Πώς να ξεκινήσετε την ανάπτυξη εφαρμογών Android για αρχάριους

Συγγραφέας: Peter Berry
Ημερομηνία Δημιουργίας: 19 Αύγουστος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 1 Ιούλιος 2024
Anonim
Πώς Να Χρησιμοποιήσεις το NordVPN Οδηγός Για Αρχάριους - O Απόλυτος Οδηγός Για Το NordVPN
Βίντεο: Πώς Να Χρησιμοποιήσεις το NordVPN Οδηγός Για Αρχάριους - O Απόλυτος Οδηγός Για Το NordVPN

Περιεχόμενο


Έχετε λοιπόν μια ιδέα σχετικά με την εφαρμογή δολοφόνων και είστε έτοιμοι να την μετατρέψετε σε πραγματικότητα και να την πάρετε στην αγορά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είστε φαγούρα να αρχίσετε να παίρνετε τα πρώτα σας λήψεις, σχόλια και κέρδη ... Αλλά υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: δεν έχετε ιδέα από πού να ξεκινήσετε!

Η εκμάθηση του κώδικα είναι αρκετά δύσκολη από μόνη της αλλά με την ανάπτυξη του Android μπορεί να είναι πιο περίπλοκη. Όχι μόνο θα πρέπει να καταλάβετε την Java, πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε όλο το λογισμικό που αφορά το Android και να μάθετε όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης εφαρμογών Android.

Διαβάστε παρακάτω: Τα καλύτερα δωρεάν και πληρωμένα μαθήματα ανάπτυξης εφαρμογών Android

Γενικά, η δημιουργία μιας εφαρμογής Android απαιτεί το SDK (Kit Ανάπτυξης Λογισμικού), ένα IDE (Integrated Development Environment) όπως Android Studio ή Εκλειψη, το Κιτ Ανάπτυξης Λογισμικού Java (JDK) και μια εικονική συσκευή για δοκιμή. Όλα αυτά χρειάζονται εργασία για να εγκατασταθούν και αυτό είναι πριν αρχίσετε να ψάχνετε πράγματα όπως οι υπηρεσίες Google Play, τα μεγέθη οθόνης, τα επίπεδα API ...


Είναι ακριβώς μια τόσο πυκνή ποσότητα πληροφοριών και αρκεί να βάλουμε ένα φοβερό πλήθος ανθρώπων πριν ξεκινήσουν. Ο στόχος μου με αυτό το άρθρο είναι να δώσω έναν προσπελάσιμο οδηγό για να προσπαθήσω να φτιάξω μια ολόκληρη προοπτική δημιουργίας μιας εφαρμογής λίγο λιγότερο τρομακτικής ... Θα εξηγήσω τα κομμάτια που πρέπει να γνωρίζεις και τα γυαλιά πάνω από τα υπόλοιπα και στο τέλος θα έπρεπε έχετε μια βασική εφαρμογή που μπορείτε να ξεκινήσετε να αναπαράγετε και να πειραματιστείτε με.

Πηγαίνετε και κάνετε τον εαυτό σας ένα φλιτζάνι τσάι πρώτα όμως, αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο ...

Βήμα 1: Λήψη του Android Studio

Για να προγραμματίσετε στις περισσότερες γλώσσες, χρειάζεστε ένα κομμάτι λογισμικού που ονομάζεται IDE ή «Ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης». Το πιο συνηθισμένο IDE για ανάπτυξη Android είναι Android Studio, η οποία προέρχεται απευθείας από την ίδια την Google. Μπορείτε να το πάρετε εδώ.

Ένα IDE είναι αυτό που σας δίνει το κύριο περιβάλλον χρήστη όπου θα εισάγετε τον κωδικό σας (δεν μπορείτε απλά να αρχίσετε να πληκτρολογείτε σε σημειωματάριο). Επισημαίνει επίσης τα πράγματα που έχετε λάθος, σας προσφέρει προτάσεις και σας επιτρέπει να τρέχετε και να δοκιμάζετε τις δημιουργίες σας άνετα. Δημιουργεί τα αρχεία που χρειάζεστε, παρέχει βασικές διατάξεις και γενικά εξοικονομεί πολύ χρόνο και προσπάθεια.


