Κορυφαία 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τους επεξεργαστές βραχίονα επόμενου γενιάς

Συγγραφέας: Louise Ward
Ημερομηνία Δημιουργίας: 6 Φεβρουάριος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 28 Ιούνιος 2024
Anonim
CS50 2015 - Week 11, continued
Βίντεο: CS50 2015 - Week 11, continued

Περιεχόμενο


Μετά την ενημέρωσή μας στην Arm Tech Day 2019 και συμπίπτοντας με το ξεκίνημα του Computex 2019, ο Arm έχει αποκαλύψει δύο νέες βασικές καταχωρήσεις στη σειρά CPU και GPU. Το Arm Cortex-A77 λαμβάνει την απόδοση CPU υψηλού επιπέδου σε νέα ύψη. Εν τω μεταξύ, η νέα ναυαρχίδα της GPU Mali-G77 σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας αρχιτεκτονικής γραφικών, καθώς το Valhall αντικαθιστά το Bifrost. Όχι, αυτό δεν είναι τυπογραφικό λάθος, η σύγχρονη σκανδιναβική ορθογραφία δεν έχει ένα «α» στο τέλος. Οι οποίοι γνώριζαν?

Εάν είστε μετά από όλα τα νιτρίδα-λιθόστρωτα στοιχεία, φροντίστε να ελέγξετε τις βαθιές βουτιές μας τόσο στο Cortex-A77 όσο και στο Mali-G77. Αν βρίσκεστε λίγο μετά τα καφέ-κλειδιά από τις τελευταίες ανακοινώσεις του Arm, τότε βρίσκεστε στη σωστή θέση.

Αναμείνετε 20-30 τοις εκατό περισσότερες επιδόσεις next gen

Οι επεξεργαστές νέας γενιάς στοχεύουν πάντα σε καλύτερες επιδόσεις και στην περίπτωση του Arm χωρίς αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας. Το νέο Cortex-A77 στοχεύει σε βελτίωση κατά 20% περίπου σε σχέση με το Cortex-A76 όταν χρησιμοποιεί τον ίδιο κόμβο επεξεργασίας και τις ταχύτητες ρολογιού. Αυτό συμβαίνει επίσης ενώ κολλάτε στον ίδιο φάκελο εξουσίας και σε ένα οριακά μεγαλύτερο μέγεθος περιοχής πυριτίου. Θα μπορούσαμε να δούμε μερικές ακόμη ποσοστιαίες μονάδες βελτίωσης όταν οι SoCs μετακινούνται σε βελτιωμένες διεργασίες 7nm, αλλά περίπου το 20% είναι η άνοδος για το επόμενο έτος.


Το Mali-G77 είναι λίγο πιο επιθετικό για τα κέρδη απόδοσης. Η νέα αρχιτεκτονική GPU διαθέτει περίπου 30% καλύτερη απόδοση ενέργειας και πυκνότητα απόδοσης σε σχέση με το Mali-G76. Οι κατασκευαστές θα μπορούσαν ακόμη να καθορίσουν περισσότερο πυρίτιο GPU για να ενισχύσουν περαιτέρω την απόδοση. Παράγοντας αυτό το και νέες βελτιώσεις της διαδικασίας που κατευθύνονται προς το δρόμο μας, Arm εκτιμά ότι η απόδοση του Mali-G77 μπορεί να φτάσει έως και 40% υψηλότερη από την G76. Αυτή είναι μια αρκετά μεγάλη υπόθεση, δεδομένου ότι η Qualcomm Adreno έχει αντιληφθεί την επίδοση στην κινητή τηλεφωνία αυτή τη στιγμή.

Το Cortex-A77 βασίζεται στο σχεδιασμό A76

Το Arm Cortex-A77 είναι ένας άμεσος διάδοχος του προηγμένου Cortex-A76 του περασμένου έτους. Σχεδόν σίγουρα θα δούμε τέσσερις από αυτές τις νέες επεξεργαστές εντός των smartphone smartphone του 2020, συνδυασμένα με τέσσερα ενεργειακά αποδοτικά Cortex-A55.


Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην μικροαρχιτεκτονική βρίσκονται στην κρυφή μνήμη πρόβλεψης κλάδων και μια βελτιωμένη ικανότητα χειρισμού έξι οδηγιών ανά κύκλο, από τέσσερις. Υπάρχει επίσης μια νέα μονάδα ALU και Branch μέσα στον πυρήνα εκτέλεσης. Αγνοώντας το technobabble, το βασικό πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι το Cortex-A77 στοχεύει να κρατήσει την CPU καλύτερα τροφοδοτημένη με δεδομένα για ταχύτερη χωρητικότητα. Αυτό γίνεται με τη μείωση των σημείων συμφόρησης στα πρώιμα στάδια του υλικού CPU και στη συνέχεια την αύξηση του αριθμού των εκτελέσεων που μπορεί να χειριστεί ο πυρήνας ταυτόχρονα.

Η ευρεία απόδοση ήταν ήδη το όνομα του παιχνιδιού με το Cortex-A76, και το A77 βελτιώνει περαιτέρω τον τύπο. Μια πιο εμπεριστατωμένη εξήγηση των τεχνικών αλλαγών βρίσκεται στην βαθιά κατάδυση.

Το Valhall είναι μια σημαντική αλλαγή στις GPU του Arm

Ενώ το Cortex-A77 είναι επαναληπτικό σχεδιασμό CPU, το Mali-G77 είναι ένα brand που ξεκινάει από το Arm. Το Bifrost είναι έξω και ο Vahall είναι μέσα, και η απόδοση μπορεί να είναι έως και 40 τοις εκατό υψηλότερη ως αποτέλεσμα.

