Επεξήγηση του ζουμ της κάμερας: Πώς λειτουργεί το οπτικό, ψηφιακό και υβριδικό zoom

Συγγραφέας: Lewis Jackson
Ημερομηνία Δημιουργίας: 11 Ενδέχεται 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 1 Ιούλιος 2024
Anonim
Επεξήγηση του ζουμ της κάμερας: Πώς λειτουργεί το οπτικό, ψηφιακό και υβριδικό zoom - Τεχνολογίες
Επεξήγηση του ζουμ της κάμερας: Πώς λειτουργεί το οπτικό, ψηφιακό και υβριδικό zoom - Τεχνολογίες

Περιεχόμενο


Οι συνομιλίες σχετικά με την τεχνολογία ζουμ σε smartphones έχουν γίνει πιο συνηθισμένες από την κυκλοφορία των smartphones Huawei P30 Pro και Opto Reno 10x Zoom. Αυτά εφαρμόζουν και τους τρεις τύπους ζουμ κάμερας: οπτικό, ψηφιακό και υβριδικό. Τέτοιες έννοιες μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση αν δεν έχετε αντιμετωπίσει το θέμα πριν, έτσι είμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε τυχόν αμφιβολίες. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για το ζουμ της κάμερας, είτε πρόκειται για οπτικό, ψηφιακό ή υβριδικό!

Τι είναι το ζουμ της φωτογραφικής μηχανής;

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Στη φωτογραφία, το ζουμ της φωτογραφικής μηχανής αναφέρεται στην εμφάνιση ενός θέματος πιο κοντά ή πιο μακριά σε μια εικόνα. Η μεγέθυνση σας δίνει μια πιο προσεκτική ματιά στα αντικείμενα, ενώ η σμίκρυνση θα σας επιτρέψει να καταγράψετε ένα ευρύτερο χώρο.

Οπτικό ζουμ


Το οπτικό ζουμ επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μια σειρά στοιχείων φακού. Το γυαλί μπορεί να κινηθεί μέσα από το φακό για μεγέθυνση ή σμίκρυνση. Το οπτικό ζουμ προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και αποτελεί την πραγματική μορφή μεγέθυνσης εικόνας. Επειδή το περιεχόμενο της φωτογραφίας σας διευρύνεται με το χειρισμό των ακτίνων φωτός που προέρχονται από τη σκηνή, το οπτικό ζουμ προσφέρει απρόσκοπτα αποτελέσματα.

Το οπτικό ζουμ προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και αποτελεί την πραγματική μορφή μεγέθυνσης εικόνας.

Ο Edgar Cervantes

Το οπτικό ζουμ θα πρέπει να προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα με τη μετακίνηση πιο κοντά στο θέμα σας. Φυσικά, αυτό είναι θεωρητικά. Η ποιότητα γυαλιού μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα. Ανάλογα με τον φακό, το διάφραγμα μπορεί επίσης να μειωθεί καθώς αυξάνετε την εστιακή απόσταση. Ανεξάρτητα από τα μειονεκτήματα, το οπτικό zoom εξακολουθεί να είναι η καλύτερη λύση αν δεν μπορείτε φυσικά να έρθετε πιο κοντά στο θέμα σας.


Στα smartphones, το οπτικό ζουμ είναι ένα νέο χαρακτηριστικό. Η Samsung έκανε την κάμερα Galaxy πίσω το 2012, αλλά αυτό δεν ξεκίνησε αρκετά και δεν έκανε τη δεύτερη επανάληψη. Η Polaroid και η ASUS έδωσαν επίσης στην ιδέα ένα πλάνο χωρίς μεγάλη επιτυχία. Αλλά αυτά ήταν εξειδικευμένα προϊόντα με μικρή ή και καθόλου έκκληση στους γενικούς καταναλωτές.

Εν τω μεταξύ, μοντέρνα smartphones όπως το Huawei P30 Pro και το Oppo Reno 10x Zoom είναι εξαιρετικά ελκυστικά για τους καταναλωτές και έχουν επίσης ενσωματωμένους φακούς ζουμ. Σε αντίθεση με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR ή μια φωτογραφική μηχανή, οι φακοί δεν προεξέχουν από αυτές τις συσκευές. Αντ 'αυτού, αυτά τα τηλέφωνα διαθέτουν ενσωματωμένες ρυθμίσεις φακών τύπου periscope που επιτυγχάνουν το ίδιο αποτέλεσμα, χωρίς να επηρεάζουν την εμφάνιση. Στην περίπτωση αυτή, οι φακοί δεν κινούνται πραγματικά για να επιτευχθεί οπτικό ζουμ. Αντίθετα, το τηλέφωνο μεταβαίνει απρόσκοπτα στην κάμερα με τον υψηλότερο συντελεστή μεγέθυνσης.