Αυτό που είναι σπουδαίο για το Android Studio είναι ότι έχει σχεδιαστεί ειδικά για ανάπτυξη Android (σε αντίθεση με τη δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή, Eclipse). Αυτό σημαίνει ότι όταν κάνετε λήψη του λογισμικού, θα έχετε επίσης πολλά άλλα bits που χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένου του Android SDK (μια επιλογή από εργαλεία που περιλαμβάνουν την ίδια την πλατφόρμα Android) και το Εικονική συσκευή Android, το οποίο είναι ένας εξομοιωτής που μπορείτε να δοκιμάσετε τις εφαρμογές σας. Όταν περνάτε από την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει τα τετραγωνίδια που έχουν επισημανθεί για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε αυτά τα πρόσθετα στοιχεία. Θα μπορούσατε να τα προσθέσετε με το χέρι αργότερα, αλλά αυτό θα περιπλέξει μόνο τα πράγματα.

Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν ορισμένες εναλλακτικές λύσεις στο Android Studio. Το Eclipse είναι ένα παλαιότερο IDE που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη άλλων πράξεων (όπως οι εφαρμογές iOS) και αυτό είναι λίγο πιο ευέλικτο συνολικά. Είναι επίσης πολύ πιο άσχημα για να ξεκινήσετε με και αν και όχι σχεδόν ως αρχάριος φιλικό. Ένα άλλο προσωπικό μου αγαπημένο είναι το Basic4Android. Το Basic4Android είναι ένα IDE που σας επιτρέπει να κωδικοποιείτε εφαρμογές Android με τη γλώσσα προγραμματισμού BASIC. Κάνει τα πράγματα ευκολότερα και με άλλους τρόπους και επικεντρώνεται στην «ταχεία ανάπτυξη».

Υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως η Unity3D και πολλοί κατασκευαστές εφαρμογών, καθένας από τους οποίους έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και αδυναμίες ανάλογα με το τι σχεδιάζετε για την οικοδόμηση. Για λόγους απλότητας, όμως, εστιάζουμε στο Android Studio επειδή έχει γίνει ο «κύριος» τρόπος να δημιουργηθούν βασικές εφαρμογές και σχεδόν το πρότυπο της βιομηχανίας. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να πουλήσετε την επιχείρησή σας, εάν θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας την μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία και έλεγχο ή αν θέλετε να γίνετε επαγγελματίας προγραμματιστής εφαρμογών, θα χρειαστείτε αυτό το εργαλείο.

Τούτου λεχθέντος, εάν διαβάσετε όλα αυτά και το βρίσκετε πάρα πολύ ακόμα, ίσως θελήσετε να θεωρήσετε το Basic4Android ως απλούστερη προσέγγιση και θα το καλύπτω αυτό σε μια μελλοντική θέση.

Εντάξει, μόνο για να ανακαλύψουμε: τώρα έχουμε κατεβάσει και εγκαταστήσει το Android Studio. Αλλά, μην το τρέχετε μέχρι να διαβάσετε το δεύτερο βήμα! Μέχρι τώρα τόσο καλά ... Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Βήμα 2: Ρύθμιση του Android Studio

Τώρα που έχετε εγκαταστήσει το Android Studio, έχετε κάνει το πρώτο, τολμηρό βήμα σας για να γίνετε προγραμματιστής! Πολλοί άνθρωποι το διαχειρίζονται μόνο αυτό μέχρι τώρα και στη συνέχεια αφήνουν το λογισμικό εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους για μήνες, τελικά, αισθάνεται ένοχος κάθε φορά που το βλέπει στο μενού Έναρξη. Τελικά τελειώνουν τη διαγραφή για να δημιουργήσουν χώρο για τον επόμενο τίτλο ΑΑΑ στον Steam και έτσι τελειώνει όλη η θλιβερή υπόθεση ... Μην καταλήγετε όπως τους - ήρθε η ώρα για κάποια πιο θετική δράση!

Για να μπορέσετε να ξεκινήσετε, πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε τη Java στο μηχάνημά σας για να χρησιμοποιήσετε το Android Studio. Συγκεκριμένα, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το Java Development Kit (JDK). Η Java είναι η γλώσσα προγραμματισμού που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τις εφαρμογές σας σε αυτή την περίπτωση και πρέπει να εγκαταστήσετε το JDK, ώστε το Android Studio να μπορεί να ερμηνεύσει και να μεταγλωττίσει τον κώδικα σας (τα μέσα σύνταξης μετατρέπουν την πηγή σε κάτι που είναι κατανοητή από τον κώδικα μηχανής CPU). Θα βρείτε το κιτ ανάπτυξης Java εδώ. Απλά κατεβάστε και ακολουθήστε τις οδηγίες για εγκατάσταση.

Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στο Android Studio για να το ξεκινήσετε. Αφού ανοίξει, θα εμφανιστεί ένα μενού όπου θα μπορείτε να ξεκινήσετε ή να διαμορφώσετε ορισμένες επιλογές. Το μεγάλο πράγμα είναι ότι τα πάντα χειρίζονται για σας σε αυτό το σημείο, αν και μπορεί να θέλετε να εξοικειωθείτε με το Διαχείριση SDK (Διαμόρφωση> Διαχειριστής SDK), όπου θα ενημερώσετε το Android SDK σας για να υποστηρίξετε νεότερες εκδόσεις, καθώς και για λήψη στοιχείων όπως δείγματα κώδικα ή υποστήριξη για το Google Glass. Αλλά μην ανησυχείτε για αυτό τώρα, αλλά αν το Android Studio λέει ότι σας λείπει κάτι, αυτό είναι που πιθανότατα θα χρειαστεί να πάτε για να το βρείτε.

Έτσι πραγματικά υπάρχουν τρία κύρια πράγματα που αλληλεπιδρούν όταν χρησιμοποιείτε το Android Studio για να δημιουργήσετε τις εφαρμογές σας.

  • Το ίδιο το Android Studio, το οποίο είναι ένα IDE που σας παρέχει ένα ωραίο περιβάλλον για την κωδικοποίηση.
  • Ο κώδικας που γράφετε στην Java, τον οποίο εγκαταστήσατε πριν από λίγο ...
  • Και το SDK Android, στο οποίο θα έχετε πρόσβαση μέσω του κώδικα Java, για να κάνετε πράγματα τύπου Android

Αν το βρείτε όλα λίγο περίπλοκο και αποθαρρυντικό τότε ... καλά, δεν ξέρετε ότι γεννηθήκατε. Αυτό συνέβαινε τρόπος χειρότερος.

Ίσως αυτό να προσφέρει κάποια παρηγοριά ...

Βήμα 3: Έναρξη νέου έργου

Αφού εγκαταστήσετε τα δείγματά σας, μπορείτε να επιστρέψετε στην πρώτη σελίδα που είδατε κατά τη φόρτωση του Android Studio. Τώρα θέλετε να επιλέξετε Ξεκινήστε ένα νέο πρόγραμμα στούντιο Android - Τελικά συμβαίνει!

Εισαγάγετε το όνομα που θέλετε για την αίτησή σας και τον τομέα της εταιρείας σας. Μαζί αυτά τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του ονόματος πακέτου σας με την ακόλουθη μορφή:

com.companypany.appname

Το πακέτο θα είναι το αρχείο που έχει συνταχθεί ή APK ("Αρχείο πακέτου Android") που τελικά θα ανεβάσετε στο Google Play Store. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να δουν αυτό το θέμα, οπότε αν σχεδιάζετε να κάνετε κάτι που τελικά θα απελευθερώσετε, προσπαθήστε να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε «αστεία λόγια».

Το τελευταίο πεδίο που εισάγετε είναι ο κατάλογος στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία που σχετίζονται με την εφαρμογή σας. Μου αρέσει να αποθηκεύω στο DropBox για να βεβαιωθώ ότι έχω πάντα ένα αντίγραφο ασφαλείας του κώδικα μου. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο πάλι και μαντέψτε τι ... Περισσότερες επιλογές! Huzzah! Μην ανησυχείτε, είμαστε σχεδόν εκεί ...

Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο είδος συσκευής πρόκειται να αναπτύξετε και στην περίπτωση αυτή θα ξεκινήσουμε με το Τηλέφωνο και Tablet επιλογή. Άλλες επιλογές είναι τηλεόραση, φθορά και γυαλί. Είναι καλό αν θέλετε να αναπτύξετε για μια μυριάδα πλατφορμών στο μέλλον - αυτό είναι ένα από τα θαύματα του Android - αλλά ας ξεκινήσουμε με κάτι λίγο πιο εύκολο να ξεκινήσετε, εντάξει;

Η άλλη επιλογή που πρέπει να κάνετε σε αυτό το στάδιο είναι το "Ελάχιστο SDK". Αυτή είναι η χαμηλότερη έκδοση του Android που θέλετε να υποστηρίξετε. Γιατί να μην εισάγετε μόνο την πιο πρόσφατη έκδοση του Android εδώ; Λοιπόν, επειδή πραγματικά λίγοι άνθρωποι πραγματικά έχω την τελευταία έκδοση του Android που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή τους ανά πάσα στιγμή. Θέλετε να υποστηρίξετε τηλέφωνα που εξακολουθούν να εκτελούν παλαιότερες εκδόσεις, προκειμένου να προσεγγίσετε το μεγαλύτερο δυνατό κοινό - ειδικά στο εξωτερικό.

Γιατί όχι απλώς να πάτε με το Android 1.1; Λοιπόν, εκτός από αυτό που δεν είναι μια επιλογή (Froyo είναι τόσο χαμηλή όσο μπορείτε να πάτε), αυτό θα σας αποτρέψει επίσης από τη χρήση οποιωνδήποτε από τα φανταχτερά νέα χαρακτηριστικά από τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Το καλύτερο στοίχημα σε αυτό το στάδιο είναι να πάτε με την προεπιλεγμένη επιλογή, γι 'αυτό απλά αφήστε αυτό το πεδίο όπως είναι. Στην επόμενη σελίδα, θα σας δοθεί η επιλογή να επιλέξετε τον τρόπο που θέλετε η εφαρμογή σας να εξετάσει την εκκίνηση. Αυτό θα είναι το βλέμμα της κύριας σας "Ενότητα δραστηριότητας'Που είναι βασικά η κύρια σελίδα της εφαρμογής σας. Σκεφτείτε αυτά όπως τα πρότυπα? θέλετε να έχετε τον τίτλο της εφαρμογής σας κατά μήκος του επάνω μέρους της οθόνης ή θέλετε το περιβάλλον εργασίας σας να γεμίσει ολόκληρη την οθόνη; Θέλετε να ξεκινήσετε με κάποια στοιχεία έτοιμα για εσάς; Η εφαρμογή σας θα χρησιμοποιήσει κατά κύριο λόγο τους Χάρτες Google (μην περιηγηθείτε λίγο, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα με τις Υπηρεσίες Google Play).

Έχετε υπόψη ότι μια εφαρμογή μπορεί να έχει πολλές δραστηριότητες που λειτουργούν σαν ξεχωριστές σελίδες σε έναν ιστότοπο. Μπορεί να έχετε μια δραστηριότητα 'settings' για παράδειγμα και μια 'main' δραστηριότητα. Επομένως η δραστηριότητα δεν είναι η app ανά λέξη, αλλά μάλλον μια αυτόνομη σελίδα της εφαρμογής σας.

Για την πρώτη σας δημιουργία όμως, πιθανότατα θα φτιάξετε κάτι περισσότερο Πραγματικά απλή που εμφανίζει μόνο μία βασική δραστηριότητα. Επιλέξτε 'Βασική δραστηριότητα«Για να διατηρήσετε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο απλά και για όλους τους σκοπούς και τους σκοπούς, αυτή θα είναι τώρα η εφαρμογή σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο πάλι για να λάβετε τις τελευταίες επιλογές.

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε το όνομα για τη δραστηριότητά σας και το όνομα της διάταξης (εάν επιλέξετε "Βασική Δραστηριότητα" θα έχετε επίσης την επιλογή τίτλου και το όνομα 'menu_resource'). Το όνομα της δραστηριότητας είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αναφερθώ στις δραστηριότητές σας στον κώδικα σας, οπότε ονομάστε κάτι λογικό (καλές συμβουλές για την κωδικοποίηση γενικά) όπως το "MainActivity". Δημιουργικό, ξέρω.

Το όνομα διάταξης εν τω μεταξύ περιγράφει ένα αρχείο που καθορίζει τη διάταξη μιας δραστηριότητας. Πρόκειται για ξεχωριστό κομμάτι κώδικα που λειτουργεί σε συνεννόηση με τον κύριο κωδικό δραστηριότητας για να καθορίσετε πού πηγαίνουν στοιχεία όπως εικόνες και μενού και ποιες γραμματοσειρές θα χρησιμοποιήσετε. Αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα Java αλλά XML - ή Extensible Markup Language αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας.

