Gary εξηγεί: Είναι το smartphone σας κατασκοπεία σε σας;

Συγγραφέας: John Stephens
Ημερομηνία Δημιουργίας: 23 Ιανουάριος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 4 Ιούλιος 2024
Anonim
Gary εξηγεί: Είναι το smartphone σας κατασκοπεία σε σας; - Τεχνολογίες
Gary εξηγεί: Είναι το smartphone σας κατασκοπεία σε σας; - Τεχνολογίες

Περιεχόμενο


Η ψηφιακή μυστικότητα είναι ένα καυτό θέμα. Έχουμε μετακομίσει σε μια εποχή όπου σχεδόν όλοι φέρουν μια συνδεδεμένη συσκευή. Όλοι έχουν κάμερα. Πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες - από την οδήγηση του λεωφορείου έως την πρόσβαση στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς - γίνονται online. Ανακύπτει το ερώτημα: "ποιος παρακολουθεί όλα αυτά τα δεδομένα;"

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο εξετάζονται λεπτομερώς για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα δεδομένα μας. Τι γνωρίζει η Google για εσάς; Είναι το Facebook διαφανές για το πώς χειρίζεται τα δεδομένα σας; Είναι η Huawei κατασκοπεία σε εμάς;

Για να προσπαθήσω να απαντήσω σε κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις, δημιούργησα ένα ειδικό δίκτυο Wi-Fi, το οποίο μου επιτρέπει να καταγράφω κάθε πακέτο δεδομένων που αποστέλλεται από ένα smartphone στο Διαδίκτυο. Ήθελα να δω αν κάποια από τις συσκευές μου απέστειλε κρυφά δεδομένα σε απομακρυσμένους διακομιστές χωρίς τη γνώση μου. Το τηλέφωνο μου είναι κατασκοπεία;


Ρύθμιση

Για να καταγράψω όλα τα δεδομένα που ρέουν από και προς το smartphone χρειάζομαι ένα ιδιωτικό δίκτυο, όπου είμαι το αφεντικό, όπου είμαι ρίζα, όπου είμαι admin. Μόλις έχω τον πλήρη έλεγχο του δικτύου, μπορώ να παρακολουθώ όλα όσα εισέρχονται και εξέρχονται από το δίκτυο. Για να το κάνω αυτό έχω δημιουργήσει ένα Raspberry Pi ως σημείο πρόσβασης Wi-Fi. Τον είχα πει φανταστικά PiNet. Έπειτα, συνένωσα το υπό δοκιμή smartphone με το PiNet και τα κινητά δεδομένα με απενεργοποίηση (για να είμαι διπλός βέβαιος ότι παίρνω όλη την κυκλοφορία). Σε αυτό το σημείο, το smartphone συνδέθηκε με το Raspberry Pi αλλά τίποτα άλλο. Το επόμενο βήμα είναι να διαμορφώσετε το Pi για να προωθήσετε όλη την κίνηση που βγαίνει στο Internet. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Pi είναι μια τέτοια εξαιρετική συσκευή, καθώς πολλά μοντέλα διαθέτουν και Wi-Fi και Ethernet. Συνδέσαμε το Ethernet στον δρομολογητή μου και τώρα όλα όσα στέλνει και λαμβάνει το smartphone πρέπει να ρέει μέσω του Raspberry Pi.


Υπάρχουν πολλά εργαλεία ανάλυσης δικτύου εκεί έξω και ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το WireShark. Επιτρέπει την καταγραφή και επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο κάθε πακέτου δεδομένων που μεταφέρεται σε ένα δίκτυο. Με το Pi μεταξύ των smartphones μου και του Internet, χρησιμοποίησα το WireShark για να καταγράψω όλα τα δεδομένα. Μόλις κατακτήθηκε, θα μπορούσα να την αναλύσω κατά την αναψυχή μου. Το πλεονέκτημα της μεθόδου "συλλάβει τώρα, ζητήστε ερωτήσεις αργότερα" είναι ότι μπορώ να αφήσω τη ρύθμιση να λειτουργεί όλη τη νύχτα και να δούμε τι μυστικά το smartphone μου αποκαλύπτει στη μέση της νύχτας!