Ψηφιακό ζουμ

Το ψηφιακό ζουμ έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με το οπτικό ζουμ, χωρίς μηχανική εργασία ή γυάλινα στοιχεία. Θα αποκόψει ουσιαστικά περιοχές γύρω από τη σκηνή σας για να φανεί σαν να είστε πιο κοντά στο θέμα. Το υπόλοιπο τμήμα της εικόνας διευρύνεται χρησιμοποιώντας αλγόριθμους, εξ ου και το ψηφιακό όνομα. Σε αντίθεση με το οπτικό ζουμ, το ψηφιακό ζουμ δεν είναι χωρίς απώλειες, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιες πληροφορίες από τη σκηνή απορρίπτονται στη διαδικασία. Οι αλγόριθμοι θα προσθέσουν εικονοστοιχεία για να διατηρήσουν λεπτομέρειες στη μεγεθυμένη εικόνα, αλλά αυτή η διαδικασία είναι ατελής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ψηφιακά μεγεθυμένες εικόνες συχνά φαίνονται θολές και μουντζούρες.

Το ψηφιακό ζουμ είναι καλό να το χρησιμοποιήσετε όταν χρειάζεται να συνθέσετε μια εικόνα καλύτερα και δεν μπορείτε φυσικά να μετακινηθείτε πιο κοντά, αλλά έχετε κατά νου ότι η ποιότητα της εικόνας θα επιδεινωθεί καθώς μεγεθύνετε.

Το ψηφιακό ζουμ είναι το ισοδύναμο με την περικοπή μιας εικόνας.

Ο Edgar Cervantes

Το ψηφιακό ζουμ είναι το ισοδύναμο με την περικοπή μιας εικόνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε να τραβήξετε φωτογραφίες με το αρχικό εστιακό μήκος εάν βασίζεστε στο ψηφιακό ζουμ. Μπορείτε πάντα να κόψετε αργότερα αν θέλετε και τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια.

Το ψηφιακό ζουμ είναι αυτό που χρησιμοποιούν τα περισσότερα smartphones, αλλά τείνουν να πάρουν κάποια βοήθεια στην πλευρά του λογισμικού των πραγμάτων.

Υβριδικό ζουμ

5x ψηφιακό ζουμ 5x υβριδικό ζουμ

Το υβριδικό ζουμ είναι μια αρκετά νέα ιδέα που χρησιμοποιείται σε ορισμένα smartphones, όπως το Huawei P30 Pro. Παίρνει πλεονεκτήματα από το οπτικό ζουμ, το ψηφιακό ζουμ και το λογισμικό για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα κατά τη μεγέθυνση σε σχέση με τις φυσικές δυνατότητες του φακού.

Τα μοντέρνα τηλέφωνα με οπτικό ζουμ διαθέτουν φακούς με οπτικό ζουμ 3x ή 5x. Προσπαθώντας να μεγεθύνετε τη φωτογραφική μηχανή περισσότερο από αυτό θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα απώλεια ποιότητας, όπως θα χρησιμοποιούσατε τότε τεχνικά ψηφιακό ζουμ. Αυτό είναι όπου το υβριδικό ζουμ έρχεται στη διάσωση.

Ενώ οι αλγόριθμοι και οι τεχνικές που χρησιμοποιεί κάθε κατασκευαστής ποικίλλουν, η γενική έννοια είναι καθολική. Το υβριδικό ζουμ χρησιμοποιεί βελτιώσεις λογισμικού και υπολογιστική φωτογραφία για να δημιουργήσει μια καλύτερη εικόνα από πολλές φωτογραφίες. Αυτό είναι παρόμοιο με τη λειτουργία νύχτας και HDR, αλλά με μια εστίαση λεπτομερώς, σε αντίθεση με την έκθεση.

Ο κατασκευαστής μπορεί να επωφεληθεί από τους διαφορετικούς αισθητήρες και τα εστιακά μήκη των τηλεφώνων για να αρπάξει λεπτομέρειες από πολλές κάμερες ταυτόχρονα. Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έξυπνη βελτίωση της ψηφιακά μεγέθυνσης φωτογραφίας. Είναι σίγουρα όχι στο επίπεδο του πραγματικού οπτικού ζουμ, αλλά είναι πιο ισχυρό από το βασικό ψηφιακό ζουμ για τη διατήρηση λεπτών λεπτομερειών από απόσταση.

Εκεί θα έχετε: μια σύντομη επισκόπηση των βασικών μεθόδων ζουμ κάμερας: οπτικό ζουμ, ψηφιακό ζουμ και υβριδικό ζουμ. Μια βαθύτερη κατανόηση αυτών των τεχνολογιών ζουμ θα σας βοηθήσει να λάβετε μια καλύτερη απόφαση κατά την αγορά ενός νέου τηλεφώνου.

Το WhatApp έχει ήδη μερικά μέτρα για να περιορίσει τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων και φλογών, αλλά η πλατφόρμα μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ετα...

Έρχεται ο χειμώνας, πράγμα που σημαίνει ότι οι λογαριασμοί ενέργειας σας ενδέχεται να αρχίσουν να αυξάνονται. Όχι μόνο το πορτοφόλι σας μπορεί να αισθάνεται το στέλεχος, αλλά υπάρχει και το θέμα των κ...

Μερίδιο