Αυξημένη πραγματικότητα εναντίον εικονικής πραγματικότητας: Ποια είναι η διαφορά;

Συγγραφέας: Randy Alexander
Ημερομηνία Δημιουργίας: 1 Απρίλιος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 5 Ενδέχεται 2024
Anonim
Αυξημένη πραγματικότητα εναντίον εικονικής πραγματικότητας: Ποια είναι η διαφορά; - Τεχνολογίες
Αυξημένη πραγματικότητα εναντίον εικονικής πραγματικότητας: Ποια είναι η διαφορά; - Τεχνολογίες

Περιεχόμενο


Με το Oculus Rift S, το Oculus Quest με Android, το Vive Cosmos και πολλά άλλα που έρχονται σύντομα, η εικονική πραγματικότητα μπορεί να είναι έτοιμη να απολαύσει κάτι δεύτερο - ίσως τελικά να σπάσει τη γενική αγορά. Παρά τους απίστευτους, το VR σίγουρα δεν είναι "νεκρό".

Δεν είναι μόνο το VR που κάνει τα κύματα όμως. Εξίσου συναρπαστικό, και ίσως ακόμη περισσότερο, είναι η άφιξη συγκρίσιμων τεχνολογιών όπως η AR και η MR. Το AR είναι «ενισχυμένη πραγματικότητα», ενώ το MR είναι «μικτή πραγματικότητα». Και οι δύο αυτές επιλογές φέρνουν κάτι διαφορετικό αλλά παρόμοιο με το τραπέζι και είναι εξίσου σημαντικοί με τους δικούς τους τρόπους. Ο συνδυασμός όλων αυτών των εννοιών μπορεί να προκαλέσει κάποια σύγχυση στους αδημοσίευτους, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς ακριβώς λειτουργεί καθεμία από αυτές τις τεχνολογίες και πώς είναι διαφορετικές. Είναι AR vs VR, μια αναμέτρηση που θα καθορίσει το μέλλον μας!

AR vs VR: Αυξημένη πραγματικότητα ή εικονική πραγματικότητα;

Αυξημένη πραγματικότητα έναντι εικονικής πραγματικότητας. Στον πυρήνα έχουμε δύο παρόμοιες τεχνολογίες, αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές διαφορές. Η ευκολότερη διάκριση που πρέπει να κάνετε μεταξύ της επαυξημένης πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας είναι ότι η εικονική πραγματικότητα σας βυθίζει ςΕγώβασίζομαι σε έναν εικονικό κόσμο, ενώ η επαυξημένη πραγματικότητα απλά επικαλύπτει εικονικά στοιχεία στον πραγματικό κόσμο. Ξέρεις, πραγματική πραγματικότητα (RR;).


Ένα ακουστικό εικονικής πραγματικότητας θα χρησιμοποιεί συνήθως μία ή δύο οθόνες που συγκρατούνται κοντά στο πρόσωπό σας και προβάλλονται μέσω των φακών. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί διάφορους αισθητήρες για να παρακολουθεί το κεφάλι του χρήστη και ενδεχομένως το σώμα του καθώς κινούνται μέσα στο διάστημα. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, καθιστά τις κατάλληλες εικόνες για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι ο χρήστης πλοηγείται σε ένα εντελώς ξένο περιβάλλον.

Στην περίπτωση μιας συσκευής όπως το HTC Vive ή ακόμα πιο casual gadgets όπως το Daydream της Google, οι χρήστες είναι ελεύθεροι να κοιτάξουν γύρω από αυτήν την εικονική πραγματικότητα και να αλληλεπιδράσουν με αυτό σε διάφορους βαθμούς (ανάλογα με τις επιλογές ελέγχου). Τα ισχυρότερα ακουστικά που κινούνται με Η / Υ και οι επερχόμενες αυτόνομες συσκευές επιτρέπουν περαιτέρω "έξι βαθμούς κίνησης", πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε πραγματικά να σηκωθείτε και να περπατήσετε, ενώ να είστε προσεκτικοί για να μην συντρίψετε τα πράγματα πίσω στον πραγματικό κόσμο.


Η ενισχυμένη πραγματικότητα από την άλλη πλευρά, συνήθως θα χρησιμοποιεί είτε γυαλιά είτε μια κάμερα διαπερατότητας, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να δει τον πραγματικό κόσμο γύρω τους σε πραγματικό χρόνο. Τα ψηφιακά στοιχεία θα προβάλλονται στη γυάλινη επιφάνεια ή θα εμφανίζονται στην οθόνη στην κορυφή της τροφοδοσίας της μηχανής. Υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες μεταξύ AR και VR: και οι δύο είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν κάποιο είδος ακουστικών (αν και όχι πάντα) και οι δύο θα χρησιμοποιούν συνήθως γυροσκόπια και άλλους αισθητήρες για να ακολουθήσουν τις κινήσεις του χρήστη. Ωστόσο, η AR θα απαιτεί συνήθως ελαφρώς λιγότερη ισχύ επεξεργασίας σε σύγκριση με την VR, καθώς δεν χρειάζεται να αποδώσει μια πλήρη σκηνή. Λιγότερα πολύγωνα απαιτούνται για να αποδώσουν ένα δεινόσαυρο, έναντι μιας ολόκληρης σκηνής του Jurassic.

Αυτό που απαιτεί όμως είναι κάποιος βαθμός "οράματος υπολογιστή". Αυτό είναι ένα πεδίο επιστήμης των υπολογιστών που επιτρέπει σε μια συσκευή να καταλάβει τον κόσμο γύρω της, έτσι ώστε τα ψηφιακά στοιχεία να μπορούν να τοποθετηθούν σωστά. Είναι αυτή η τεχνολογία που επιτρέπει την εντοπισμό θέσης από μέσα προς τα έξω χωρίς να χρειάζονται φάρους για να ανιχνεύσει τη θέση του χρήστη και αυτή η ίδια τεχνολογία θα επιτρέψει σε συσκευές όπως το Android Oculus Quest να επιτρέψει την πλήρη ελευθερία κίνησης χωρίς χρήση εξωτερικούς αισθητήρες. Σε πολλές εφαρμογές AR, όμως, ο απαιτούμενος αριθμός υπολογιστών είναι σημαντικά χαμηλότερος. πολλές συσκευές μπορούν να πάρουν με την κατανόηση συγκεκριμένων αντικειμένων και σημείων αναφοράς στον κόσμο.

Ενημέρωση, 29 Αυγούστου 2019 (9:06 AM ET): Η Xiaomi ανακοίνωσε την σειρά Redmi Note 8 στην Κίνα νωρίτερα σήμερα, αλλά πότε θα δούμε τα τηλέφωνα ξεκινούν έξω από την εγχώρια αγορά της;...

Ενημέρωση 16 Οκτωβρίου 2019 (5:30 π.μ. ET): Πρώτα ανακοινώθηκε στην Κίνα, η Xiaomi ξεκίνησε τώρα τη σειρά Redmi Note 8 στην Ινδία. Το Redmi Σημείωση 8 Pro και Redmi Σημείωση 8 έρχονται και οι δύο με ρ...

Νέα Άρθρα