Δοκίμασα τέσσερις συσκευές:

  • Huawei Mate 8
  • Pixel 3 XL
  • OnePlus 6T
  • Γαλαξία Σημείωση 9

Αυτό που είδα

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν ότι τα smartphones μας μιλούν στο Google πολύ. Υποθέτω ότι δεν πρέπει να με εκπλήσσει - ολόκληρο το οικοσύστημα Android είναι χτισμένο γύρω από τις υπηρεσίες της Google - αλλά ήταν ενδιαφέρον να δούμε πως όταν ξύπνησα μια συσκευή από τον ύπνο, σβήνει και ελέγχει το Gmail και την τρέχουσα ώρα δικτύου (μέσω NTP) και ένα σωρό άλλα πράγματα. Επίσης, εκπλήσσομαι με το πόσα ονόματα τομέων κατέχει η Google. Περιμέναμε όλους τους διακομιστές να είναι something.whatever.google.com, αλλά η Google έχει τομείς με ονόματα όπως 1e100.net (που μάλλον είναι μια αναφορά σε Googolplex), gstatic.com, crashlytics.com, και ούτω καθεξής.

Ελέγξαμε και επαληθεύσαμε κάθε τομέα και κάθε διεύθυνση IP στις οποίες επικοινωνούσαν οι εξεταζόμενες συσκευές για να βεβαιωθώ ότι ήξερα με ποιον τρόπο μιλούσε το smartphone μου.

Εκτός από το να μιλάμε με την Google, τα smartphones μας φαίνονται αρκετά ξέγνοιαστες κοινωνικές πεταλούδες και έχουν έναν ευρύ κύκλο φίλων. Αυτά, φυσικά, είναι άμεσα ανάλογα με τον αριθμό των εφαρμογών που έχετε εγκαταστήσει. Εάν έχετε εγκαταστήσει το WhatsApp και το Twitter, μαντέψτε τι, η συσκευή σας επικοινωνεί με τους διακομιστές του WhatsApp και του Twitter σε τακτική βάση!

Έχω δει κακές συνδέσεις με διακομιστές στην Κίνα, τη Ρωσία ή τη Βόρεια Κορέα; Οχι.

Διαφημίσεις

Κάτι που κάνει συχνά το smartphone σας είναι να συνδεθείτε στα Δίκτυα προβολής περιεχομένου για να λάβετε διαφημίσεις. Και πάλι, με ποια δίκτυα συνδέεται και πόσες, θα εξαρτηθεί από τις εφαρμογές που εγκαθιστάτε. Οι περισσότερες εφαρμογές που υποστηρίζονται από διαφημίσεις θα χρησιμοποιούν βιβλιοθήκες που παρέχονται από το δίκτυο διαφημίσεων, πράγμα που σημαίνει ότι ο προγραμματιστής εφαρμογών έχει ελάχιστες ή καθόλου γνώσεις σχετικά με τον τρόπο προβολής των διαφημίσεων ή με ποια δεδομένα αποστέλλονται στο δίκτυο διαφημίσεων. Οι πιο συνηθισμένοι πάροχοι διαφημίσεων που είδα ήταν οι Doubleclick και Akamai.

Από άποψη ιδιωτικότητας, αυτές οι βιβλιοθήκες διαφημίσεων μπορούν να είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα, επειδή ένας προγραμματιστής εφαρμογών βασικά εμπιστεύεται την πλατφόρμα να κάνει το σωστό με τα δεδομένα και να στείλει μόνο ό, τι είναι απολύτως απαραίτητο για την προβολή των διαφημίσεων. Έχουμε δει όλοι πόσο αξιόπιστες πλατφόρμες διαφημίσεων είναι κατά την καθημερινή χρήση του ιστού. Αναδυόμενα παράθυρα, αναδυόμενα παράθυρα, βίντεο αυτόματης αναπαραγωγής, ακατάλληλες διαφημίσεις, διαφημίσεις που αναλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη - συνεχίζεται η λίστα. Εάν οι διαφημίσεις δεν ήταν τόσο ενοχλητικές, δεν θα υπήρχαν ποτέ αποκλειστές διαφημίσεων.