Για όσους έχουν φόντο στην ανάπτυξη ιστού, η XML σας θα λειτουργήσει λίγο σαν HTML ή σε ένα φύλλο στυλ CSS. Ο κώδικας Java για τη δραστηριότητα εν τω μεταξύ λέει τι τα στοιχεία στην οθόνη κάνουν όταν πατηθεί κλπ. Είναι καλό να αφήσετε εδώ το προεπιλεγμένο όνομα ως 'activity_main'. Τέλος, επιλέξτε ένα όνομα για το μενού και για τον τίτλο. Επιλέξτε κάτι ωραίο για τον τίτλο, καθώς οι χρήστες σας θα μπορούν να το δουν σε κάποια σημεία. Κάντε κλικ στην επόμενη ... και τώρα μπορείτε να δείτε την εφαρμογή σας!

Η κενή, άχρηστη εφαρμογή σας ... Όλα αυτά απλά για να ξεκινήσετε! Βλέπετε γιατί οι άνθρωποι παραιτούνται; Αλλά πραγματικά μπορούμε να το σπάσουμε στα παρακάτω πολύ βασικά βήματα:

  • Κάντε λήψη και εγκαταστήστε το Android Studio, φροντίστε να συμπεριλάβετε το Android SDK
  • Εγκαταστήστε το SDK Java
  • Ξεκινήστε ένα νέο έργο και επιλέξτε τις βασικές λεπτομέρειες

Έτσι δεν είναι τόσο κακό ... Και θυμηθείτε: αφού το κάνατε όλα αυτά, μπορείτε να το ξεχάσετε για πάντα και να εστιάσετε στα πράγματα διασκέδασης: δημιουργώντας εφαρμογές! Το τσάι σας είναι πιθανώς κρύο σε αυτό το σημείο, οπότε το επόμενο πολύ σημαντικό βήμα είναι να πάρετε περισσότερα.

Βήμα 4: Κάνοντας ένα πραγματικό πράγμα

Μόλις ανοίξει η εφαρμογή σας, θα δείτε ένα δέντρο καταλόγου στα αριστερά με όλα τα διαφορετικά αρχεία και τους φακέλους που αποτελούν την εφαρμογή σας και μια φωτογραφία ενός τηλεφώνου που εμφανίζει το κέντρο Hello World! Λοιπόν, γεια σας και!

(Μια βασική εφαρμογή που εμφανίζει το «Hello World» είναι αυτό που κάνουν οι περισσότεροι νέοι προγραμματιστές όταν μαθαίνουν να προγραμματίζουν σε μια νέα γλώσσα.

Ίσως παρατηρήσετε ότι η ανοιχτή καρτέλα (κατά μήκος της κορυφής) είναι 'activity_main.xml', κάτι που το μεγάλο τηλέφωνο εμφανίζει στην οθόνη του. Μπορείτε να ανακαλέσετε ότι activity_main.xml είναι ο κώδικας XML ο οποίος καθορίζει τις οδηγίες διάταξης για την κύρια δραστηριότητά σας.

Εάν επιλέξατε τη "Βασική Δραστηριότητα" κατά την εκκίνηση του έργου σας, τότε θα δείτε ένα δεύτερο αρχείο XML που ονομάζεται "content_main.xml". Ως επί το πλείστον, αυτά τα δύο κάνουν το ίδιο πράγμα, αλλά το «acitvity_main.xml» περιέχει τη βασική διάταξη που δημιούργησε το Android Studio για εσάς όταν επιλέξατε τη "Βασική Δραστηριότητα". Τα πράγματα που θέλετε να επεξεργαστείτε είναι content_main.xml, τόσο ανοικτά ώστε να μην ανησυχείτε γι 'αυτό τώρα.

(Αν δεν είναι αυτό που είναι ανοιχτό για να ξεκινήσει, χρησιμοποιήστε τον κατάλογο στα αριστερά για να το ανοίξετε επιλέγοντας: app> res> content_main.xml.)

