewById (R.id.fab); fab.setOnClickListener (νέο View.OnClickListener () {@Override public void onClick (προβολή προβολής) {...}});

Και αυτό είναι το ίδιο πράγμα στο Kotlin:

val fab = findViewById (R.id.fab) ως FloatingActionButton fab.setOnClickListener {...}

Είναι απλά πολύ πιο απλό και πιο απλό και κάνει πιο ευανάγνωστο τον κώδικα καθώς πηγαίνετε. Όπως είπα: λιγότερο καυστήρα. Και στην πραγματικότητα, πηγαίνει πολύ πιο βαθιά από αυτό. Οι προγραμματιστές Kotlin μπορούν να απομακρυνθούν από την ανάγκη να γράψουν αυτό findViewByID πάλι! Για να γίνει αυτό, πρέπει να εφαρμόσετε μια προσθήκη.

Κάνετε αυτό στο επίπεδο της μονάδας build.gradle αρχείου προσθέτοντας τη γραμμή:

εφαρμογή plugin: 'kotlin-android-extensions'

Κάντε κλικ στο 'sync' και, στη συνέχεια, θα μπορείτε να εισαγάγετε αναφορές στις προβολές σας ακριβώς στην κορυφή του κώδικά σας, όπως π.χ.:

εισαγωγή kotlinx.android.synthetic.main..

Κάνοντας αυτό, θα μπορείτε να έχετε απευθείας πρόσβαση στην προβολή χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό της. Αυτό κάνει τη ζωή πολύ απλούστερη και μπορεί να σας εξοικονομήσει γράφοντας ένα παρτίδα του αυθαίρετου κώδικα.

Ρίξτε σε λάμβδα εκφράσεις και ο κώδικας σας αρχίζει να παίρνει πολύ συνοπτική πράγματι. Οι εκφράσεις Lambda είναι ανώνυμες λειτουργίες που σας επιτρέπουν να μειώσετε περαιτέρω το ποσό που πρέπει να γράψετε τοποθετώντας τα πάντα σε μια γραμμή. Η δήλωση περιβάλλεται από σγουρά, που περιέχει παραμέτρους ακολουθούμενες από ένα σύμβολο βέλους και μετά από το σώμα. Για παράδειγμα, ένα onClickListenerμπορεί να μοιάζει με αυτό:

button.setOnClickListener ({view -> toast ("Κάλεσε!")})

Και αν η λειτουργία απαιτεί μια άλλη λειτουργία ως την τελευταία παράμετρο, μπορείτε να την περάσετε έξω από τις παρενθέσεις:

button.setOnClickListener () {toast ("Κάλεσε!")}

Συνδυάζοντας αυτές τις τεχνικές, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλή δουλειά και θα βρείτε πολλές πιο χρήσιμες στρατηγικές εξοικονόμησης χρόνου που προχωρούν.

Διαβάστε παρακάτω: Kotulin Coroutines και ο ρόλος τους στον ασύγχρονο προγραμματισμό για το Android

Πηγαίνοντας μπροστά

Και εκεί το έχετε: αυτό είναι το Kotlin για το Android με λίγα λόγια. Είναι σωστό για σας; Τελικά, αυτό έρχεται κάτω από την προσωπική προτίμηση και τις ευαισθησίες σας όταν πρόκειται για την κωδικοποίηση. Προσωπικά, είμαι οπαδός της εξορθολογισμένης φύσης του Kotlin και του τρόπου με τον οποίο αφαιρεί πολλές περιττές γραμμές κώδικα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η ανάρτηση σας έχει δώσει αρκετά ένα αστάρι που μπορείτε να κάνετε το μυαλό σας επάνω και να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας αν αποφασίσετε ότι είναι ενδιαφέρον. Αν θέλετε να παίξετε λίγο γύρω, τότε μπορείτε να το δοκιμάσετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας εδώ.

Ό, τι κι αν αποφασίσετε, έχοντας περισσότερες επιλογές είναι πάντα καλό!

Τα martphone μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Η μέτρηση της ταχύτητάς σας είναι ένα από αυτά. Μπορεί να χρειαστείτε μια εφαρμογή ταχύμετρου για διάφορα πράγματα. Οι δρομείς μπορούν να τις χρησιμοποι...

Οι τηλεφωνικές κλήσεις και οι ψεύτικες κλήσεις είναι μερικές φορές διασκεδαστικές και ακόμη και περιστασιακά χρήσιμες. Οι τηλεφωνικές κλήσεις κάνουν μεγάλες φάρσες γύρω από την Ημέρα του Πρίγκιπα του...

Πρόσφατα Άρθρα