Η εξάλειψη δύναμης και η διαγραφή της κρυφής μνήμης εξηγούνται

Συγγραφέας: Laura McKinney
Ημερομηνία Δημιουργίας: 6 Απρίλιος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 1 Ιούλιος 2024
Anonim
Η εξάλειψη δύναμης και η διαγραφή της κρυφής μνήμης εξηγούνται - Τεχνολογίες
Η εξάλειψη δύναμης και η διαγραφή της κρυφής μνήμης εξηγούνται - Τεχνολογίες

Περιεχόμενο


Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με μια εφαρμογή στο smartphone Android σας, ίσως έχετε διαβάσει ότι πρέπει να κάνετε "Force Stop" και στη συνέχεια "Clear Cache" για να το διορθώσετε. Και στην πραγματικότητα, αυτό θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνετε. Αλλά γιατί αυτό βοηθά; Τι κάνει "Σταματήστε τη δύναμη" και ποια είναι η κρυφή μνήμη; ΑΣΕ με να εξηγήσω.

Σταματήστε τη δύναμη

Στην καρδιά του Android είναι ο πυρήνας του Linux, είναι το στοιχείο που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση της μνήμης και των διαδικασιών μαζί με μια ολόκληρη δέσμη άλλων πόρων. Κάθε φορά που ξεκινάτε μια εφαρμογή, αρχίζετε πραγματικά μια διαδικασία Linux.

Μια διαδικασία είναι ένα λογικό δοχείο για ένα πρόγραμμα (app). Ξεκινά από τον πυρήνα και χρησιμοποιείται ως ένας τρόπος για να μοιράζονται τους πόρους του συστήματος (συμπεριλαμβανομένης της μνήμης και του χρόνου CPU) μεταξύ όλων των εφαρμογών που εκτελούνται. Κάθε διαδικασία έχει ένα αναγνωριστικό, γνωστό ως PID (Process ID). προτεραιότητα, πόσο σημαντική είναι; ο δικός του χώρος διεύθυνσης, καθώς και σχετικές σελίδες φυσικής μνήμης. και κάποιες κρατικές πληροφορίες: τρέξιμο (ή τρέξιμο), ύπνο, σταμάτησε και ζόμπι.


Η δουλειά του πυρήνα είναι να προγραμματίσει το χρόνο της CPU και να διαθέσει μνήμη στη διαδικασία έτσι ώστε να μπορεί να τρέξει. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι ότι ο πυρήνας δίνει φέτες χρόνου CPU σε κάθε μία από τις τρέχουσες διαδικασίες. Αν μια διαδικασία κοιμάται (επειδή περιμένει κάτι σαν δεδομένα από το δίκτυο), τότε δεν έχει χρόνο CPU. Αυτό το juggling των διαδικασιών συνεχίζεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, πολύ γρήγορα, και ακριβώς όπως τα πλαίσια ενός κινούμενα σχέδια, παίρνετε την εμφάνιση της ομαλότητας και πολλαπλά προγράμματα που τρέχουν με τη μία.

Τέλος, όταν εξέρχεται μια εφαρμογή, ο πυρήνας θα καθαρίσει όλους τους πόρους που χρησιμοποιεί η εφαρμογή (όπως τα ανοιχτά αρχεία, η μνήμη που έχει διατεθεί κ.λπ.) και τελικά θα διαγράψει τη διαδικασία που δημιουργήθηκε για αυτήν την εφαρμογή.

Κάθε εφαρμογή μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις διάφορες καταστάσεις: εκτέλεση, παύση ή διακοπή. Αυτά είναι διαφορετικά από τις καταστάσεις διεργασίας, όπως ορίζονται από το Linux, και αντιπροσωπεύουν το "Κύκλος ζωής δραστηριότητας" όπως ορίζεται από το Android. Η Google το θέτει έτσι, "καθώς ένας χρήστης περιηγείται μέσα από, πίσω από και πίσω στην εφαρμογή σας, τις παρουσίες δραστηριότητας στη μετάβαση της εφαρμογής σας μέσω διαφορετικών καταστάσεων στον κύκλο ζωής τους".


Το ενδιαφέρον για το Android είναι ότι ποτέ δεν σκοτώνει άμεσα μια εφαρμογή. Αντ 'αυτού, σκοτώνει τη διαδικασία στην οποία τρέχει η δραστηριότητα, καταστρέφοντας όχι μόνο τη δραστηριότητα αλλά και όλα τα άλλα που τρέχουν στη διαδικασία. Μπορεί να το κάνει αυτό όταν χρειάζεται να ελευθερώσει τη μνήμη RAM ή ένας χρήστης μπορεί να σκοτώσει μια διαδικασία χρησιμοποιώντας το Force Stop στο Application Manager.