Η διάταξη

Το Android Studio δεν εμφανίζει εδώ τον ίδιο τον κώδικα XML, αλλά μάλλον μια απόδοση του τρόπου εμφάνισης της διάταξης στην οθόνη. Πρόκειται για ένα γραφικό επεξεργαστή λίγο σαν το Dreamweaver για web design και κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη για εμάς τους προγραμματιστές.

Έχετε επίσης μια δέσμη των επιλογών που ονομάζεται 'widgets'Προς τα κάτω που μπορείτε να προσθέσετε στην εφαρμογή σας. Αυτά είναι τα βασικά πράγματα της εφαρμογής σας. για παράδειγμα, εάν θέλετε να προσθέσετε ένα κουμπί που λέει 'OK' στη δραστηριότητά σας, μπορείτε απλά να το σύρετε πάνω στην οθόνη και να το ρίξετε οπουδήποτε θέλετε. Πήγαινε και σβήστε ένα κουμπί 'OK' ακριβώς κάτω από το 'Hello World'.

Κάτι άλλο που θα βρείτε είναι ότι μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα από αυτά τα στοιχεία για να αλλάξετε το κείμενο και το αναγνωριστικό. Το αναγνωριστικό είναι το πώς αναφέρεστε σε κάθε στοιχείο (ονομάζεται 'θέα') Στον κώδικα Java, ενώ το κείμενο είναι φυσικά αυτό που εμφανίζετε στο χρήστη.

Διαγράψτε το widget "Hello World" (ή προβολή) και αλλάξτε το κείμενο του κουμπιού στο στοιχείο "Γεια σας;". Ομοίως, αλλάξτε το 'id' στο κουμπί 'button1'.

Σας παρακαλώ να γράψετε ένα μικρό πρόγραμμα ... Σημειώστε επίσης ότι όταν επιλέγετε μια προβολή, θα έχετε επιλογές στην κάτω δεξιά γωνία για να αλλάξετε το χρώμα κειμένου και το μέγεθος κλπ. Μπορείτε να παίξετε με αυτές τις μεταβλητές αν θέλετε να αλλάξετε το βλέμμα του κουμπιού σας. Επιστρέφουμε εδώ σε ένα λεπτό, αν και κάνουμε μια διανοητική σημείωση!

Τώρα ανοίξτε το MainActivity.java σας. Η καρτέλα θα είναι κατά μήκος της κορυφής, αλλά σε περίπτωση που δεν είναι, βρεθείτε κάτω από: App> Java.

Αυτός είναι ο κώδικας που καθορίζει τη συμπεριφορά της εφαρμογής σας. Σε αυτό το στάδιο, πρόκειται να προσθέσετε ένα μικρό κομμάτι κώδικα:

δημόσιο κενό buttonOnClick (Προβολή v) {
Πλήκτρο κουμπιού1 = (Κουμπί) v;
(Κουμπί) v) .setText ("Γεια σας!");
}

Αυτό θα πάει δεξιά κάτω από την πρώτη μοναξιά κλειστό bracket '}', λίγο πριν το "@Override, Public Boolean". Θα πρέπει να μοιάζει με αυτό:

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Καλά βασικά, οτιδήποτε ακολουθεί "κενό κουμπίOnClick"Θα πραγματοποιηθεί όταν κάποιος κάνει κλικ στο κουμπί. Στη συνέχεια βρίσκουμε το κουμπί με το κουμπί "Πλήκτρο κουμπιού1 = (Κουμπί) v;"Και κατόπιν να αλλάξετε το κείμενο.

Ναι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να επιτύχετε το ίδιο πράγμα, αλλά νιώθω σαν να το κρατά ωραίο και απλό και έτσι εύκολο να το καταλάβετε. Περάστε λίγο χρόνο να το διαβάσετε και να προσπαθήσετε να πάρετε το κεφάλι σας γύρω από αυτό που κάνει ...

Στο επάνω μέρος της σελίδας υπάρχει η λέξη "εισαγωγή ...". Κάντε κλικ σε αυτό για να το αναπτύξετε και βεβαιωθείτε ότι κάπου υπάρχει η γραμμή: "εισαγωγή καιroid.widget.Button;". Θα έπρεπε να εμφανίστηκε μόνη της όταν δακτυλογραφήσατε το τελευταίο κομμάτι (το Android Studio είναι έξυπνο σαν αυτό), αλλά μπορείτε να το προσθέσετε μόνοι σας αν δεν το έκανε.