Amazon AWS

Είδα μια δίκαιη δραστηριότητα δικτύου που σχετίζεται με τις Υπηρεσίες Web του Αμαζονίου (AWS). Ως σημαντικός προμηθευτής διακομιστή σύννεφων, το Amazon είναι συχνά η λογική επιλογή για προγραμματιστές εφαρμογών που χρειάζονται βάσεις δεδομένων και άλλες δυνατότητες επεξεργασίας σε ένα διακομιστή, αλλά δεν θέλουν να διατηρήσουν τους δικούς τους φυσικούς διακομιστές.

Συνολικά, οι συνδέσεις με το AWS πρέπει να θεωρούνται αβλαβείς. Είναι εκεί για να παρέχουν τις υπηρεσίες που ζητήσατε. Ωστόσο, υπογραμμίζει την ανοικτή φύση των συνδεδεμένων συσκευών. Μόλις εγκαταστήσετε μια εφαρμογή, υπάρχει δυνατότητα να στείλετε όλα και όλα τα δεδομένα που έχει συλλέξει σε έναν λάθος, ακόμα και μέσω ενός αξιόπιστου φορέα παροχής υπηρεσιών όπως το Amazon. Το Android προφυλάσσει από αυτό με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής δικαιωμάτων σε εφαρμογές και με υπηρεσίες όπως το Play Protect. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εφαρμογές με πλευρική φόρτωση μπορούν να είναι πολύ επικίνδυνες.

Εντάξει, Google

Δεδομένου ότι η PiNet μου επέτρεψε να συλλάβω κάθε πακέτο δικτύου, ήμουν πρόθυμος να ελέγξω αν το Google κρυπτίζει κρυφά σε μένα ενεργοποιώντας το μικρόφωνο στο Pixel 3 XL μου και στέλνοντας τα δεδομένα στην Google. Όταν ενεργοποιείτε τη φωνητική αντιστοίχιση στο Pixel 3 XL, θα ακούει μόνιμα τις φράσεις κλειδιά "OK Google" ή "Hey Google." Η ακρόαση ακούγεται μόνιμα ακίνδυνη για μένα. Όπως θα σας πει οποιοσδήποτε πολιτικός, ένα ανοιχτό μικρόφωνο είναι ένας κίνδυνος που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος!

Η συσκευή προορίζεται να ακούει τοπικά τη φράση κλειδιών, χωρίς να συνδέεται στο διαδίκτυο. Εάν δεν ακουστεί η φράση κλειδιών, δεν συμβαίνει τίποτα. Μόλις εντοπιστεί η φράση κλειδιών, η συσκευή θα στείλει ένα απόσπασμα στους διακομιστές της Google για να ελέγξει ξανά εάν ήταν ψευδές θετικό. Εάν τα πάντα ελέγξουν έξω, η συσκευή στέλνει ήχο στην Google σε πραγματικό χρόνο, μέχρι να γίνει κατανοητή η εντολή ή η χρονική διάρκεια της συσκευής.

Αυτό είδα.

Δεν υπάρχει καθόλου κίνηση στο δίκτυο, ακόμη και όταν μίλησα απευθείας στο τηλέφωνο. Τη στιγμή που είπα "Hey Google" ένα ρεύμα ροής δικτύου σε πραγματικό χρόνο στάλθηκε στην Google, μέχρι να σταματήσει η αλληλεπίδραση. Προσπάθησα να παραπλανήσω το Pixel 3 XL με μικρές παραλλαγές της φράσης-κλειδιού όπως "Προσευχήσου Google" ή "Hey Goggle." Μόλις κατάφερα να αποστέλλω αποσπάσματα στην Google για περαιτέρω επικύρωση, αλλά η συσκευή δεν έλαβε επιβεβαίωση και έτσι Ο βοηθός δεν ενεργοποιήθηκε.