Όταν όλα λειτουργούν ομαλά, μια εφαρμογή θα μεταβαθεί από μια κατάσταση δραστηριότητας σε μια άλλη και είτε τελικά θα σκοτωθεί από το Android (μετά τη μετάβαση στην κατάσταση διακοπής) είτε απλά θα κρεμάσει γύρω στο παρασκήνιο μέχρι ο χρήστης να την φέρει στο προσκήνιο πάλι. Ωστόσο, αν τα πράγματα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά, η εφαρμογή μπορεί να αποτύχει. Μπορεί να σταματήσει να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα γεγονότα, μπορεί να κολλήσει σε κάποιο βρόχο ή ίσως να αρχίσει να κάνει απρόβλεπτα πράγματα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η εφαρμογή ενδέχεται να χρειαστεί να σκοτωθεί και να ξαναρχίσει. Αυτό είναι που Force Stop είναι για, ουσιαστικά σκοτώνει τη διαδικασία Linux για την εφαρμογή και καθαρίζει το χάος!

Ο λόγος για τον οποίο συνιστάται η χρήση της εντολής Force Stop όταν προσπαθείτε να διορθώσετε μια εσφαλμένη εφαρμογή είναι 1) σκοτώνει την τρέχουσα τρέχουσα παρουσία της συγκεκριμένης εφαρμογής και 2) σημαίνει ότι η εφαρμογή δεν θα έχει πια πρόσβαση σε κανένα από τα αρχεία της προσωρινής μνήμης, στο βήμα 2: Διαγραφή της προσωρινής μνήμης.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

Αφού σκοτωθεί η εφαρμογή, το επόμενο βήμα είναι να διαγράψετε τα δεδομένα στον κατάλογο cache. Όταν μια εφαρμογή χρειάζεται ένα προσωρινό αρχείο, ένα προ-επεξεργασμένο αρχείο ή όταν θέλει να κρατήσει ένα τοπικό αντίγραφο ενός αρχείου που λήφθηκε από το Internet, τότε θα τοποθετηθεί στον κατάλογο cache της εφαρμογής. Κάθε εφαρμογή έχει δικό της κατάλογο όπου μπορεί να βάλει αρχεία εργασίας.

Η ιδέα είναι η εξής. Εάν μια εφαρμογή κάνει λήψη αρχείων ή δεδομένων από το Internet τότε θα ήταν σπατάλη εύρους ζώνης συν χάσιμο χρόνου για να κατεβάσετε τα ίδια αρχεία κάθε φορά που ξεκινάει η εφαρμογή. Αντ 'αυτού, όλα τα αρχεία που χρειάζονται λήψη από το Internet μπορούν να φορτωθούν μία φορά και στη συνέχεια αποθηκευτούν στην κρυφή μνήμη. Από καιρό σε καιρό η εφαρμογή μπορεί να ελέγξει αν αυτά τα προσωρινά αντίγραφα εξακολουθούν να ισχύουν και να ανανεώσουν την προσωρινή μνήμη αν χρειαστεί.

Ένα άλλο παράδειγμα θα ήταν αν η εφαρμογή χρειάζεται να επεξεργαστεί ένα αρχείο, ίσως να εκτελέσει κάποια αποκωδικοποίηση ή αποκρυπτογράφηση σε ορισμένα δεδομένα. Αντί να εκτελέσετε αυτήν την αποκωδικοποίηση ή αποκρυπτογράφηση κάθε φορά που ξεκινά η εφαρμογή, η οποία θα χρησιμοποιεί πολλούς κύκλους CPU, η εφαρμογή μπορεί να το κάνει μία φορά και στη συνέχεια να αποθηκεύσει το αποτέλεσμα στην κρυφή μνήμη. Και πάλι, η εφαρμογή θα μπορούσε να ελέγξει την εγκυρότητα του επεξεργασμένου αρχείου και να ανανεώσει την προσωρινή μνήμη αν χρειαστεί.

Ο λόγος για τον οποίο πρόκειται για προσωρινά αρχεία είναι ότι η εφαρμογή δεν θα πρέπει να βασίζεται σε αυτά τα αρχεία που υπάρχουν, καθώς το Android μπορεί να τα διαγράψει όταν η συσκευή έχει χαμηλή χωρητικότητα αποθήκευσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η εφαρμογή μόλις απλά κατεβάζει τα δεδομένα ξανά ή επεξεργάζεται τα αρχεία ξανά και δημιουργεί νέα στην κρυφή μνήμη.

