Το 2019 θα μπορούσε να είναι το έτος για το δικαίωμα επισκευής

Συγγραφέας: Monica Porter
Ημερομηνία Δημιουργίας: 22 Μάρτιος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 2 Ιούλιος 2024
Anonim
Τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Ανατολική Πρωσία. Ιστορίες καθηγητή
Βίντεο: Τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Ανατολική Πρωσία. Ιστορίες καθηγητή


Τις τελευταίες περίπου δύο δεκαετίες, έχει αναπτυχθεί ένα παράδοξο, όπου οι καταναλωτές δεν είναι πια ο πραγματικός ιδιοκτήτης της περιουσίας τους. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως τα κινητά τηλέφωνα, παρά την πληρωμή και την κατοχή του προϊόντος, ο αγοραστής δεν έχει το δικαίωμα να ανοίξει και να διορθώσει τη συσκευή στο χέρι τους. Ο σωστός συνασπισμός Δικαίωμα στην επισκευή αγωνίζεται να αλλάξει αυτό το θέμα.

Όπως αναλύεται από το iFixit σε μια δημοσίευση στο blog, ένας αυξανόμενος αριθμός κρατών και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεσπίζουν νόμους που αποκαθιστούν τα δικαιώματα ενός κατόχου να κάνει ό, τι τους αρέσει με τα ηλεκτρονικά και άλλα αγαθά τους. Πολλά από τα "κερδισμένα" του οργανισμού από τα τελευταία δύο χρόνια περιλαμβάνουν το νόμο του Κογκρέσου για το ξεκλείδωμα των smartphones και το FTC απαγορεύοντας τα αυτοκόλλητα "ακύρωσης αν ακυρώθηκαν".

Παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα πρόβλημα που όλοι θα έπρεπε να έχουν, μερικές εταιρείες που κατασκευάζουν προϊόντα δεν είναι. Δύο από τους σημαντικότερους παίκτες που αγωνίζονται να επιδιορθώσουν είναι η Apple και η John Deere. Και οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι οι εκδότες οδηγοί επισκευών θα απειλούσαν την πνευματική τους ιδιοκτησία και ότι θα ήταν επικίνδυνο να επιτρέψουν στους καταναλωτές να δουλέψουν στα προϊόντα τους, καθώς θα μπορούσαν να τα σπάσουν.


Αυτό φαίνεται σαν ένα αδύναμο επιχείρημα, καθώς οι άνθρωποι έχουν καθορίσει τα προϊόντα τους για χρόνια, σε πολλές περιπτώσεις σπάζοντας την εγγύησή τους στη διαδικασία. Με το νόμο περί Δικαιώματος Επιδιόρθωσης, τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και τα καταστήματα επισκευών θα έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να καθορίσουν σωστά τα προϊόντα τους, αντί να βασίζονται σε κάποιον στο διαδίκτυο για να το καταλάβουν πρώτα.

Οι Η.Π.Α. δεν είναι η μόνη χώρα που ασχολείται σήμερα με τη νομοθεσία περί δικαιώματος επισκευής. Στο εξωτερικό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται επί του παρόντος προτάσεις που θα απαιτούσαν από τους μεγάλους κατασκευαστές συσκευών να σχεδιάζουν προϊόντα από τηλεοράσεις σε ψυγεία ώστε να μπορούν να αποσυναρμολογούνται και να επισκευάζονται χωρίς ιδιόκτητα εργαλεία ή εξοπλισμό.

Το 2018, 18 κράτη είχαν εισαγάγει νομοθεσία σχετικά με το δικαίωμα επιδιόρθωσης με άλλα 15 που το εξέτασαν το 2019. Με αυτήν την πολύ δυναμική πρόοδο, θα μπορούσαμε εύκολα να δούμε τη διαδικασία αντικατάστασης της οθόνης smartphone σας ή τον καθορισμό του κλιματιστικού σας πολύ πιο εύκολο και φθηνότερο κατά την επόμενη χρόνια.


Μπορείτε να επισκεφθείτε το repair.org εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρωτοβουλία Right to Repair καθώς και πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τους τοπικούς νομοθέτες σας.

Τα πτυσσόμενα είναι η γεύση της εποχής και η Huawei θέλει να πάρει μέρος στη δράση. Η εταιρεία πήρε στο Twitter σε όλα - αλλά-επιβεβαιώνουν ότι και αυτή θα ξεκινήσει ένα νέο αναδιπλούμενο martphone στ...

Σε πρόσφατη ομιλία, ο CEO της AT & T Randall tephenon μίλησε για την ανάπτυξη δικτύου 5G και τη συμμετοχή της Huawei.Ο tephenon συνειδητοποίησε ότι το 5G είναι πολύ σημαντικό για να αφήσει στα χέρ...

Νέα Άρθρα