(Σημειώστε ότι πληκτρολογούμε τις γραμμές που τελειώνουν στο "·" .Αυτή είναι η βασική μορφοποίηση της Java και αν ξεχάσετε ένα, θα ξεσπάσει ένα σφάλμα.

Τώρα επιστρέψτε στο content_main.xml και κάντε κλικ στο κουμπί. Στη δεξιά γωνία, όπου έχετε τις παραμέτρους σας για το κουμπί, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μια επιλογή που ονομάζεται 'onClick'. Κάντε κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη γραμμή "onClick" του κώδικα που μόλις γράψατε από το αναπτυσσόμενο μενού. Αυτό που μόλις κάνατε, λέγεται στο Android Studio ότι θέλετε να συσχετίσετε την ενότητα του κώδικα με το κουμπί που δημιουργήσατε (επειδή θα έχετε πολλά κουμπιά στο μέλλον).

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εκτελέσετε την εφαρμογή που μόλις δημιουργήσατε. Απλά πηγαίνετε στο 'τρέξιμο' κατά μήκος της κορυφής και μετά επιλέξτε 'run app' από το αναπτυσσόμενο μενού. Θα πρέπει να έχετε ήδη εγκατεστημένη την AVD (Εικονική συσκευή Android), αλλά αν όχι, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση: εργαλεία> Android> AVD Manager> + Δημιουργία εικονικής συσκευής. Μην ξεχνάτε επίσης ότι πρέπει να εγκαταστήσετε μια έκδοση Android επάνω σε η συσκευή.

Ακολουθήστε τα βήματα για να ξεκινήσετε τον εξομοιωτή που εκτελεί την εφαρμογή σας. Να είστε υπομονετικοί, μπορεί να πάρει μερικές φορές ηλικία για να φορτώσετε ... Αν αυτό συμβαίνει ποτέ φορτία, μπορείτε να εξετάσετε τη «συσκευασία» της εφαρμογής για να δημιουργήσετε ένα APK. Σύρετε αυτό στη συσκευή σας Android και κάντε διπλό κλικ πάνω του για να την εγκαταστήσετε και να την εκτελέσετε.

Μόλις τελειώσει και τρέχει μπορείτε να πάτε με αυτό το διασκεδαστικό, διασκεδαστικό app. Αυτό που πρέπει να βρείτε είναι ότι όταν κάνετε κλικ στο κουμπί, το κείμενο από "Hello?" Στο "Hello!". Θα είμαστε πλούσιοι ...

(Εάν δεν λειτουργεί ... κάτι πήγε στραβά, δεν ήμουν εγώ, δουλειά μου! Αναζητήστε κόκκινο κείμενο στον κώδικα σας και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό για να λάβετε προτάσεις από το Android Studio.)

Βήμα 5: Πώς να βελτιώσετε την ανάπτυξη εφαρμογών

Εντάξει, έτσι ήταν ένα ψέμα. Είμαστε πιθανότατα δεν θα είναι πλούσιος. Προς το παρόν η εφαρμογή που έχουμε κάνει είναι αρκετά κουραστική. Μπορείτε να δοκιμάσετε και να το πουλήσετε σίγουρα, αλλά μάλλον δεν θα έχετε πολλές καλές κριτικές.

Ο λόγος για τον οποίο σας μίλησα μέσω αυτής της βασικής δημιουργίας εφαρμογών είναι όμως επειδή σας διδάσκει τα βασικά στοιχεία του προγραμματισμού. Έχετε μια ενέργεια και μια αντίδραση - πατώντας ένα κουμπί κάνει κάτι. Ρίξτε σε μερικές μεταβλητές και μερικά μαθηματικά, προσθέστε μερικές όμορφες εικόνες και μια χρήσιμη λειτουργία και αυτό είναι πραγματικά αληθινό για να κάνετε μια πολύ βασική εφαρμογή.

Και πού πάμε από εδώ; Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να μάθετε: δεν είδαμε το Android Manifest όμως, δεν έχουμε μιλήσει για σας ιδιωτικό κλειδίignign (ή πόσο διασκεδαστικό είναι όταν χάσετε αυτό) και δεν έχουμε μελετήσει ακόμη και τον "τρόπο ζωής" της εφαρμογής Android (δεν έχει καμία σχέση με Ο βασιλιάς των Λιονταριών). Υπάρχουν προβλήματα με την υποστήριξη διαφορετικών μεγεθών οθόνης και υπάρχουν πολύ περισσότερα για μάθηση.

