Ειδοποιήσεις Android vs iOS: Ποιος το κάνει καλύτερα;

Συγγραφέας: Monica Porter
Ημερομηνία Δημιουργίας: 16 Μάρτιος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 1 Ιούλιος 2024
Anonim
Ειδοποιήσεις Android vs iOS: Ποιος το κάνει καλύτερα; - Τεχνολογίες
Ειδοποιήσεις Android vs iOS: Ποιος το κάνει καλύτερα; - Τεχνολογίες

Περιεχόμενο


Όταν οι περισσότεροι συγκρίνουν το Android με το iOS, το πρώτο πράγμα που οι άνθρωποι συνήθως φέρνουν επάνω είναι ότι το κινητό λειτουργικό σύστημα της Google είναι προσαρμόσιμο ενώ η Apple είναι άκαμπτη και τοποθετείται σε έναν περιφραγμένο κήπο. Ενώ αυτό μπορεί να υποστηριχθεί υπέρ και κατά, μια από τις κρίσιμες πτυχές κάθε λειτουργικού συστήματος είναι ο τρόπος χειρισμού των ειδοποιήσεων.

Καθώς η Apple εισήγαγε πρόσφατα νέα ομαδοποίηση ειδοποιήσεων στο iOS 12 και η Google εργάζεται για να προσφέρει στους χρήστες Android μεγαλύτερο έλεγχο στις ειδοποιήσεις, ας ρίξουμε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες κάθε λειτουργικού συστήματος κινητής τηλεφωνίας.

Ομαδοποίηση ειδοποιήσεων

Η Apple ως εταιρεία έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός με το iOS 12 και εισήγαγε ένα χαρακτηριστικό που οι χρήστες έχουν ζητήσει εδώ και χρόνια: ομαδοποίηση ειδοποιήσεων. Με την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης, οι ιδιοκτήτες iPhone και iPad δεν διαθέτουν πλέον μια μακρόχρονη λίστα εισερχόμενων ειδοποιήσεων. Στη θέση του είναι ένας μακροχρόνιος κατάλογος εισερχόμενων ειδοποιήσεων που ομαδοποιούνται ανάλογα με το ποια προέρχονται.


Αν ακούγεται ότι η νέα ομαδοποίηση γνωστοποίησης της Apple εξακολουθεί να αποτελεί σημείο πόνου, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι. Αυτό θα μπει σε άλλη ενότητα.

Η Google εισήγαγε για πρώτη φορά ομαδοποιημένες ειδοποιήσεις ή δέσμες με την κυκλοφορία του Android Nougat το 2016. Με τη στοίβαξη ή το συνδυασμό όλων των εισερχόμενων ειδοποιήσεων από μια ενιαία εφαρμογή σε μια ενιαία κάρτα, οι χρήστες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για μια γεμάτη γραμμή κατάστασης.

Η εφαρμογή των πακέτων έχει βελτιωθεί στην εποχή του Oreo και τώρα στην Pie, αλλά το χαρακτηριστικό γνώρισμα έγινε ένα χτύπημα και υιοθετήθηκε ευρέως εντός του οικοσυστήματος εφαρμογών Android.


Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μια παρόμοια λειτουργία ομάδας ειδοποιήσεων προστέθηκε με την έκδοση του iOS 12. Κάθε μία από αυτές τις ομάδες εμφανίζει το όνομα της εφαρμογής που παρέσχε την ειδοποίηση, πόσες ειδοποιήσεις υπάρχουν για προβολή και εμφανίζει την προεπισκόπηση της τελευταίας ειδοποίησης Πέρασε Μέσα.


Θα παρατηρήσω ότι ποτέ δεν ακολουθεί αυτή η πρακτική από προεπιλογή. Το Twitter, για παράδειγμα, ομαδοποιεί τις ειδοποιήσεις βάσει του αποστολέα του tweet. Αντί κάθε ειδοποίηση από το κοινωνικό δίκτυο που εμφανίζεται σε μια ενιαία ομάδα, έχω πολλαπλές ομάδες, με βάση τον λογαριασμό που μοιράστηκε κάτι στην πλατφόρμα. Ευτυχώς, αυτό μπορεί να αλλάξει στις ρυθμίσεις ειδοποίησης της εφαρμογής.

Σχετικά: Samsung Galaxy Σημείωση 9 vs iPhone XS Max: Ποια αξίζει τα $ 1.000 σας;

Τέλος, το Android ταξινομεί τις ομαδοποιήσεις των ειδοποιήσεων ανάλογα με τη σημασία, αντί να αφήνει τα πάντα σε χρονολογική σειρά, όπως το iOS. Παρόλο που είναι ωραίο να έχουμε την τελευταία ειδοποίηση ακριβώς στην κορυφή της λίστας, το βρίσκω πολύ πιο χρήσιμο όταν το Android τοποθετεί κείμενα και επείγουσα μπροστά και κέντρο. Μου βοηθά να μην χάσω τα ίχνη τους στο χάος των άλλων εισερχομένων ειδοποιήσεων.