Το κλειδί για τις βελτιώσεις του Mali-G77 βρίσκεται στη μονάδα εκτέλεσης. Αντί να τρέχει τρία (ή δύο στην περίπτωση των Mali-G52) μονάδες εκτέλεσης σε κάθε πυρήνα με Bifrost, το Mali-G77 διαθέτει μόνο έναν καινούργιο πυρήνα εκτέλεσης με δύο μονάδες επεξεργασμένης επεξεργασίας μέσα. Υπάρχει επίσης ένας νέος χαρτογράφος Quad Texture και ειδικές οδηγίες για φόρμες εργασίας εκμάθησης μηχανών που μπορούν να αυξήσουν την απόδοση κατά 60%.

Το Mali-G77 θα εμφανιστεί σε βασικές διαμορφώσεις που κυμαίνονται από 7 έως 16 πυρήνες. Τα σχέδια smartphone πιθανότατα θα πέσουν κάπου στη μέση, καθώς κάθε πυρήνας είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το G76. Παρόλο που λόγω του νέου σχεδιασμού πυρήνα, θα είναι πιο δύσκολο να συγκρίνουμε τις επιδόσεις μεταξύ των γενεών με βάση τον πυρήνα μόνο.

Το Mali-D77 επιλύει μερικά μεγάλα προβλήματα VR

Ο επεξεργαστής οθόνης Mali-D77 ανακοινώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, οπότε φροντίστε να ελέγξετε την κάλυψή μας για το τσιμεντόλιθος. Το Mali-D77 έχει σχεδιαστεί ειδικά για ακουστικά εικονικής πραγματικότητας. Δεν θα εμφανίζεται στα smartphones. Παρ 'όλα αυτά, είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι της τεχνολογίας που θα πρέπει να παράγει αξιοπρεπείς βελτιώσεις στην απόδοση της αγοράς VR.

Αυτός ο επεξεργαστής εμφάνισης διαθέτει υποστήριξη υλικού για την εκ νέου προβολή εικόνας και το Asynchronous Timewarp για να μειώσει την καθυστέρηση της ενημέρωσης των κινήσεων και να καταπολεμήσει την ασθένεια κίνησης. Το D77 εκτελεί επίσης τη διόρθωση του φακού και καθορίζει τη χρωματική εκτροπή χωρίς να αναλαμβάνει κύκλους GPU, απελευθερώνοντας έως και 15 τοις εκατό μετακίνηση πόρων GPU για υψηλότερους ρυθμούς καρέ.

Ο βραχίονας είναι καυτός στη μηχανική μάθηση, αλλά διατηρεί ήσυχο

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Arm έχει τον δικό της επεξεργαστή μηχανικής μάθησης, αλλά η εταιρεία διατηρεί μεγάλο μέρος της μυστικής σάλτσας της κάτω από περιτύλιξη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κάθε πυρήνας εκμάθησης μηχανής είναι ικανός για 4TOPS απόδοσης, οπότε δύο ή τρεις πυρήνες σάς φέρνουν στην σειρά A12 της Apple. Ο πυρήνας περιλαμβάνει μια μεγάλη μαθηματική μονάδα σύντηξης με σύντηξη πολλαπλών συσσωρευτών (FMA) και έναν δεύτερο πυρήνα γενικής χρήσης που βασίζεται σε ένα μικροελεγκτή Arm, συνδυασμένο με 1MB SRAM. Ωστόσο, η εταιρεία δεν θα έλεγε αν αυτός ο πυρήνας είναι πιο κοντά σε ένα Cortex-M0 ή M7 από την άποψη της απόδοσης.

Με δυνατότητα κλιμάκωσης έως και 32 πυρήνων, το μηχάνημα εκμάθησης μηχανών Arm έχει σχεδιαστεί για τα πάντα από εφαρμογές πολύ χαμηλής ισχύος και τηλέφωνα, μέχρι την επεξεργασία σύννεφων. Η εταιρεία συνεργάζεται με λίγους συνεργάτες, αλλά θα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε αν κάποια ονόματα θα δημοσιοποιηθούν ποτέ.

Το All-in-All Arm συνεχίζει να ωθεί τα όρια απόδοσης στο χώρο υπολογισμών χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Με αυτή την προσπάθεια για υψηλότερες επιδόσεις, η εταιρία ασκεί όλο και περισσότερο ώθηση στην αγορά επιδόσεων κλάσης φορητού υπολογιστή και οι συνδεδεμένοι φορητοί υπολογιστές αποτελούν σίγουρα μέρος του χάρτη πορείας. Η προσέγγιση του βραχίονα δεν αφορά μόνο την ακατέργαστη ενέργεια. Η εταιρεία συνεχίζει να βελτιώνει τις ετερογενείς δυνατότητες υπολογιστών των επεξεργαστών της, επιτρέποντας στα νευρωνικά δίκτυα και σε άλλα υπολογιστικά πεινασμένα καθήκοντα να λειτουργούν αποτελεσματικά μεταξύ της CPU, της GPU, της DPU και των επεξεργαστών μηχανικής μάθησης. Περιττό να πούμε ότι τα SoCs smartphone του επόμενου έτους θα είναι ακόμα καλύτερα από ποτέ.

Μόλις πριν από ένα χρόνο, η Realme στράφηκε από την Oppo και αποφάσισε να γίνει πλήρης φορέας martphone από μόνη της. Από τότε, η εταιρεία έχει σημειώσει άνοδο και μπορεί να ονομαστεί σήμερα ένας από ...

Η Realme είναι μόλις ένα χρόνο, αλλά είναι ήδη σταθερά εδραιωμένη ως ένας σημαντικός παίκτης στην Ινδία και σε αρκετές άλλες αγορές. Η εταιρεία είναι γνωστή για τις προσφορές που προσφέρει στον προϋπο...

Πρόσφατα Άρθρα