Δυστυχώς, θα χρειαζόταν ένα ολόκληρο Βιβλίο για να σας διδάξει το σύνολο της ανάπτυξης εφαρμογών Android. Έτσι είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε: αγοράστε ένα βιβλίο!

Αλλά πιο σημαντικό είναι μόνο να παίζεις και να δοκιμάζεις τα πράγματα. Μην ξεκινήσετε να φτιάχνετε την παγκόσμια εφαρμογή σας την πρώτη μέρα. Αντ 'αυτού, επικεντρωθείτε στο να κάνετε κάτι απλό και απλό και στη συνέχεια στηρίξτε σε αυτό. Δοκιμάστε να αλλάξετε τη διάταξη του κειμένου και δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερα κουμπιά και περισσότερους κανόνες για να κάνετε την εφαρμογή σας πραγματικά χρήσιμη.

Τελικά, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει κάτι που θέλετε να κάνετε, που δεν μπορείτε να καταλάβετε μόνοι σας. Ίσως θέλετε να ακούγεται ένας ήχος όταν κάποιος κάνει κλικ στο κουμπί σας, για παράδειγμα. Εκεί ξεκινά η πραγματική εκμάθηση. Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε αναζήτηση στο Google: "Πώς να παίξετε τον ήχο onClick Android"

Θα βρείτε μια πληθώρα πολύπλοκων απαντήσεων, αλλά τελικά κάποιος, πιθανώς στο Stack Overflow, θα σπάσει την απάντηση απλά για εσάς. Στη συνέχεια, αυτό που κάνετε είναι να αντιγράψετε αυτόν τον κώδικα και να τον επικολλήσετε στην εφαρμογή σας, κάνοντας κάποιες αλλαγές καθώς πηγαίνετε.

Ομοίως, δοκιμάστε μερικά από τα δείγματα κώδικα που είναι διαθέσιμα μέσω του Android studio. Δείτε πώς λειτουργούν, δοκιμάστε να αλλάξετε τα πράγματα και να πειραματιστείτε. Τα πράγματα θα πάνε στραβά και τα λάθη θα εμφανιστούν, αλλά ως επί το πλείστον, αν ακολουθείτε απλώς τις οδηγίες, είναι αρκετά εύκολο να το χειριστείτε. Μην πανικοβληθείτε! Και αυτό είναι λίγο πολύ πώς μαθαίνετε να κάνετε εφαρμογές. Πολλά από αυτά βράζουν για την αντίστροφη μηχανική και την αντιγραφή και επικόλληση. Μόλις έχετε το κύριο πρόγραμμα στη θέση του, τα υπόλοιπα που παίρνετε καθώς πηγαίνετε.

Εάν θέλετε τον απόλυτο ευκολότερο τρόπο για να ξεκινήσετε, τότε απλά βρείτε κάποιο δείγμα κώδικα που είναι κοντά σε αυτό που κάνετε και αλλάξτε το. Κανείς δεν πρόκειται να σας εξηγήσει όλα αυτά με τρόπο που να έχει νόημα και αν ανησυχείτε ότι δεν θα καταλάβετε τα πάντα για να ξεκινήσετε, ποτέ δεν θα πάτε οπουδήποτε.

Έτσι αντ 'αυτού, βουτήξτε, βγάλτε τα χέρια σας βρώμικα και μάθετε τη δουλειά. Είναι περίπλοκο και είναι απογοητευτικό, αλλά τελικά είναι υψηλά ανταμείβοντας και αξίζει περισσότερο από την αρχική προσπάθεια.

Η UPI ή η πύλη ενιαίας διεπαφής πληρωμών έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναδυόμενη επανάσταση της Fintech στην Ινδία. Αυτό έχει δει την άφιξη αρκετών παικτών με το Google Pay, PayTM, PhonePe π...

Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερος χρόνος για να γίνετε προγραμματιστής λογισμικού. Η ζήτηση για προγραμματιστές λογισμικού αυξάνεται συνεχώς, όπως και η ποικιλία των εργασιών που τους ανατίθενται με την ολοκλ...

Συνιστάται