Αλληλεπίδραση με ειδοποιήσεις

Αυτή είναι μια ενότητα στην οποία το iOS και το Android είναι λίγο πολύ λαιμό και λαιμό, αλλά το Android εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα. Ενώ υλοποιούνται σε ελαφρώς διαφορετικές μορφές, και τα δύο λειτουργικά συστήματα παρέχουν στον χρήστη σχεδόν ταυτόσημες επιλογές όταν αλληλεπιδρούν με την ειδοποίηση.

Χρησιμοποιώντας το Twitter ως παράδειγμα και πάλι, στο Android, μπορείτε να σύρετε προς τα κάτω σε μια ξεχωριστή ειδοποίηση και να επιλέξετε Απάντηση, Retweet ή Όπως το Tweet. Αυτές οι ίδιες ενέργειες είναι διαθέσιμες στο iOS, αλλά απαιτεί να περάσετε την κάρτα ειδοποιήσεων προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, να πατήσετε στο κουμπί Προβολή και στη συνέχεια να αλληλεπιδράσετε με το τιτίβισμα όταν ολοκληρωθεί η φόρτωση των εργασιών.

Η απόρριψη ειδοποιήσεων είναι επίσης πολύ πιο εύκολη για το Android. Με μια απλή κίνηση προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, η κάρτα έχει φύγει και δεν θα ξαναδεί ποτέ. Στο iOS, μετακινείτε την ειδοποίηση προς τα πλάγια και στη συνέχεια μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο Clear για να το ξεφορτωθείτε.


Η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια για ομάδες κοινοποιήσεων. Στο Android, μετακινώντας την ομάδα με έναν τρόπο ή ο άλλος απορρίπτει ολόκληρο το μάτσο. Στο iOS, η ολίσθηση πάνω από τη δέσμη εμφανίζει ένα πλήκτρο Clear All. Επιπλέον, μετά την επέκταση μιας ομάδας ειδοποιήσεων σε μια συσκευή Apple, υπάρχει ένα κουμπί X που μπορεί να καθαρίσει τα πάντα μακριά.

Αν θέλετε απλώς να απομακρύνετε κάθε ειδοποίηση από το τηλέφωνο σε ένα μεγάλο σκούπισμα, και τα δύο λειτουργικά συστήματα σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό.

Θα παραδεχτώ ότι τα επιπλέον βήματα που απαιτούνται από την iOS για την απόρριψη των ειδοποιήσεων μπορεί να ενοχλούν, αλλά προσθέτει μια εγγύηση ώστε να μην απορρίψετε τυχαία κάτι. Πολύ συχνά, κατά κάποιο τρόπο, ξεφυλλίζω μια ολόκληρη ομάδα ειδοποιήσεων στο Android όταν εννοούσα μόνο για να απαλλαγώ από ένα. Κάνοντας τη διαδικασία σε δύο βήματα στο iOS, αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων

Κατά τις τελευταίες εκδόσεις του Android, η Google έχει προσθέσει πρόσθετα στοιχεία ελέγχου που επιτρέπουν στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ειδοποιήσεις εφαρμογών. Αντί να επιτρέπει ή να εμποδίζει μια εφαρμογή από το να απορρίπτει ειδοποιήσεις όποτε το θέλει, ο χρήστης μπορεί τώρα να μεταβεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή μέσω των ρυθμίσεων και να ρυθμίσει τι κάνει και δεν θέλει να δει.

Συγκρίνοντας τις επιλογές που διατίθενται για το Twitter και στα δύο λειτουργικά συστήματα, το iOS δίνει στον χρήστη πολύ μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με το πού και πότε θα ήθελε να βλέπει ειδοποιήσεις.

Στο Android, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να απενεργοποιήσει όλες τις ειδοποιήσεις ή να απενεργοποιήσει ξεχωριστά τους τύπους ειδοποιήσεων. Η Google καλεί αυτά τα κανάλια.

Όλες αυτές οι ρυθμίσεις προσφέρονται στο iOS εκτός από πολλά άλλα. Σε ένα iPhone ή στο iPad, ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει εάν θέλει να δει μια ειδοποίηση στην οθόνη κλειδώματος, στο κέντρο ειδοποιήσεων, ως banner ή σε οποιοδήποτε συνδυασμό των τριών. Έχουν επίσης τον έλεγχο αν οι εισερχόμενες ειδοποιήσεις πρέπει να ενημερώνουν τον χρήστη με έναν ήχο, να εμφανίζουν σήματα και να εμφανίζουν προεπισκοπήσεις των ειδοποιήσεων.

Ενώ το Android έχει διανύσει πολύ δρόμο τα τελευταία χρόνια, το iOS προσφέρει πολύ περισσότερες επιλογές προσαρμογής ειδοποιήσεων σε βάση ανά εφαρμογή.