Τι γνωρίζει η Google για μένα;

Η Google προσφέρει μια υπηρεσία που ονομάζεται Takeout η οποία σας επιτρέπει να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα σας από την Google, φαινομενικά ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα σας σε άλλες υπηρεσίες. Ωστόσο, είναι επίσης ένας καλός τρόπος να δείτε ποια δεδομένα έχει η Google σε εσάς. Εάν προσπαθήσετε να κατεβάσετε τα πάντα, το αρχείο που προκύπτει μπορεί να είναι τεράστιο (ίσως περισσότερο από 50GB), αλλά αυτό θα περιλαμβάνει όλες τις φωτογραφίες σας, όλα τα βιντεοκλίπ σας, κάθε αρχείο που έχετε αποθηκεύσει στο Google Drive, ό, τι μεταφορτώσατε στο YouTube, , και ούτω καθεξής. Ως τρόπος ελέγχου της ιδιωτικής ζωής, δεν χρειάζεται να δω ποιες φωτογραφίες έχει η Google, το ξέρω ήδη. Ομοίως, ξέρω τι μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχω, ποια αρχεία έχω στο Google Drive και ούτω καθεξής. Ωστόσο, εάν αποκλείσω αυτά τα ογκώδη στοιχεία από τη λήψη και επικεντρωθείτε στη δραστηριότητα και τα μεταδεδομένα, η λήψη μπορεί να είναι πολύ μικρή.

Κατέβασα τη Φόρτωση μου πρόσφατα και έκανα μια περιστροφή γύρω για να δούμε τι το Google ξέρει για μένα. Τα δεδομένα φθάνουν ως ένα ή περισσότερα αρχεία .zip που περιέχουν φακέλους για κάθε μία από τις διάφορες περιοχές, όπως το Chrome, το Google Pay, η Μουσική Google Play, η Δραστηριότητα μου, οι Αγορές, η Δόση μου και ούτω καθεξής.

Η κατάδυση σε κάθε φάκελο δείχνει τι γνωρίζει η Google για εσάς σε αυτόν τον τομέα. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα αντίγραφο των σελιδοδεικτών μου Chrome και ένα αντίγραφο των λιστών αναπαραγωγής που έχω δημιουργήσει στη Μουσική Google Play. Αρχικά, δεν υπήρξε τίποτα περίεργο. Αναμένω μια λίστα με τις Υπενθυμίσεις μου, δεδομένου ότι τους δημιούργησα χρησιμοποιώντας το Google Assistant, οπότε η Google πρέπει να έχει ένα αντίγραφο από αυτά. Αλλά υπήρξαν μία ή δύο εκπλήξεις, ακόμη και για κάποιον ως "τεχνολογία καταλαβαίνω" όπως εγώ.

Ο πρώτος ήταν ένας φάκελος των εγγραφών MP3 για όλα όσα είπα ποτέ. Υπήρχε επίσης ένα αρχείο HTML με μια μεταγραφή όλων αυτών των εντολών. Για να ξεκαθαρίσω, αυτές είναι οι εντολές που έδωσα στον Βοηθό Google αφού ενεργοποιήθηκε με το "Hey Google." Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα το Google να κρατήσει ένα αρχείο MP3 με όλες μου τις εντολές.Εντάξει, καταλαβαίνω ότι υπάρχει κάποια τεχνική αξία στο να μπορεί κανείς να ελέγξει την ποιότητα του Βοηθού, αλλά δεν πιστεύω ότι η Google πρέπει να κρατήσει αυτά τα αρχεία ήχου. Είναι λίγο πολύ.

Υπήρξε επίσης μια λίστα με όλα τα άρθρα που έχω διαβάσει ποτέ στις Ειδήσεις Google, ένα αρχείο κάθε φορά που παίζω το Solitaire και όλες οι αναζητήσεις που έκανα στη Μουσική Google Play περίπου πέντε χρόνια!

Αποδεικνύεται ότι η Google επεξεργάζεται όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ψάχνετε για αγορές και δημιουργεί ένα αρχείο από αυτά.