Οι εφαρμογές μπορούν επίσης να αποθηκεύουν αρχεία πιο μόνιμα, χρησιμοποιώντας τον κατάλογο δεδομένων εφαρμογής. Αυτό είναι διαφορετικό από τον κατάλογο cache και έχει σχεδιαστεί για επίμονα αρχεία που ανήκουν στην εφαρμογή. Δεδομένου ότι το Android μπορεί να διαγράψει αρχεία στον κατάλογο προσωρινής μνήμης χωρίς να ειδοποιεί την εφαρμογή, είναι επίσης ασφαλές για τους χρήστες να διαγράψουν αυτά τα αρχεία μέσω του κουμπιού "Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης"!

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε εσφαλμένες εφαρμογές καθώς καθαρίζει την ομάδα προσωρινών αρχείων και αναγκάζει την εφαρμογή να τις αναδημιουργήσει και έτσι δίνει στην εφαρμογή ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό μπορεί συχνά να διορθώσει το πρόβλημα καθώς το σφάλμα ήταν κατά την επεξεργασία ενός προσωρινού ή αποθηκευμένου αρχείου.

Ένα πλευρικό όφελος από την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης είναι ότι ελευθερώνει χώρο αποθήκευσης. Επομένως, εάν έχετε χαμηλή εσωτερική αποθήκευση, τότε η εκκαθάριση των αποθηκευμένων δεδομένων για όλες τις εφαρμογές μπορεί να σας βοηθήσει.

Τύλιξε

Μετά από κάποιους πειραματισμούς κατά τη διάρκεια του Android P beta, η τελευταία έκδοση του Android της Google διατηρεί τα ίδια κουμπιά και λειτουργίες για τις Force Stop και Clear Cache ως προηγούμενες εκδόσεις. Θα εξακολουθείτε να βρίσκετε και τα δύο στο μενού ρύθμισης εφαρμογών.

Το Android 9.0 Pie παρουσιάζει κάτι καινούριο - το αυτόματο κλείσιμο εφαρμογών που δεν ανταποκρίνονται. Αυτό σημαίνει ότι ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να αναγκάσετε να κλείσετε εφαρμογές που σταματούν να ανταποκρίνονται πια, το σύστημα θα πρέπει να χειρίζεται τα πάντα αυτόματα. Ως εκ τούτου, οι χρήστες δεν θα δουν το παράθυρο διαλόγου "δεν ανταποκρίνεται" (ANR) για να τους ειδοποιήσουν σε μια εφαρμογή που δεν ανταποκρίνεται, αν εκτελούν το Pie. Ωστόσο, αν για κάποιο λόγο μια εφαρμογή σταματά να ανταποκρίνεται, οι χρήστες του Pie θα πρέπει να δοκιμάσουν τα πλήκτρα Force Stop και Clear Cache για να σκοτώσουν την εφαρμογή και στη συνέχεια να την επανεκκινήσουν.


Εάν χρειάζεστε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εκκαθάρισης της μνήμης cache των εφαρμογών, υπάρχουν αρκετοί εξαιρετικοί οδηγοί σχετικά με τον τρόπο εκκαθάρισης των δεδομένων εφαρμογής και της προσωρινής μνήμης στο Android 6.0 Marshmallow και τον τρόπο επαναφοράς του αποθηκευτικού χώρου με τον καθαρισμό της προσωρινής μνήμης στη συσκευή σας Android. Η χρήση της εντολής Force Stop είναι πολύ παρόμοια, ακολουθήστε τις οδηγίες στους συνδεδεμένους οδηγούς, αλλά πατήστε στο "Force Stop" αντί για το "Clear Cache".

Ποιες είναι οι εμπειρίες σας με το Force Stop και Clear Cache; Υπάρχουν εφαρμογές που βρίσκετε να χρησιμοποιούν μεγάλο χώρο αποθήκευσης για προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία; Παρακαλείστε να μας ενημερώσετε στα παρακάτω σχόλια.

Η αγορά ενός martphone δεν είναι πραγματικά μια εύκολη επιλογή πια. Με τον τεράστιο αριθμό διαθέσιμων επιλογών, μπορεί να είναι δύσκολο να κοπεί το σιτάρι από το τσιφ. Υπάρχουν τηλέφωνα όπως το Pocoph...

Ως μάρκες, τα Vivo και Nokia είναι πολικά αντίθετα. Η Vivo σπρώχνει το φάκελο με καινοτομίες όπως οι συσκευές ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων και οι αναδυόμενες κάμερες elfie. Η Nokia διατηρεί την α...

Νέες Δημοσιεύσεις