Γιατί το Android εξακολουθεί να είναι ο πρωταθλητής (κατά τη γνώμη μου)


Όπως έχω καταστήσει σαφές στην αρχή αυτής της σύγκρισης, δεν είμαι οπαδός του πώς το iOS χειρίζεται τις ειδοποιήσεις. Στο Android, τα εικονίδια ειδοποίησης είναι πάντα παρόντα είτε κοιτάζετε την οθόνη κλειδώματος είτε τη γραμμή κατάστασης. Με το να έχετε πάντα τις ειδοποιήσεις μπροστά και κέντρο, το λειτουργικό σύστημα φροντίζει να μην χάσετε πληροφορίες που μπορεί να είναι σημαντικές για εσάς.

Με το iOS, οι ειδοποιήσεις είναι κρυμμένες και εκτός οράσεως, σχεδόν σαν να περίμενε η Apple να αναζητά εισερχόμενες ειδοποιήσεις αν γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι σημαντικές.

Όταν το iPhone XS βγήκε, έκανα προσωρινά τη μετάβαση στο iOS. Ήταν μια ευπρόσδεκτη αλλαγή (wow, οι εφαρμογές χτίζονται πολύ καλύτερα για iOS), αλλά είχα έναν συνεχή αγώνα με ειδοποιήσεις. Λόγω του τρόπου με τον οποίο τα πράγματα παραμένουν μακριά, θα ήθελα συνεχώς να λείπω μόνο για να τα σκόνταω σε ώρες αργότερα.

Διαβάστε παρακάτω: Ένας fanboy του Android ξοδεύει μια διαφωτιστική εβδομάδα με ένα iPhone

Τώρα πριν κανείς γράψει ένα σχόλιο, ναι, το iOS διαθέτει σήματα ειδοποίησης χαρακτηριστικών που υπογραμμίζουν πόσα αδιάβαστα s και ειδοποιήσεις που έχετε. Αυτό υποστηρίζει μόνο το επιχείρημά μου για το να κυνηγά και να αναζητήσω τις ειδοποιήσεις σας.

Ένα επιχείρημα μπορεί και έχει γίνει εναντίον του Android και πώς ωθεί τους χρήστες να συνεχίσουν να ελέγχουν και να απορρίπτουν τις ειδοποιήσεις, ώστε να μην στέκονται εκεί ακριβώς στο πρόσωπό σας. Ενώ είναι ακόμα ένα έργο σε εξέλιξη, η Google κυκλοφόρησε το Digital Wellbeing ως έναν τρόπο για να αποκρύψει πλήρως τις ειδοποιήσεις αν το επιθυμεί ο χρήστης.

Δυστυχώς, το Digital Wellbeing είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για τηλέφωνα Pixel και Android One. Ελπίζουμε ότι η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές Android στο μέλλον.

Έτσι, για μένα, το Android εξακολουθεί να προσφέρει ένα καλύτερο σύστημα ειδοποίησης μέσω του iOS. Λαμβάνω πολλές ειδοποιήσεις που σημαίνει ότι περνάω περισσότερο χρόνο με τη διαχείριση όλων των ειδοποιήσεων, αλλά με τη μετάβασή τους για να τους ξεκαθαρίσω από την γραμμή κατάστασης μου, δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει τίποτα.

Υπάρχει ένα ορισμένο όφελος και η ανάγκη να κρύβονται οι ειδοποιήσεις περιστασιακά, αλλά το iOS το κάνει με τέτοιο τρόπο που με έκανε να νιώθω ότι απαιτείται να ελέγχει συνεχώς το iPhone μου ακριβώς για να σιγουρευτώ ότι δεν χάσα τίποτα.

Εάν υπήρχε ένα πράγμα που θα ήθελα το Android να αντιγράψει από iOS, θα ήταν η δυνατότητα να διατηρήσει τις ειδοποιήσεις μετά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου. Δεν συμβαίνει πλέον πια, αλλά όταν το Android ήταν πιο buggy, υπήρχαν φορές ότι το ακουστικό μου απλά θα έκλειζε, με αποτέλεσμα να χάσω τυχόν μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις.

Και πάλι, αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό στον κόσμο, αλλά θα ήταν ωραίο να έχουμε.

Τι πιστεύετε για το νέο σύστημα ειδοποιήσεων της iOS; Πιστεύετε ότι είναι ακόμα χειρότερο από το Android ή είναι το ίδιο; Ενημερώστε μας τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Εν τω μεταξύ, ελέγξτε τι είπαμε στο podcast

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αναμένεται να αντικαταστήσουν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε martphone και μια δέσμη άλλων προϊόντων στο εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με μια έκθε...

Η έναρξη του amung Galaxy 10 είναι μόνο ημέρες μακριά σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι η amung έχει περισσότερα για να κάνει το ντεμπούτο παρά μόνο την τελευταία της σειρά martphone: τα πρ...

Ενδιαφέρουσες Δημοσιεύσεις