Αυτό που με συγκλόνισε πραγματικά ήταν στο φάκελο Αγορές. Εδώ η Google είχε ένα ρεκόρ για όλα όσα έχω αγοράσει ποτέ online. Το παλαιότερο στοιχείο ήταν από το 2010, όταν αγόρασα μερικά εισιτήρια αεροπλάνων. Το σημείο εδώ είναι ότι δεν αγόρασα αυτά τα εισιτήρια ή κάποια από τα στοιχεία μέσω της Google. Έχω αρχεία αγοράς για αντικείμενα από το Amazon, eBay και το iTunes. Υπάρχουν ακόμη και αρχεία των καρτών γενεθλίων που αγόρασα.

Σκάβοντας βαθύτερα άρχισα να βρίσκω αγορές που δεν έκανα! Μετά από λίγο ξύσιμο το κεφάλι, αποδεικνύεται ότι αυτά τα αρχεία είναι τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μου από την Google και της εικασίας των αγορών που έκανα. Έχετε δει πιθανώς αυτό ειδικά όσον αφορά τις πτήσεις. Εάν ανοίξετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια αεροπορική εταιρεία, το Gmail δίνει μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πτήση σας σε μια ειδική καρτέλα στην κορυφή της.

Αποδεικνύεται ότι η Google επεξεργάζεται όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ψάχνετε για αγορές και δημιουργεί ένα αρχείο από αυτά. Όταν κάποιος σας προωθεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με κάτι που έχει αγοράσει, η Google μπορεί ακόμη και να το αναλύσει ακούσια ως αγορά που έχετε κάνει!

Τι γίνεται με το Facebook, το Twitter και άλλους;

Τα κοινωνικά μέσα και η ιδιωτικότητα είναι κατά κάποιο τρόπο αντιφατικά. Όπως δήλωσε ο Χάρολντ Φιντς στην τηλεοπτική εκπομπή "Πρόσωπο ενδιαφέροντος για τα κοινωνικά μέσα", «Η κυβέρνηση προσπαθούσε να το καταλάβει εδώ και χρόνια. Αποδεικνύει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν ευτυχείς να το εθελοντήσουν. "Με τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, θέλουμε να δημοσιεύουμε πρόθυμα πληροφορίες όπως γενέθλια, ονόματα, φίλους, συναδέλφους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα, λίστες ευχών και φιλοδοξίες. Στη συνέχεια, έχοντας δημοσιεύσει όλες αυτές τις πληροφορίες, είμαστε σοκαρισμένοι όταν χρησιμοποιούνται με τρόπους που δεν προτίθενται. Όπως είπε ένας άλλος διάσημος χαρακτήρας για μια αίθουσα τυχερών παιχνιδιών που συχνάζει, είμαι συγκλονισμένος, συγκλονισμένος που διαπιστώνω ότι τα τυχερά παιχνίδια συμβαίνουν εδώ!

Όλοι οι μεγάλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Twitter, έχουν πολιτικές απορρήτου και είναι αρκετά ευρείες σε ό, τι καλύπτουν. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την πολιτική του Twitter:

"Εκτός από τις πληροφορίες που μοιράζεστε μαζί μας, χρησιμοποιούμε τα Tweets σας, το περιεχόμενο που έχετε διαβάσει, το Liked ή το Retweeted και άλλες πληροφορίες για να καθορίσετε ποια θέματα σας ενδιαφέρουν, την ηλικία σας, τις γλώσσες που μιλάτε και άλλα σήματα για να σας δείξουμε πιο σχετικό περιεχόμενο. "

Έτσι, η συσκευή σας συνδέεται με το Twitter και επιτρέπει στο Twitter να καθορίσει πράγματα όπως η ηλικία σας, η γλώσσα που μιλάτε και τι σας ενδιαφέρουν τα πράγματα; Σίγουρος.

Σας προφίλ - και το αφήνετε να το κάνει αυτό.

Εδώ είναι το βασικό ερώτημα: αν δεν έχω ένα smartphone, θα σταματούσαν οι οντότητες από την κατασκοπεία μου αν ήθελαν;

Δυναμικό vs Πραγματικό

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις συνδεδεμένες συσκευές και τις επιγραμμικές οντότητες δεν είναι αυτό που κάνουν, αλλά τι μπορούν να κάνουν. Χρησιμοποίησα την φράση "οντότητες" εκ προθέσεως επειδή οι κίνδυνοι γύρω από τη μαζική επιτήρηση, την κατασκοπεία και το προφίλ δεν αφορούν μόνο το Google ή το Facebook. Αγνοώντας τα γνήσια λάθη λογισμικού (σφάλματα) καθώς και τα πρότυπα επιχειρηματικά μοντέλα των μεγάλων εταιρειών στο διαδίκτυο, είναι αρκετά ασφαλές να πούμε ότι η Google δεν σας κατασκοπεύει. Ούτε το Facebook. Ούτε η κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν - ή δεν θα το κάνουν.

Είναι κάποιος χάκερ ή κυβερνητικός κατάσκοπος κάπου ενεργοποιώντας το μικρόφωνο στο τηλέφωνό σας για να σας ακούσει; Όχι, αλλά θα μπορούσαν. Όπως είδαμε πρόσφατα με τα γεγονότα που περιβάλλουν τη δολοφονία του Jamal Khashoggi, οι φορείς μπορούν να σας εξαπατήσουν να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που σας κατασκοπεύει. Εταιρείες όπως το Zerodium πωλούν τρωτά σημεία μηδέν για τις κυβερνήσεις, τα οποία θα μπορούσαν να επιτρέψουν την εγκατάσταση κακόβουλων εφαρμογών (όπως ο Pegasus) στη συσκευή σας χωρίς να γνωρίζετε.

Έχω δει κάποια τέτοια δραστηριότητα με τις συσκευές μου; Όχι, αλλά δεν είμαι πιθανός στόχος για τέτοια επιτήρηση και κραυγαλέα. Θα μπορούσε ακόμα να συμβεί σε κάποιον άλλο.

Εδώ είναι το βασικό ερώτημα: αν δεν είχα ένα smartphone, θα σταματούσαν οι οντότητες από το να κατασκοπεύσουν σε με αν ήθελαν;

Πριν από την εκτόξευση των smartphones, κάθε μεγάλη κυβέρνηση στον κόσμο συμμετείχε ήδη στην κατασκοπεία και την επιτήρηση. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε πιθανώς κερδίσει με το σπάσιμο του κώδικα Enigma και την απόκτηση πρόσβασης στις πληροφορίες που έκρυψε. Τα smartphones δεν είναι φταίξιμα, αλλά τώρα υπάρχει μια μεγαλύτερη επιφάνεια επίθεσης - με άλλα λόγια, υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να κατασκοπευθείτε σε σας.

Τύλιξε

Μετά από τις δοκιμές μου, είμαι βέβαιος ότι καμία από τις συσκευές που χρησιμοποίησα δεν κάνει κάτι ασυνήθιστο ή κακόβουλο. Ωστόσο, το ζήτημα της ιδιωτικής ζωής είναι μεγαλύτερο από μια συσκευή που δεν είναι σκόπιμα κακόβουλη. Οι επιχειρηματικές πρακτικές των εταιριών όπως το Google, το Facebook και το Twitter είναι εξαιρετικά συζητήσιμες και συχνά φαίνεται να ωθούν τα όρια της ιδιωτικής ζωής.

Όσο για την κατασκοπία, δεν υπάρχει λευκό φορτηγό που σταθμεύει έξω από το σπίτι μου παρακολουθώντας τις κινήσεις μου και δείχνοντας ένα κατευθυντικό μικρόφωνο στα παράθυρά μου. Μόλις έλεγξα. Κανείς δεν hacking το τηλέφωνό μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν.

Το μεγαλύτερο franchie για την ψυχαγωγία και την ποπ κουλτούρα αυτή τη στιγμή είναι το σύμπαν για τα uperhero του comic book Marvel. Σχεδόν κάθε ταινία ή τηλεόραση που συνδέεται με αυτό είναι ένα μεγά...

Ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό με ένα ζευγάρι Beat, το μεγαλύτερο μέρος της τιμής βρίσκεται στην μάρκα. Εάν ανησυχείτε περισσότερο σχέση ποιότητας και τιμής τότε ελέγξτε τα ακουστικά Bluetooth 1VX Over-E...

Ενδιαφέρουσες Δημοσιεύσεις